Renberg-bok blir film


663

innlogget

41928

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Renberg-bok blir film

Kim Hillestad Haugland
13. jun 2006 00:00

Tore Renbergs første bok i triologien om Jarle Klepp, "Mannen som elsket Yngve", blir trolig filmatisert. Regissør Stian Kristiansen har allerede fått jobben, men prosjektet har ikke helt greid å få finansieringen i orden enda.

"Mannen som elsket Yngve" ble utgitt i 2003.

Historien "Mannen som elsket Yngve" begynner i år 1990. Jarle Klepp går i andre klasse på videregående skole i Stavanger, han spiller i Mathias Rust-band, han har dame, palestinaskjerf og røde meninger om det meste.

Han får kompisen Helge som er enda rødere. Men en dag får han øye på den nye gutten Yngve i skolegården. Mystiske og hemmelighetsfulle Yngve er verken rød eller rocker, men noe er han. For Jarle klarer på et vis å forelske seg i ham.

Foreløpig er manuset bare 95% ferdig enda, skriver Klassekampen. Og de finansielle forholdene rundt prosjektet er ennå ikke avklart. Men regissør Stian Kristiansen er i gang med arbeidet, og sammen med forfatteren selv og produksjonsselskapet Motlys, er han allerede på jakt etter unge og lovende talenter til å gi Yngve, Jarle og Helge kropp og stemme.

Første castingrunde ble gjennomført forrige lørdag i Stavanger. I følge regissøren vil det bli laget en pilotfilm så snart rollene er besatt, og da gjenstår det bare å se om Filmfondet gir tommelen opp og finansierer den fulle fortsettelsen. 


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • slettet_2UXTBgB

  13. jun 2006 17:39 genialt! elsker den boken!!
 • handsome_guy

  13. jun 2006 19:07 yess, jeg gleder meg, da slipper jeg jo å lese boken jeg fikk i gave fra søskenbarnet mitt. (det var før hun skjønte at jeg var "a lost case" når det kommer til boklesing.
  Så dette gleder man seg veldig til
 • slettet_TKaDefx

  13. jun 2006 21:44 "Denne boka burde bli filmatisert!" sa eg til ei venninne etter å ha lest boka. Og jammen ser det ut til at det skjer! Utrolig bra:-) Det her kan bli en fantastisk film om det blir gjort på rett måte.
 • I

  14. jun 2006 00:12 Slik jeg forsto det, skulle den siste boka i trilogien bli "mors bok". Renberg omtalte "Kompani Orheim" som "fars bok" og "Mannen som elsket Yngve" Jarles bok. Så vidt jeg vet, har ikke den tredje boken kommet ennå. Man skulle tro at den også får en viss oppmerksomhet fra mediene, ettersom "Kompani Orheim" blant annet vant P2-lytternes romanpris.