Rita Ottervik (Ap): - Provosert av kommentarer fra Oslo


1656

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Rita Ottervik (Ap): - Provosert av kommentarer fra Oslo

Bjorn
13. jun 2006 00:01

Trondheims ordfører, Rita Ottervik (Ap), sier til Gaysir at hun "blir provosert av kommentarer fra Oslo" angående homoplansaken. - Vi har ikke for vane å lage planer som bare ligger og støver ned, tordner hun.  

Rita Ottervik (Ap) er provosert av kommentarer hun har fått fra Oslo...

Gaysir har snakket med Rita Ottervik (Ap), som i forrige uke avviste en homoplan for Trondheim.

Hva har du å si etter all kritikken du fikk i forrige uke?

- Jeg må si jeg blir provosert av noen av kommentarene fra Oslo. Vi skal ha møte med LLH Trondheim, som vi forresten har innvilget støtte til, og sammen løse de problemene homofile har her i byen, sier hun.

Er Trondheim så åpen og inkluderende at dere ikke trenger en homoplan?

- Jeg mener Trondheim er en åpen og inkluderende by, og det som fungerer for Oslo (homoplan), fungerer ikke nødvendigvis for Trondheim. Ikke alle punktene i denne homoplanen er aktuelle for byen vår. Vi lager heller ikke planer her i Trondheim som bare støver ned, sier Ottervik.

Ottervik sier til Gaysir at hun og de andre i Trondheims ledelse kommer til å gjøre som de vil, men at de selvfølgelig vil lese denne planen nøye og vurdere enkelte punkter. Men en egen homoplan kommer ikke på tale.

Karita Bekkemellem ber Ottervik revurdere standpunktet sitt. Foto: Bjørn Lecomte

Karita Bekkemellem oppfordret i helgen Ottervik til å revurdere standpunktene sine i denne saken.

Hun roser Oslo for det hun kaller et "pilotarbeid" for homofile og lesbiskes rettigheter og levekår, og kommer med en oppfordring.

- Alle store byer i Norge bør gjøre som Oslo. Min oppfordring er klar, og jeg synes den planen Oslo har for homofile er riktig måte å tenke på, sier Karita.

Håkon Haugli, leder i Arbeiderpartiets Homonettverk, angrep før helgen Rita Otterviks utspill om at Trondheim ikke trenger en homoplan. Han var skuffet og provosert over utspillet.

- I skarp kontrast til Arbeiderpartiets inkluderende homopolitikk, har Rita Ottervik avfeid en meget viktig sak, sier Haugli til Gaysir.

Hvordan behandler din kommune homofile? Tips oss! [email protected]


ANNONSE

Kommentarer (19)

Ny kommentar ›

 • Strunar

  13. jun 2006 15:15 Rita kan godt ringe meg så skal jeg fortelle henne om folk som har blitt banka opp og forfulgt i Trondheim fordi de var homo, og ble møtt av et politi som mente de ikke burde være så utfordrende.

  Selv om Trondheim er en fantastisk by, betyr ikke det at de har kommet noe lenger enn andre på dette området. Get real Rita!

 • G 87

  13. jun 2006 15:34 Hmmm, hvor er alle auf`ere og su`ere nå.

  Som skriker høylytt hver gang noen fra noen andre partier sier noe idiotisk. Vi veit jo hvor AP står men også de har jo lov til å ha medlemmer som har andre syn og ikke er så posetive til homo poletikk.

  Andrer partier har den senere tid fått medlemmer med slik likegyldighet til å melde seg ut eller blir kasta.

 • Bård81

  13. jun 2006 15:56 The Catch:

  Det er jo nettopp Arbeiderpartiets homonettverk som har reagert på Ottervik sitt utspill.

 • Oslofyr

  13. jun 2006 16:01 Den som tror at AP står på barrikadene for homofile og lesbiske, kan jo google uttalelser fra Telemark AP, for å lese hva deres Stortingsrepresentanter Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen EGENTLIG mener om oss, når de ikke har riksmedienes søkelys på seg.

  Og som om ikke det skulle være nok: Jon Aasen ber Karita "stoppe homokjøret" (Sunnmørsposten 20 apr 04) Hvem Jon Aasen er? Ikke en bygdetulling fra FrP, som man skulle tro, men Møre og Romsdals fylkerordfører. Partitilhørighet: Arbeiderpartiet.

  Brav mann, det.
  Say no more.

 • G 87

  13. jun 2006 16:04 Bård

  Ingen fra Ap sa noen ting før høyre gikk ut og sa det var skandale.

 • Bård81

  13. jun 2006 16:30 oslofyr:

  Så hva to representanter fra Telemark og en fylkesordfører fra Møre og Romsdal mener, veier tyngre enn hva partiets program sier, hva representantene i regjeringen, samtlige i sentralstyret, 60 av stortingsrepresentantene og alle fylkeslederne mener?

  Det synes jeg er å tillegge noen litt for mye makt, ass...

 • Oslofyr

  13. jun 2006 16:57 Bård 81: jeg tror man skal være forsiktig med å generalisere. Jeg tror ikke at Telemark/M&R nødvendigvis er representative for AP, men det tror jeg heller ikke Karita er.

  Se bare hvordan de drar føttene etter seg i kjønnsnøytral ekteskapslov. En endeløs utredning om en HELT FERDIG OG ANVENDBAR LOVTEKST. Det er nesten ikke til å tro, hvis man da ikke visste at Sp har veto i denne saken.

  Det er to ting du ikke ønsker å vite hvordan lages: Pølser og politikk.

 • sport

  13. jun 2006 17:10 Strunar, jeg syns ikke du skal vente på noen telefon. Gå til pressen med denne saken, og ikke minst skriv et brev til Ottervik om det.

  Å hevde at Trondheim trenger en slik plan mindre enn Oslo, er enten virkelighetsfornektelse eller neglisjens. Må si jeg skammer meg intenst over at denne damen representerer partiet mitt.

 • Oslofyr

  13. jun 2006 19:54 Bård81:
  Gunn Olsen uttalte seg som fylkesleder til PD (Porsgrunn Dagblad). Hun har ikke forsøkt å korrigere eller presisere artikkelen, så den står sannsynligvis for det hun mener.

  At hun sier en ting i Porsgrunn og holder kjeft når hun er i Oslo, er en selvsagt ting. Men jeg synes du bagatelliserer, og dermed bidrar til å legitimere, slike holdninger.

  Og det er synd, for jeg tror vi har felles mål. Jeg er storforbruker av demokratiet og lar ikke slike som Aasen, Olsen og Oppebøen Hansen få dø i synden.

 • slettet_muD7Sp0

  13. jun 2006 20:36 Jeg anbefaler Ap`ere og AUF`ere på gaysir om å heretter holde munn når det gjelder syting over hva alle de andre gjør galt og hva Ap har fått til.
  Hadde det ikke vært for høyre så hadde det neppe vært noe blest om dette.
  Forøvrig er jeg dritlei av at Ap`ere og Auf`ere bruker gaysir til snikmarkedsføring samt framstå som ett parti som tar all æra for homosaken.
  Jeg tviler ikke på at politi i Trondheim er halvveis likegyldige til homser som blir banket opp. Det er så mye verre andre steder og på mindre plasser. Jeg gidder ikke å skrive side opp og ned men det er veldig mye som svikter på dette området i Norge og det hjelper ikke å kun innføre lover og regne med at det er nok.
 • Bård81

  13. jun 2006 22:21 oslofyr:

  Gunn Olsen er ikke lenger fylkesleder i Telemark.

  Jeg synes det er rart når du sier at jeg bagatelliserer. Du som tydeligvis holder deg orientert om dette bør lese disse sto innleggene. Det om Gunn Olsen har stått på trykk i Varden og Telemark Arbeiderblad. Det om Jon Aasen har stått på trykk i Sunnmørsposten.

  http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=9278

  http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=9268

 • Gunner

  13. jun 2006 23:15 Rita Ottervik er jo club4 Tom Krogstads søskenbarn og skulle jo ha god peiling på sexueltrelaterte spørsmål.
 • slettet_DReXkVJ

  13. jun 2006 23:40 Hvis Rita Ottervik mener at det og støtte LLH og Skeiv ungdom i trondheim er jobb nok er hun langt fra mål. Jeg har selv bodd i trondheim i mine første 20 leve år, og har flere ganger blitt truet med bank og knivtruet pga av min legning........bare det å gå på enkelte skoler var et helvete fra tid til annen........tror nok Rita Ottervik bommer litt når hun mener at penger er det som skal til for å endre folk sin holdning.

  Faktum er at hun kan gi LLH millioner av kroner uten at det endrer trønderes snevre syn på en del ting.......så her må nok politiske signaler, fokus på anti-diskriminering o.l. fra kommunens hold komme mer til syne!

  Skjerpings!

 • Brander

  14. jun 2006 00:25 Er ufattelig trist at Rita Ottervik ikke mener man trenger en tiltaksplan for Trondheim, som det også trengs i alle andre norske byer. Å stikke hodet i sanden å late som at diskriminering ikke skjer, har aldri hjulpet. Den er der uansett. Og det er skammelig at hun som ordfører kan mene det hun mener. Hun er en skam for Arbeiderpartiet, og det bør trønderne ta til etteretning ved neste kommunevalg. Få kvinnemennesket ut. Og det at politiet ikke ser ut til å bry seg heller, er også en skam. Og når man da også har en ordfører som ikke gjør jobben sin i å bekjempe fordommer og diskrininering, så bør AP sentralt ta affære. Vi bør legge partisympatier tilside, å kjempe mot diskriminerende holdniger som finnes i alle politiske leire.
 • Oslofyr

  14. jun 2006 09:40 Bård, og mange andre.

  Så lenge det er substansielle avvik mellom holdninger, retorikk og politikk, er politikken lite verd. Og i Ap, som i andre partier, er det, så vidt jeg forstår, et det også en avstand mellom retorikken, som stort sett er svært god, holdningen, som er sympatisk på toppen av regjeringskvartalet og ganske brun hos en del på grunnplanet, og den FAKTISKE politikken som utøves.

  Denne politikken er todelt - i en prinsippiell del, som utvilsomt er sympatisk til oss, og en realpolitisk del, som må ta hensyn til Magnhild Meltveit Kleppa - falangen i Senterpartiet. Som har veto. Uansett hva retorikken og Karita måtte mene. Det samme gjaldt Bondevik II. Da hadde Krf veto. Ernas dårlige strategiske evner viste seg da: Homosak var ikke viktig for Høyre. AP risikerer samme skuffede velgere hvis de ikke leverer. Substanspolitikk er den eneste målestokken for politisk arbeid, ikke fromme ønsker.

  Grunnen til at AP er prügelknabe nå, er at det faktisk er en avstand mellom opposisjon og posisjon. Big time! Politikere må måles på det de får utrettet, ikke det de sier de ønsker å gjøre.

  Jeg tror ikke AP er verre eller bedre enn andre partier. Men jeg tror at den dagen homosaken løftes opp som virkelig valgkampsak, kan det bli problematisk for Ap, for mange Ap-velgere vandrer mellom FrP og Ap. Du kan jo sette deg blant pensjonistene rundt konditoribordet på Stovner senter og høre hva de mener om homser, Ap og FrP. Vanskeligere er det ikke.