To homofile banket opp utenfor Naken


2458

innlogget

40592

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

To homofile banket opp utenfor Naken

Bjørn Lecomte
30. aug 2006 10:00

Cengiz (29) og en kamerat var utenfor Naken da de, natt til lørdag, ble overfalt og banket opp av to ukjente personer. - Jeg fikk bare sett han ene, og han hadde trekk fra Midtøsten, sier Cengiz. Han reagerer også kraftig på behandlingen han fikk på legevakten. - Legen fokuserte kun på hvor jeg var fra, ikke hvor voldsmannen var fra, sier Cengiz.

Denne sommeren har flere homofile blitt banket opp i Oslo. Før Bård Nylund og Karl Magnus Nyeng-sakene, kom det flere tips om andre som hadde blitt angrepet av innvandrergjenger i Oslo sentrum. Ofrene før Nylund og Nyeng har derimot valgt å ikke stå frem med historiene sine.

Cengiz så slik ut etter å ha blitt banket opp utenfor Naken, natt til lørdag. Foto: privat

Forrige helg var Cengiz (29) og en kompis på vei hjem fra London pub og tok veien via Naken. Da de passerte Naken ble de angrepet av to personer som slo og sparket dem gjentatte ganger.

- Jeg hadde vært på London natt til lørdag, så dro vi hjemover i 02.30 tiden. Vi gikk forbi Naken, og da hoppet det to på oss. Det kom veldig fort, og det kom to slag i trynet.

- Etterpå så jeg ansiktet på han ene. Han så ut som han var fra Midtøsten. Etter at de hoppet på oss, og jeg kom til meg selv, sparket begge mennene han jeg var sammen med. Dette foregikk i veien, så vi holdt på å bli påkjørt alle sammen. Det samlet seg litt biler.

- Så fikk jeg dratt vekk han ene. Alt jeg klarte å si var: "hva er det dere driver med?". Så prøvde de å slå meg et par ganger, men da klarte jeg å dukke unna. Til slutt bare dro de.

- Jeg tenker bare "stakkars folk", sier Cengiz. Foto: Bjørn Lecomte

Sa de noe til dere som kan brukes til å forklare voldsmennenes motivasjon?

- De sa ingen ting til oss. Det er mest sannsynlig vi ble banket opp fordi vi er homofile, vi sto jo utenfor Naken.

- Jeg har politianmeldt det, og har fortalt hele historien til politiet. At det er vold mot en homofil, utenfor et homoutested.

- Jeg takler psyken ganske bra. Hadde det ikke vært for at jeg ble så sjokkert, hadde jeg blitt mer irritert, og da hadde det vært fare for at det hadde blitt litt andre veien også.

Ingen grep inn

- Det var kvinnekveld på Naken, og de (gjestene utenfor Naken) må ha lagt merke til det. Men jeg er ikke sint på de menneskene som ikke grep inn. Jeg kan forstå dem, selv om jeg ikke hadde gjort det samme.

- Det er vanskelig å si om denne volden kommer til å fortsette. Det kommer veldig an på hva slags mennesker disse (voldsmennene) møter. Angriper de mennesker som greier å holde hodet kaldt, kan det det bli annerledes.

Cengiz så slik ut etter å ha blitt banket opp utenfor Naken, natt til lørdag. Foto: privat

Hva tenker du om at disse menneskene angriper personer de ikke kjenner, på åpen gate i et fritt land?

- Jeg tenker bare "stakkars mennesker". De har noen store problemer selv, og for å hevde seg på andre, angriper de "lette bytter". Kanskje de tror homofile ikke klarer å passe på seg selv?

- Vi gikk helt stille og rolig for oss selv, og jeg vet ikke hva som var motivasjonen deres.

Cengiz er meget tilfreds med sitt møte med politiet, og sier han ble møtt med forståelse.

Misfornøyd med behandlingen på legevakta

Han er derimot svært kritisk til måten han ble behandlet av legen på legevakta.

- Da jeg kom inn på legevakta, fortalte jeg legen om hendelsen. Så kom spørsmålene om hvor jeg var fra "opprinnelig". Jeg følte at legen var veldig nedlatende. Det gikk veldig mye på hva jeg hadde gjort, ikke på hvordan jeg hadde blitt behandlet. Legen var selv utlending, og det kan være flere grunner til at han var nedlatende.

- Han undersøkte meg og konkluderte med at det bare var synlige skader. Noe sykmelding kunne han ikke gi meg, for det var ikke vanlig prosedyre. Så ble jeg sendt ut for å ta bilder, og ble informert av en sykepleier om at legen skulle gi meg nummeret til en telefon for voldsofre.

- Da jeg kom tilbake til legen sa jeg at jeg var provosert over hans fokus på hvor jeg var fra.

Samtalen fortsatte litt frem og tilbake, og Cengiz ble bedt om å "roe seg ned" to ganger. Legen ga ham ingen veiledning og ingen telefonnumre til en hjelpetelefon for voldsofre.

- Det er tydelig at han ikke gjorde jobben sin helt ut, sier Cengiz.


ANNONSE

Kommentarer (24)

Ny kommentar ›

 • slettet_CINDX50

  30. aug 2006 14:56 Det er ufattelig at slike mennesker får gå løs.
  Og enda mere ufattelig at ingen griper inn og hjelper til.
  Sender en god tanke deres vei og god bedring.
 • Ferdinand82

  30. aug 2006 15:03 Jeg ville ha anmeldt lege for uprofesjonell atferd, og manglende praktisering av arbeidet sitt....

  vi må si i fra når heller ikke leger behandler pasienter riktig...
  send inn klage til legevakten ang. denne legen, ikke la den saken gå "stille" henn!!

  veldig bra at du står fem!
  God bedring!

 • P i a

  30. aug 2006 15:11 mennesker i vår verden er sjuke. iallefall noen av dem, eller mange. hvorfor skal folk ha noe imot homofile? syke verden
 • Strunar

  30. aug 2006 15:24 Bra du står frem, det er dessverre det som trengs for å få fokus på problemet.

  Når du synes at du ikke har fått den hjelpa du trenger hos legen kan du kontakte Helsetilsynet v/Fylkeslegen i Oslo. Det holder med en mail hvor du beskriver situasjonen og hva du mener legen gjorde feil. Redegjørelsen din her er god og kort. Så må de vurdere om de mener det er grunnlag for å gå videre, noe jeg håper de vil gjøre. Du kan også kontakte ledelsen på Legevakta. Uansett kan du sende kopi til dem hvis du sender til Fylkeslegen.

  I tillegg er dette hatkriminalitet. Det er viktig at Politiet åpner øynene for dette problemet snart!

 • slettet_pjDiRvq

  30. aug 2006 15:39 Uff, stakkars, unner ingen å bli banka opp asså.

  *klappe på og ønske god bedring*

 • OsloGay

  30. aug 2006 15:48 Jeg ble selv overfalt en helgenatt i nedre del av Osterhaus' gate for noen uker siden av fem unge utenlandske gutter. Om overfallet skyldtes min legning er vel mere tvilsomt, ettersom jeg ikke har noen spesiell homo-attitude. Det gikk bra med meg - og ditto ikke så bra for to av guttene, mens de tre andre valgte å løpe sin vei. Hvorvidt jeg eventuelt neste gang kommer såpass heldig ut av et slikt overfall vites ikke...
 • Sinsenprinsen

  30. aug 2006 16:13 Noe må gjøres i Oslo nå..det er ikke trygt der ute
 • burning boy

  30. aug 2006 16:16 Det jæveligste er - når episoder som dette først har skjedd - at det er så forbanna lite vi kan gjøre. Vi kan rope på mer politi å håpe at noe politikkere får øynene opp for problemet. Mens vi venter på det tror jeg det er viktig at vi holder sammen, og at vi alle tør å bry oss om verden rund oss. Stopp hatet.
  P.S. Flott at du står fram, bli bra igjenn snart.
 • Jonnypånny

  30. aug 2006 16:51 Vel, det er ikke å generalisere når tre av tre kjente angrep mot homofile gutter er gjennomført av antatt (overveiende sannsynlig) menn med pakistansk eller arabisk kulturell bakgrunn, ellers vil jeg oppfordre alle homser som tror de kan bli utsatt for denne typen vold å ta et selvforsvarskurs - Krav Maga, Judo eller lignende :)
 • slettet_5IvHdrh

  30. aug 2006 16:55 Samma hvem som slår. Poenget nå er at vi står samlet og slår tilbake! Pøblene og voldsmennene kan vite at de blir svinebanka hvis de prøver seg.
 • Keep in Touch

  30. aug 2006 16:56 At muslimer er KLART overrepresentert når det gjelder å ha uakseptable holdninger til homofile, er vel ingen hemmelighet.
  De fleste av mine nærmeste homofile venner er muslimer selv, og er det noe de vet VELDIG godt, så er det at de må være forsiktige med å snakke høyt om at de er homofile - ovenfor andre muslimer.

  Det å poengtere at en bestemt religiøs gruppe i befolkningen er overrepresentert på visse holdninger, er IKKE det samme som å generalisere.

 • sama

  30. aug 2006 17:23 Igjen en artikkel av samme forfatter som bygger på antagelser. Antagelser om at mennene var fra Midt-Østen, antagelser om at disse var muslimer, samt antagelser om at voldsofrene ble angrepet pga at de var homofile.

  Alle mørke menn er ikke fra Midt-Østen, og alle menn fra Midt-Østen er ikke voldelige. Dessuten hvordan kunne disse voldsutøvere vite at ofrene var homofile? Hadde de skilt på brystet som opplyste om dette?

  Denne type artikler som bygger på et så svakt grunnlag skaper voldsfrykt, stigmatiserer utlendinger og muslimer, samt stigmatiserer homofile i egne øyne.

  Vær så snill å gjøre en bedre jobb enn dette.

 • SKRUFT

  30. aug 2006 17:31 ÆRLIG NÅ ER DET KANSKJE LITT PÅ TIIIDE Å FÅ UT FINGERN ASS!! Vold mot homofile det må ta STOPP!.....

  Stakkars Cengiz... synes u er tøff jg gutten min som står frem ass!
  Love yeahh

 • slettet_MIwIEFs

  30. aug 2006 17:33 LLH ledelsen eller noe liknende burde vel ta kontakt med ledelsen for Oslo politiet og høre litt om hvordan homsene skal forholde seg til den siste utviklingen. Hva gjør vi om vi blir angrepet? Hva vil politiet konkret gjøre i forhold til den volden som nå ser ut til å utvikle seg osv. Tror det kan være greit å ha noen felles tanker om dette. Det er vel også slik at politiet må øke sin bevisstgjøring.
 • Keep in Touch

  30. aug 2006 17:36 !Kinkaktiv:
  Du må være stein stokk idiot! Du skulle ikke hatt lov til å være norsk en gang.

  Det er ikke stort sett bare muslimer som har et intolerant syn på homofile osv, men også veldig, veldig, veldig, veldig mange andre.
  Likevel mener jeg at muslimer er klart overrepresentert.

  Men hvorfor i helsike blander du pakistanske, afghanske, somaliske, kurdiske og tyrkiske lover inn i dette? Ikke bland religion og politikk.

  I Tyrkia og Nord-Kurdistan er det f.eks. strengt forbudt å snakke religiøs preik fra en politisk talerstol, de skiller klart mellom religion og politikk, i motsetning til Norge, USA osv..

  Blir rett og slett komisk når du gjør et nummer ut av det å leie hverandre. Jeg kan LOVE deg at i land som Pakistan, Afghanistan, Somalia, Kurdistan og Tyrkia er det mye, mye, mye mer akseptert at to gutter/mannfolk leier hverandre enn hva tilfellet er her i Norge.

  (Og jeg kan love deg at de liker synet av unge norske jenter som går i trange klær.....men det er en annen historie...)