Hårstylist Eirik Thorsen: - Mohawk er bånn harry!


2169

innlogget

40193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Hårstylist Eirik Thorsen: - Mohawk er bånn harry!

Bjørn Lecomte
17. aug 2006 00:00

Han er teamleder for Adam og Eva under Oslo Fashion Week. Eirik har allerede rukket å style de fleste av Norges kjente artister. - Modeller er ikke mer krevende å jobbe med, de er kleshengere, og er vant til å bli stylet, sier Eirik. Han forteller også om "big blond afro"-episoden med Maria Haukaas Storeng, som fikk skylden for at hun ble stemt ut av Idol. 

Han er populær, dyktig og ydmyk. Eirik Thorsen har rollen som teamleder for Adam og Eva frisører under moteuken i Oslo. Det er mye arbeid, og han stortrives i mylderet av jenter som skal fiffes opp til catwalken.

Eirik Thorsen i full sving med en catwalkmodell under Oslo Fashion Week. Foto: Bjørn Lecomte

- Det er veldig kjekt, kreativt og hyggelig å jobbe med moteuken. Men det er mye stress, sier han, mens modellene står og røyker med håret fullstendig pakket inn i hårruller.

- Man får utfordret seg, leke med ideer og samarbeide med designere.

Eirik jobber som hårstylist hos Adam og Eva, og også som akademikonsulent. Et sekund oppstår det forvirring om det var "økonomikonsulent" han sa, og Eirik ler.

- Nei, kanskje ikke økonomikonsulent, nei, sier han.

Modeller ikke spesielt krevende

Han har vært med hvert år på moteuken i Oslo, men begynte som assistent. Deretter fikk han mer ansvar. Modellene beskriver han som mindre krevende enn kjendiser.

- Modellene er ikke mer krevende enn andre. De er jo kleshengere, og er vant til å bli stylet. Ja, det er vanskeligere å jobbe med kjendiser, sier Eirik.

Husker du Maria-afroen? Her har du den ansvarlige

Eirik Thorsen i full sving med en catwalkmodell under Oslo Fashion Week. Foto: Bjørn Lecomte

Men kjendisene elsker Eirik, og han er ikke redd for å komme med nye og utfordrende ideer om stil. Det slo derimot helt feil ut for Maria Haukaas Storeng, i hennes siste Idol-opptreden. Hun var favoritt i konkurransen, men kom på scenen med en stor og blond afro-frisyre, som bare var "helt feil".

- Ja, det er vel kanskje både det verste og beste... Maria skulle synge "Shackles", og entret scenen med en stor blond afro, og dét var nok ikke Norge klar for. Hun så virkelig ut som et eventyr, og det var jo "too much" for Norge. Men jeg står helt inne for det jeg gjorde, sier Eirik og ler.

Eirik fikk skylden for Marias "au revoir" fra Idol. Men de ville ha Eirik svartelistet som "it-frisør", måtte se populariteten hans bare øke voldsomt.

- Jeg fikk bare flere jobber, sier han og smiler.

- Mohawk er bånn harry, it's out!

Og om norske menn, har Eirik mye positivt å si:

- Norske menn er flinke til å ta vare på seg selv, og det er ofte enkelt å løfte det opp det siste hakket, sier han.

- Trenden for menn er kort hår, meget kort, streit look, litt nerdete business-look, sier han.

Men det finnes enkelte ting Eirik bare ikke kan holde munnen sin om:

- Hockeysveis er nok aller verst. Mohawk er bånn harry, it's out! opplyser Eirik.

Anbefaler Moods of Norway

Gutter, her er det Moods of Norway som gjelder.

- Moods of Norway driter i janteloven. Den nye kolleksjonen er helt annerledes. De har videreutviklet konseptet, en gjennomført og moden stil.

Gutta i Moods of Norway kommer forøvrig også med en jentekolleksjon, og Eirik har vært med på en av Moods foto-shoots i Stryn.

Madonna og Lise Karlsnes

Eirik er en stor Madonna-fan, og skryter av pop-dronningen.

- Hun er nytenkende, hun er kreativ og kjempegod stylingmessig, sier han.

Men i Norge er Lise Karlsnes det kuleste han har jobbet med. Også legger han til at han gjerne kunne tenkt seg å tilby Øystein Hedstrøm en time.

So Hee - imponerte på Oslo Fashion Weeks andre dag

So Hee imponerte med sin kolleksjon på Oslo Fashion Weeks andre dag. Foto: Bjørn Lecomte

Etter musikk fra filmen "Geisha", kjørte So Hee opp sin kolleksjon til stor applaus fra motejournalister og andre i publikum. So Hee, som består av designere Siv So Hee Steinaa og Dorte Vedal, har vunnet flere priser. Designerne har et mål om å kombinere det kommersielle med det unike håndlagede.

- Underliggende for alle kolleksjoner er funksjonalitet og et stramt uttrykk, kombinert med overraskende og interessante detaljer, forteller Dorte Vedal.

So Hee imponerte med sin kolleksjon på Oslo Fashion Weeks andre dag. Foto: Bjørn Lecomte

Besøk gjerne So Hee hjemmeside.

So Hee kan bli det neste store fra Norge. Foto: Bjørn Lecomte

ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • slettet_6aoTy7z

    17. aug 2006 13:14 men bak So Hee, står en meget dyktig gutt,nemlig Antti Bjørn !
  • Brakar

    18. aug 2006 18:28 Disse motemenneskene virker helt åndsvake. Og hva er en "hårstylist"? Det samme som frisør? Dvs en av de fra ungdomskolen som kom inn på det letteste faget og havnet i et lavstatusyrke de lux? Skal de nå være "akademikonsulenter" også? Latterlig!