- Det går fint an å være homofil og spille fotball


1392

innlogget

41347

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Det går fint an å være homofil og spille fotball

Redaksjonen
13. jan 2006 00:00

SIF-spilleren Anders Dale er kjent for knallharde taklinger. Og at han er den eneste kjente fotballspilleren i Stavanger som er åpent homofil.

Dale spilte i Vidar, og kjempet i toppen av 2. divisjon da han i 2000 møtte mannen han i dag er forlovet med.

- Ryktet om at jeg hadde truffet en type spredte seg raskt til lagkameratene. Den ene etter den andre kom til meg for å fortelle at det ikke var noe problem for dem. Etter hvert ble lagkameratene også kompis med kjæresten min, sier Dale.

Les resten på rogalandsavis.no


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

 • slettet_8nweVqH

  13. jan 2006 13:31 Veldig bra for Mr Dale og et godt eksempel på at det faktisk går ann å drive idrett og være åpen homo samtidig. Problemet er at de fleste ramler av idretten lenge før man er så sikker på seg selv og tør å stå frem for lagkamerater. Anders dale var 25 år når han stod frem og var da blitt godt voksen. Tenker på alle disse tenåringene som slutter med noe de elsker, uten at noen tar tak i problemet. Håper denne historien til Anders vil bedre forholdene.
 • Keep in Touch

  13. jan 2006 16:32 Alt det her er veldig, veldig bra...bortsett fra utsagn som: (klippet ut fra reportasjen i Rogalands Avis)

  "Han (Anders Dale) mener fotballspillere som David Beckham har vært med på å gjøre fotballkulturen mindre macho, og at det er lettere for spillere i tenårene å stå fram som homofil i dag enn det var tidligere."

  Jeg er bare så helt utrooolig lei av at det å være homofil blir assosiert med det å være mindre macho. Slike utsagn er med på å bygge fordommer i stedet for å være med på å rive dem..

  Har ingenting imot at folk er femi, bare de er seg selv, men det har ingenting med homofili å gjøre!

 • moviemaker

  13. jan 2006 19:57 Kjempehyggelig å lese :)