- Ottervik (Ap) bagatelliserer diskriminering av homofile


1980

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Ottervik (Ap) bagatelliserer diskriminering av homofile

Bjorn
9. jun 2006 00:00

Håkon Haugli, leder i Arbeiderpartiets Homonettverk, angriper Rita Otterviks utspill om at Trondheim ikke trenger en homoplan. Han er skuffet og provosert over utspillet. - I skarp kontrast til Arbeiderpartiets inkluderende homopolitikk, har Rita Ottervik avfeid en meget viktig sak, sier Haugli til Gaysir.

Gaysir skrev tidligere i dag om Trondheim Høyres angrep på ordfører Ottervik(Ap) avvisning av en homoplan for Trondheim. Det stormer rundt Ottervik.  

- Dersom Trondheims ordfører er riktig sitert i Adresseavisen, bidrar hun til å bagatellisere diskriminering av homofile. Det er arrogant og alvorlig, sier Haugli til Gaysir i kveld.

Håkon Haugli, leder i Arbeiderpartiets Homonettverk, er skuffet og provosert av Otterviks (Ap) uttalelser.

Haugli sier at Arbeiderpartiets homonettverk har tatt kontakt med Ottervik og bedt henne bidra til at partiets nasjonale homopolitikk også får konsekvenser lokalt. Nettverket vil også ta opp saken med Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.
 
- Vi vet at homofile utsettes for vold og trakassering, at "homo" er et vanlig brukt skjellsord i skolegården, og at diskriminering og usynliggjøring dessverre fortsatt er en del av hverdagen for mange lesbiske og homofile - også i Trondheim. At Rita Ottervik sover på laurbærene og ikke ser diskriminering, betyr ikke at den ikke finnes, sier en meget provosert Haugli.
 
Homonettverkets leder sier han og nettverket er "tilfreds med måten Høyre i Oslo har støttet og fulgt opp forslaget fra Trond Jensrud (A) om en handlingsplan for homofile og lesbiske".

- Det er også positivt at Høyre i Trondheim ønsker en handlingsplan, og vi tar det som en selvfølge at Arbeiderpartiet vil støtte Høyres forslag når det kommer til behandling i Trondheim Bystyre. På samme måte som Høyre støttet vårt forslag i Oslo, forventer vi at AP i Trondheim vil støtte Høyres forslag. Skal vi lykkes i arbeidet mot diskriminering, trenger vi mindre partipolitisk konfrontasjon og mer samarbeid, sier Haugli.

- Etter vår oppfatning handler ikke dette bare om at homofile utsettes for diskriminering, men også om verdien av mangfold. Homofile og lesbiske er en ressurs for Trondheim og en handlingsplan kan bidra til å øke bevisstheten og gjøre byen til et enda bedre sted å leve. Eller har Trondheim "menneskelig kapital" å sløse med, avslutter Haugli.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • coach

  9. jun 2006 22:47 Du verden... Her syns jeg Gaysir virkelig bidrar til å lage storm i et vannglass. Er denne saken verdt tre fete oppslag?
 • slettet_muD7Sp0

  10. jun 2006 01:09 Nei dette er ikke storm i ett vannglass. Arbeiderpartiets såkalte homopolitikk har aldri fungert skikkelig utenfor Oslo og det er det som er feilen med politikken. Norge består av mer enn Oslo.
  Med det mener jeg at hva som er ønskelig skal skje fra sentrale hold sjelden virker utenfor, eller det går altfor tregt.
  Man trenger ikke å reise langt fra Oslo engang for å se at norsk homokamp har veldig langt igjen. Holdninger som ordfører Ottervik(Ap) viser handler om typisk tafatthet.
 • slettet_3c7Mcz2

  10. jun 2006 07:00 En politisk toppleder som sier at en diskriminert minoritet har det "bra nok", fortjener storm. Uansett politisk farge og generelt gode intensjoner. "Pøse på med homokamp"? Jeg tror ikke vi kommer noen vei med diskresjon og forsiktighet, men det er ikke bare homokamp dette handler om. Rita Ottervik ville aldri uttalt seg på samme måte om diskrimiering av f.eks. etniske minoriter. At Trondheim skal være en mer "åpen og inkluderende" by enn f.eks. Oslo, har jeg også vanskelig for å akseptere, særlig siden flyttestrømmen heller går fra Trondheim til Oslo enn omvendt. En handlingsplan er et enkelt (og billig) virkemiddel som jeg ærlig talt ikke forstår at ordføreren ikke ønsker - uansett hvor bra det er for homofile i Trondheim.
 • coach

  10. jun 2006 11:46 "At Trondheim skal være en mer "åpen og inkluderende" by enn f.eks. Oslo, har jeg også vanskelig for å akseptere, særlig siden flyttestrømmen heller går fra Trondheim til Oslo enn omvendt."

  Det argumentet kjøper jeg ikke. En by eller ei bygd kan det fint være åpen og inkluderende, selv om flyttestrømmen går EN vei. Dessuten er det ingen masseutvandring av homser fra Trondheim.

  Jeg antar at intensjonene er gode, men dette føles påtvungent og "politisk korrekt" for oss som bor her i byen.

 • slettet_3c7Mcz2

  12. jun 2006 09:43 Det er ikke meningen å tråkke på lokalpatriotiske tær eller påtvinge noen noesomhelst. Jeg er opptatt av de konkrete tiltakene i planen, f.eks. kartlegging av hatkriminalitet og like permisjonsrettigheter. Trondheim kommune gjør utvilsomt mye bra for homofile og lesbiske, bl.a. har de økt støtten til LLH og det hiv-forebyggende arbeidet. Men det er etter min mening dumt å avvise ønsket om en handlingsplan mot diskriminering av homofile og lesbiske, særlig når kommunen har handlingsplaner om alt fra vold i nære relasjoner, kunst og kultur, mot rasisme og for kriminalitetsforebygging. Det er mao. ikke et helt ukjent virkemiddel for Trondheim kommune.