- Glad Bård ga hatkriminalitet et ansikt


434

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Glad Bård ga hatkriminalitet et ansikt

Bjørn Lecomte
27. jul 2006 00:00

Justisdepartementet gir politiet klare signaler om at hatkriminalitet mot homofile og lesbiske skal registreres. Når kunnskapen er på plass, er det lettere å jobbe konkret med dette problemet. - I Sverige har dette vært praksis siden 1997, og det er på høy tid at Norge følger etter, sier Haugli (Ap).

- Regjeringen viser at de tar homofile og lesbiske på alvor, sier Håkon Haugli (Ap) til Gaysir. Han viser også til regjeringens innsats for stebarnsadopsjon, som nå er innvilget for homofile og lesbiske.

Dagsavisen melder i dag at Justisdepartementet har bestemt at politiets rutiner for registrering av homovold må endres.

- Paragrafene i straffeloven som gjelder slik diskriminering finnes. Utfordringen er å få politiet til å bruke dem. Vi har gitt politiet et tydelig politisk signal om at dette skal prioriteres, sier statssekretær i Justisdepartementet Anne Rygh Pedersen (Ap) til Dagsavisen.

Bestemmelsen kommer etter all medieoppmerksomheten i etterkant av episoden i Oslo der Bård Nylund opplevde å bli slått ned på grunn av at han er homo. Gaysir har mottatt en rekke tips om vold mot homofile, både i Oslo og i distriktene. Problemet har hittil vært at ofrene ikke har ønsker eller orket å stå frem i media etter å ha opplevd slik vold.

Bård Nylund var derimot ikke innstilt på å la hendelsen gli stille vekk, og resultatet ble en fersk bevissgjøring rundt vold mot homofile. Gaysir ønsker å fortsette denne bevisstgjøringen, og vil derfor høre din historie, om du har blitt utsatt for slik vold. Send ditt tips til [email protected]


ANNONSE