Gjensyn med Raballder på TV2 i kveld


1574

innlogget

41343

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Gjensyn med Raballder på TV2 i kveld

Redaksjonen
15. jul 2006 00:00

Det blir gjensyn med håndballaget Raballder når TV 2 sender den internasjonale versjonen av serien, som da heter "Hullabaloo" førstkommende mandag.
 
Tv-serien "Raballder", som ble sendt på TV 2 i vinter, vant Gullruten for beste dokusåpe og fikk terningkast fem i VG, Dagbladet og Aftenposten. I den internasjonale versjonen som sendes mandag kveld, får vi se scener som ikke tidligere er vist på tv.
 

Det blir gjensyn med Raballder håndball Oslo på TV2 i kveld.

Keeper Emil Salmila og toppscorer Tommy C. Karlsen har sentrale roller i den 52 minutter lange internasjonale versjonen av tv-serien.

Programmet handler om håndballklubben Raballder som prøver å spille seg opp fra 4. til 3. divisjon, men spillerne er uenige i trenerens disposisjoner. Laglederen Øivind frykter det blir vanskelig for en ikke-homse å trene et homselag. Finner Raballder en ny, homofil trener, eller må de kompromisse? 

Tilbakeblikk
Emil Salmila møter søsteren Karina og moren Eva. De snakker om barndomstiden i Lakselv og hvordan de forstod at Emil var homofil.

- Jeg tror han hadde mer kontroll på Barbiedukkene mine enn meg, sier Karina.

Emil valgte å ta befalsutdaning og jobber i dag som flygeleder.
 
Ga opp karrieren
Tommy ga opp skikarrieren fordi det ble for vanskelig å være homofil idrettsutøver på bygda. Vi følger han på vinterens store utfordring: Birkebeineren. Faren, Tore C. Karlsen, stiller som skismører og sekundant. Faren minnes at han fikk mange rare tanker i hodet da Tommy fortalte at han var homofil.

- Går homofile langrenn? Må han slutte å gå på ski? Så måtte jeg liksom tenke meg om. Homofile, hvordan er de fysisk? Kan de bli gode skiløpere? Faktisk så innsnevra var jeg. Jeg hadde jo ikke greie på det, forteller faren.

Når Tommy besøker sine foreldre i Kodal i Vestfold, sammen med kjæresten Marcus, minnes han de sterke følelsene som gjorde at han sluttet med all idrett og flyttet til Oslo på én ukes varsel. Tommy ville neppe flyttet fra Vestfold hvis han hadde vært hetero, sier han.
 
Går glipp av idrettstalenter
- Jeg tror mange homofile idrettstalenter forsvinner fra idretten på grunn av homofobi og kunnskapsløse idrettsledere som ikke ser på homofobien som et problem, forteller regissør Kenneth Elvebakk.

Han har gjennom ett år fulgt spillerne på Raballder både på og utenfor banen.180 timer med råmateriale er nå klippet ned til en internasjnal versjon på 52 minutter. Hele tv-serien skal også vises på svensk fjernsyn. 
 
Se "Reflektor: Håndballaget Raballder" på TV 2 mandag 17. juli klokken 22.40.


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • JPHappy

    27. jul 2006 14:33 Kjære lamond - du og alle andre (men spesielt du:-) er naturligvis hjertelig velkomne i supporterklubben!

    Jeg gleder meg til å heie sammen med deg til høsten!