Håkon Haugli (Ap): - Bjørg Kongsgård (KrF) er ubetydelig


421

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Håkon Haugli (Ap): - Bjørg Kongsgård (KrF) er ubetydelig

Bjørn Lecomte
3. jul 2006 00:00

Bjørg Kongsgård fra KrF mener at homofili ikke er naturlig, og vil ikke at homomarsj i Porsgrunn skal bli en tradisjon. Hva med sex med dyr? Hva med pedofili? Når blir det naturlig, spør Kongsgård. - Hun er en ubetydelig lokalpolitiker i KrF, hun er ingen, sier leder i Arbeiderpartiets Homonettverk, Håkon Haugli.

Gaysir har prøvd å komme i kontakt med ledelsen i KrF for en kommentar, men det har hittil vært umulig.

 Kongsgård fra KrF sier blant annet:

 - Ett av tegnene på de siste tider er at det vil bli akkurat som Sodoma og Gomorra. Jeg tror på det, har fokus på det og ser tendensen til det. Hva med sex med dyr? Hva med pedofili? Når blir det naturlig, spør Kongsgård i et intervju med avisen Varden.

Homonettverket i Arbeiderpartiets Håkon Haugli, her sammen med Karita Bekkemellem. Foto: Bjørn Lecomte

Hun kommer med disse hårreisende kommentarene etter homoparaden i Porsgrunn. Leder i Homonettverket i Arbeiderpartet, Håkon Haugli, måtte flire da Gaysir ringte for å fortelle han om Kongsgårds uttalelser.

- Uttalelsene hennes er groteske og alvorlige. Jeg håper samtidig at homofile - og særlig unge homofile - ikke lar seg såre at hva en ubetydelig, fordomsfull og kunnskapsløs KrF-politiker sier, tordner Haugli.

- Dette er alvorlig, men det er jo nesten så absurd at man må vurdere om man ikke skal kommentere det hun sier. Hun er en ubetydelig lokalpolitiker fra KrF, hun er ingen. Men Dagfinn Høybråten må likevel ta tak i dette, sier Haugli.

Det finnes flere homofile i KrF, og helt opp i partiets toppledelse finner vi mennesker som har profilert seg som homovennlige, men hvor er de nå?

- Her må homovennlige Knut Arild Hareide faktisk bevise at han er homovennlig. Det er tydelig for meg at Dagfinn Høybråten har tatt et endelig farvel med Valgerds trivlige rødvins-KrF, sier Haugli.

- Poenget her er at hun er ubetydelig, men det hun sier er veldig alvorlig. Ledelsen i KrF må ta et oppgjør med grumsete holdninger i eget parti, avslutter Haugli.

Gaysir vil fortsette å purre på ledelsen i KrF for en kommentar.


ANNONSE

Kommentarer (18)

Ny kommentar ›

 • burning boy

  3. jul 2006 14:33 Mulig at hun er ingen i norsk målestokk, men for oss som bor her i industribyen, er det dette vi lever med, og her gjør hun seg til noen når hun utaler seg slik. Men, jeg skal smile og vinke neste gang jeg ser henne. Håper hun oppdager urimeligheten i sine utspill.
  Og jeg håper at vi klarer å være større en henne, slik at vi ikke svarer med samme mynt. Det blir bare meningsløst.
 • slettet_wmwfnbN

  3. jul 2006 15:21 Hvorfor skal homofile alltid sammenlignes med pedofile, de som har sex med dyr osv... Det er vel ikke noe typisk homofilt fenomen akkurat. Nå er det snart på tide at KRF/kristne forstår at etikk og moral er lik uansett legning.
 • handsome_guy

  3. jul 2006 15:39 "hun er ingen" "hun er ubetydelig"

  Det må vel være en av de bedre tilbakemeldinger jeg har hørt fra en politiker.... Ler så jeg griner...haha

 • mylle

  3. jul 2006 20:01 Kan vi ikke holde oss for gode til å kalle folk for Ingen og Ubetydelig?

  Alle er Noen, men det kan jo godt hende at noen av oss er ubetydelige i f.eks. politiske sammenhenger.

  Dessuten er det alle Ingen'ene som tilsammen utgjør større eller mindre grupper.

 • slettet_hR6AR4C

  3. jul 2006 21:02 skal vedde pa at den tosen bor under en stein og har sex med plummetreet i hagen! haha lol pa meg..
 • Pors

  3. jul 2006 21:30 Uten at jeg herved støtter Kongsgård, vil jeg si at Håkon Haugli utviser en stor arroganse overfor lokalpolitikere i sin uttalelse. Det er til å spy av.
 • slettet_XWftBYG

  3. jul 2006 22:32 Hu gamle lesba der har jo et poeng: (fra intervjuet) "Jeg synes det i utgangspunktet er for mye fokus på homofile i mediene og overalt. Det er nærmest blitt en trend å være homofil de siste årene. Flere eksperimenterer og det er ikke bra. Det blir mye forvirring og stakkars de yngste, mener Kongsgård."

  I min ungdom var det veldig mye heterofili i mediene, ja, det var nesten som om det var en trend. Jeg eksperimenterte med heterofili i mange år, og ja det tok meg mange år med forvirring før jeg ble kurert for heterofilien min....

 • Dorian Red

  3. jul 2006 22:33 Ingen er ubetydelig når de som lokalpolitikere fremfører slike holdninger.
  Hun målbærer her ikke bare sitt eget syn, men også et syn som nok er den gjengse oppfatning i hennes parti. Det at ledende folk i Krf har kunnet tolkes anderledes, er nok mer taktikk enn realpolitikk.
 • Riley

  3. jul 2006 23:05 Tenk å mene noe sånt og i tillegg benytte seg av sin status og fremme det offentlig. Hvordan er det mulig at oppegående voksne mennesker tror sånt?

  Hvorfor husker ingen på det enkle faktum at vi er mennesker sammen på jorden? Det er så mye som er større enn oss, vi må holde sammen.
  Jeg er sjokkert og såret.

 • ivan

  3. jul 2006 23:19 Det er en skam at slike uttalelser faller fra en politiker. Og nå har dessverre KrF en tendens til å tro at de har "monopol" på alt som er kristelig. Bjørg Kongsgårds uttalelser er ærekrenkende, og hun burde anmeldes for det. Å trekke samenligning med homofile til pedofile og dyresex er ærekrenkende. Til samenligning: De fedrene som har misbrukt sine døtre i årevis, er ikke de mest sannsynlig hetrofile? Burde dermed hetrofili forbys? Det er lov å tenke, selv i KrF
 • MyggenMynten

  4. jul 2006 00:06 Slike rasistiske utsagn som det der burde egentlig straffes. Især når det kommer fra et menneske som setter bokstavene fra et politisk parti etter navnet sitt. Og når det gjelder dem hun så gjerne vil sammenlikne oss homofile med, så får hun nok uventet støtte fra omtrent alle homofile i at det er noe som må bekjempes. Tror egentlig ikke hun lever i denne verden jeg.
 • kjetil1979

  4. jul 2006 00:50 Slike uttalelser kommer ikke ledelsen med lenger selvsagt. At en lokalpoliker er ubetydlig i nasjonal sammenheng sier seg selv. Er jo mange tusen lokalpolitikere landet rundt. Om de få av dem som er mest ekstreme skal få status som sentral så er jo det trist. Er som om jeg skulle gjort noe galt og så skulle det stått sentral politiker i AP eller noe i den duren.

  Det hadde vært langt værre om det var en fra ledelsen i KrF eller Stortingsgruppen enn ei fra lokalpolitikken i Porsgrunn.

 • cybr

  4. jul 2006 01:07 Skjønner ikke hvorfor hun kommer med sånne ting jeg. Kjenner dama selv og datteren, ei god lesbisk venninne av meg.

  Hun burde skamme seg. Vi lever nå i 2006. Burde være litt mere toleranse selv i lille Porsgrunn. Er selv derfra og vet hvordan det er å vokse opp som homofil der.

  Syntes paraden var en kjempeflott ting å gjøre jeg.

  Blande inn Sodoma og Gomorra... Rister bare oppgitt på hodet jeg..


  Stå på alle skeive i Porsgunn!!!

 • Oslofyr

  4. jul 2006 06:18 Bjørg Kongsgård sier stort sett det samme som Magnhild Meltveit Kleppa mener. Meltveit Kleppa er parlamentarisk leder for Senterpartiet og burde bekymre MYE mer enn hva en psykotisk backbencher fra Porsgrunn måtte droppe av skitt i agurktida.

  Meltveit Kleppas janusansikt i homospørsmål reflekterer Senterpartiets sjel og er utvilsomt klarert av partiledelsen, selv om det ikke gjør seg så pent på trykksakene fra Soria Moria. Hun har fått BFD til å dra føttene etter seg i homospørsmål så langt. Hva har skjedd, f eks med ekteskapslovgivingen så langt? Nada, bortsett fra at det skal utredes i MINST to år til (Kjell Erik Øye, statssekretær).

  Det er overraskende at Gaysirredaksjonen er så naiv politisk. Velutdannede, yngre menn som faller for regjeringens spinn og glemmer å se etter substans.

  Talk is cheap, gutter. Ikke la dere lure.

 • Darkeyes

  4. jul 2006 08:58 Takk Håkon, for at du tok denne saken og raslet litt med sablene!
  Håper LLH kommer med en uttalelse, et injuriesøksmål eller noe som gjør at det vil brenne litt under tærne på Kongsgård.

  Sa noen her at Bjørg Kongsgård har en lesbisk datter?
  I så fall går mine tanker til henne.