Rosemarie Køhn årets homofryd


2134

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Rosemarie Køhn årets homofryd

Camilla Karlsen
25. jun 2006 00:00

En tydelig verdsatt biskop gikk på scenen til høy jubel og langvarig trampeklapp fra publikum. Hun takket hjertelig for prisen som hun ikke hadde sett for seg å skulle motta. - Vi kan aldri gi opp å kjempe for menneskeverd iblant oss, sa en rørt prisvinner.

Rosemarie Køhn takket hjertelig for prisen som Årets Homofryd. Foto: Kenneth S. Thorkildsen

Årets paradeshow ble profesjonelt geleidet fra pris til pris av et mangfold av flotte artister, deriblant et synge- og danseensemble satt sammen av en vennegjeng for anledningen.

- Det er vårt første samarbeid, men det blir nok ikke det siste, sa to stolte instruktører, Herman Bernhoft og Herman Jørgensen. Geir Ove Bredesen aka "Lady Go Marmalade", sang en rørende versjon av "This is the moment" og Linn Skåber fikk publikum til å le seg skakk av hennes karakter, den lettere promiskuøse sminkøren "show show".

Årets homofob

Årets homofobpris gikk denne gangen til Dagbladet. Begrunnelsen var blant annet avisens stadige støtte til Frelsesarmèen, som for øvrig mottok homofobprisen i fjor.

- Man støtter ikke en organisasjon som stryker med den ene hånden og slår med den andre, var kommentaren fra en av utdelerne, Adam A. Schjølberg fra Homsepatruljen.

Adam A. Schjølberg og Tore Pettersen delte ut prisen til årets homofob. Foto: Kenneth S. Thorkildsen

Han og makkeren, Tore Petterson fikk solen til å titte frem fra skyene da de fremførte "Jeg er skeiv", en sang man nok kan vente seg å høre igjen om man får med seg sommershowet "Adam, helt uten Eva" på Molle i Drøbak.

Publikumsprisen

Andre priser i år var publikumsprisen for beste lang- og kortfilm, som gikk til henholdsvis "Adam and Steve" av Craig Chester og den norsk- regisserte "Spinning" av Heidi Arnesen.

Ambassadørprisen

Oslo kommunes ambassadørpris, utdelt av byrådsleder Erling Lae, gikk til LLH Oslo og Akershus for dets fremragende innsats for å bedre homofile og lesbiske levevilkår i byen.

Erling Lae delte ut Oslo Kommunes Ambassadørpris. Foto: Kenneth S. Thorkildsen

Underholdningen var som sagt mangfoldig, og for damene var det lagt inn et par ekstra kick. To dragkings, som noen husker fra kvinnekvelden, imponerte på scenen som henholdsvis Elvis og en sjarmerende herre, med sans for å kle av seg. Det hadde vi sansen for vi også!

Bamsetrampen fremførte en kavalkade i anledning 5 års jubileum for deres bidrag under de siste års paradeshow, og det var mange som trakk på smilebåndet av de herlige, hårete herrene.

Æresprisen

Så var tiden kommet til den siste prisen for i år, æresprisen. Begrunnelsene for tildelingen var blant annet at vinneren fremstår som en trygg og viktig arena for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle. Det er et nettverk som også har ført til at flere har turt å ta skrittet ut av skapet, og etter medlemstallet å dømme, er det et meget velfungerende nettverk. Gratulerer, GAYSIR!

Årets Æreshomopris gikk til Gaysir. Foto: Kenneth S. Thorkildsen

Se alle bildene fra paradeshowet

Se alle bildene fra paraden


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

  • El Pollo Diablo

    25. jun 2006 15:31 Dagbladet har nettopp ansatt en lesbisk sjefredaktør, det er vel ikke så homofobt? Det er da helt latterlig å kalle alle som støtter Frelsesarmeens humanitære arbeid for homofober.
  • kjetil1979

    25. jun 2006 16:58 Enig med prisene med unntak av Dagbladet. Selv om jeg heller støtter andre organisasjoner enn Frelsesarmeen på grunn av dems homosyn er jo homofobpris til en avis som støtter opp dems arbeid å gå for langt. Må da være langt værre folk å ta tak i.
  • slettet_6aoTy7z

    27. jun 2006 08:09 læterlig homofob pris...............!!!