- Full styrke i arbeidet for felles ekteskapslov


2062

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Full styrke i arbeidet for felles ekteskapslov

Redaksjonen
31. mai 2006 00:00

- I aftenposten 31. mai skapes det et inntrykk av at Regjeringen ikke vil fremme en felles ekteskapslov. Overskrifter og ingress som "homo-ekteskap helt i det blå",  "Regjeringen sliter med ekteskapsloven" og "homo-retretten" har lite dekning i selve saken, skriver barne- og likestillingsministeren i en pressemelding.

- Regjeringen vil fremme et forslag om en felles ekteskapslov. Arbeidet med å utrede dette spørsmålet er allerede i gang.

Når utredningen foreligger vil dette fremmes, mest sannsynlig i et høringsnotat. Det gir alle som ønsker det mulighet til å gi innspill før selve lovforslaget utarbeides.

Med en utredning i år etterfulgt av en høringsrunde til neste år, vil det neppe være realistisk å få behandlet et lovforslag før våren 2008.

Spørsmålene vi skal ta stilling til er omfattende.

Det betyr ikke at de ikke lar seg løse. Men alle - også motstanderne av en felles ekteskapslov -  har krav på å få seg forelagt en gjennomarbeidet sak.  Dette handler verken om "retrett" eller at "regjeringen sliter".

Dette handler om en forsvarlig, demokratisk saksgang. Altså ingen retrett som Aftenposten prøver å fremstille det som. Vi jobber med full styrke, uttaler barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem i en pressemelding.

Les også på aftenposten.no: Homo-retretten
Les også nettmøte på Gaysir: Idrett, ekteskap og levekår


ANNONSE

Kommentarer (12)

Ny kommentar ›

 • Amadeus

  31. mai 2006 11:09 Jeg skjønner at de demokratiske prosessene må gå sin gang.
  Men må det gå sååååååå fryktelig lang tid?
 • TheStud

  31. mai 2006 13:14 Lynkurs i behandling av saker i regjering og Storting...:
  - Når regjeringen vil bestemme noe i en sak må dette først utredes.
  - Deretter må man konkuldere foreløpig på hva som fins av muligheter etter utredningen.
  - Deretter bør saken sendes på høring for å få innspill fra relevante aktører (normalt 3 måneder høringsfrist)
  - Så skal regjeringen konkludere på nytt etter høring.
  - Deretter oversendes forslaget til Stortinget.
  - Stortinget får saken, fordeler til egnet komite og behandler saken, ofte med nye høringer igjen (noen måneder).

  Sånn er det bare; lovforslag tar tid. Går man alt for raskt fram risikerer man at ulike aktører protesterer på at de ikke er hørt og rettsaker med bakgrunn i en for dårlig lovutredning. Jeg syns det er bra at denne saken blir utredet, noe som er på tide. Høyre, KrF og Venstre fikk forslag fra Ap og Sp om å gjøre dette da de satt i regjering høsten 2004, men KrF satte foten ned. Nå er jeg glad det er framdrift med et nytt flertall :-)

 • Oslofyr

  31. mai 2006 13:26 Dette er spørsmål om semantikk, ikke om realiteter. Om det er "i det blå", eller om det "tidligst" blir i 2008, eller "allerede" i 2008, endrer ikke realitetene. Denne saken er så brennheit for regjeringen at den av realpolitiske årsaker IKKE kan fremmes før mot slutten av Stortingsperioden. Senterpartiet har garantert sine velgere at de ikke kommer til å sitte med hendene i fanget hvis dette fremmes for Stortinget.

  Karita er naiv, hun forstår ikke dette spielet. Det er direkte trist å se at Kjell Erik Øye har latt seg smigre til å bli rødgrønn hushomo. Når ble han så ufarlig? Han har gått fra å være en brølende løve til Arbeiderpartiets logrende puddel.

  Trist også å se gaysirs grenseløse servilitet og nesegruse beundring for "vi-vet-hva-som-er-best-for-dere" Karita og Kjell Erik. Hva slags journalistikk er det?

  Journalister skal være slemme, ikke logre! Og radikale politikere skal stå på barrikadene for de underpriviligerte, ikke forsvare det bestående.

  Dette er virkelig ikke bra.

 • Oslofyr

  31. mai 2006 13:33 Studboys kommentarer er forsåvidt valide, men det realpolitiske gjelder likevel. Magnhild Meltveit Kleppa har GARANTERT, ikke lovet, men GARANTERT, at med Sp i regjering kommer det ingen ny ekteskapslov. Jeg fulgte henne i Rogaland, og dette ble gjentatt flere ganger og var utvilsomt klarert av Åslaug Haga.

  Utrednings- og høringsfristene gjaldt også før valget, Studboy, men da var Ap/SV på stemmejakt og slike detaljer ble omhyggelig omgått.

  Du er dessuten aktiv i Senterpartiet og har en stor jobb å gjøre med holdninger i eget parti. Det finnes nemlig problemer med større eksistensiell interesse enn melkekvoter og ulv.

  Lykke til.

 • sport

  31. mai 2006 14:05 I Spania gjorde de dette i en håndvending. Jeg må si at jeg har sett meg grundig lei av at det skal være så komplisert å gi meg det likeverdet som burde være en selvfølge. Denne saken burde ikke være en sak engang.
 • kjetil1979

  31. mai 2006 16:35 Enig i at det burde gått raskere. Men som dere alle vet har ikke AP/SV flertall. Loven hadde vært gjennomført for lenge siden, det er jeg sikker på om de hadde hatt rent flertall. Nå får en ta litt lenger tid. Høre på råd fra folk som mener ekteskap og verdier går ad dundas om homofile får samme rettigheter før en får dette til.
 • Oslofyr

  31. mai 2006 17:08 Interessant er det også den totale mangelen på interesse fra Karita og veskebærer Kjell Erik vedrørende mer omfattende partnerskapsinngåelse ved utenriksstasjoner. Vi "får lov" til å inngå partnerskap i Brussel, Haag (så romantisk) og Stockholm. Ikke engang i land hvor lovverket tillater partnerskap/enkjønnet ekteskap, som Spania og Danmark. Vi kan altså ikke gifte oss i København!
  Heteroer kan gifte seg i

  Ambassaden i Ankara,
  Ambassaden i Brasilia,
  Generalkonsulatet i Rio de Janeiro,
  Ambassaden i Brussel,
  Ambassaden i Colombo,
  Ambassaden i København,
  Ambassaden i Moskva,
  Generalkonsulatet St. Petersburg,
  Ambassaden i New Delhi,
  Ambassaden i Paris,
  Ambassaden i Roma,
  Ambassaden i Singapore,
  Ambassaden i Tokyo,
  Ambassaden i Warszawa,
  Ambassaden i Abu Dhabi,
  Ambassaden i Bangkok,
  Ambassaden i Beograd,
  Ambassaden i Berlin,
  Ambassaden i Cairo
  Ambassaden i Dar es Salaam,
  Ambassaden i Haag,
  Ambassaden i Jakarta,
  Ambassaden i Kampala
  Ambassaden i Kuala Lumpur,
  Ambassaden i Lisboa,
  Ambassaden i Lusaka,
  Ambassaden i Madrid,
  Ambassaden i Mexico,
  Ambassaden i Stockholm

  (Se UDs sider). Begrunnelsen er at partnerskap skal være tilnærmet lovlig i vertslandet for utenriksstasjonen. Å ikke fornærme enda flere reaksjonære mullaer er viktigere enn å imøtekomme sine borgeres fundamentale sivile rettigheter.

  Er det flere enn meg som begynner å tvile på Karita og puddelen hennes? De er like feige nå som de var store i kjeften i opposisjon

 • kjetil1979

  31. mai 2006 21:32 Det er jeg uenig i. Å flikke på dette er bare behagelig for Høyre, som ikke er for like rettigheter men på noen.

  Jeg vil ha like rettigheter på alt.

  Måten å gjøre dette på er at de som støtter dette i Høyre går ut å sier. Vi vil ha like rettigheter. Nå som krF ikke har klør i Høyre. Og skal Høyre samarbeide med FrP eller KrF så vil dette bli problem uansett. Så like greit for Høyre å gå for like rettigheter nå.

 • slettet_SrOA5BB

  31. mai 2006 22:17 Blir trist når jeg leser pr-polerte svar fra Øie. Overbærenhet overfor protestene, opplisting av hva man har gjort og kollegial flørting til homo-Høyre. Dette er lettvinte mediasvar som er lært på kurs, og som gjør seg av mediavante og utadvente lissompolitikere. AP og Bekkemellem skuffer. Øie gjør det ikke, han har nok lite han skulle sagt.
 • Oslofyr

  1. jun 2006 00:04 Det kongelige norske Arbeiderpartiet har alltid holdt seg med spinndoktorer.

  Det er bare så synd at folk skal la seg lure. Ekteskapslovgivningen er helt kjønnsnøytral som den er. I prinsippet kan regjeringen derfor bare skjære gjennom og presentere et fait accompli for Stortinget. Utredningsbehovet er sterkt overdrevet. Men regjeringen er splittet i saken, med Sp i indre opposisjon.

  Spinnet er utredningen. Ingen får innsyn, ingen vet hva som skjer, men "vi prioriterer dette meget høyt". My ass.

  Citizen Valla er ikke i humør til å la byggverket sitt rakne for noen usle homoer, så da skal ekteskapsloven treneres. Kjell Erik forsvarer med andre ord REGJERINGEN, ikke nødvendigheten i den politiske prosessen. Den er spinnet rundt det egentlige prosjektet: holde Sp i regjering og dermed Jens på topp.

  Litt tidligere i dag var det Enoksen som tappert måtte si hvor mye han var mot det han egentlig var for.

  Nå er det Karita & co.

 • Oslofyr

  1. jun 2006 00:10 Når Kjelle sier at nordmenn ikke kan inngå partnerskap ved den norske ambassaden i Danmark, fordi Danmark ikke aksepterer partnerskap, er ikke det sant. Danmark godtar andre lands partnerskap, for eksempel det svenske, men norsk UD har ikke prioritert denne saken. Så sjekk med din egen regjering, Kjelle. Ligger mye rart og venter på dagslys der.


  Som en kommentar til Kjelle nedenfor: Jeg sjekket med Danmarks ambassade nå - det er ikke loggført noen henvendelser fra norsk UD om dette.

 • Oslofyr

  1. jun 2006 12:04 Vi har vel aldri opplevd at noen regjering har dratt føttene så ettertrykkelig etter seg som denne. KrFs klamme hånd kan fort vise seg å bli enda klammere enn Magnhild Meltveit Kleppas, Sps lavkirkelige alibi.

  Jeg tror André Dahl har helt rett i sin realpolitisk analyse. Det er nemlig det realpoitiske som er viktig. Velmentheten er det ingen som tviler på, Kjell Erik Øye.

  Vi vil ha action. På røde rappet.