Homofile kan adoptere i England


1727

innlogget

41189

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homofile kan adoptere i England

Vibeke
4. jan 2006 00:00

Homofile par i England og Wales kan heretter adoptere barn sammen etter at adopsjonsreglene nylig er forandret etter 30 år, skriver gay.com.

Den nye adopsjonsloven trådte i kraft fredag 30. desember 2005, tre år etter at den ble vedtatt i Parlamentet. Den nye loven betyr at ugifte par i England og Wales, inkludert homser og lesber, kan adoptere. Tidligere kunne bare gifte par eller single adoptere. Det innebar at bare en av partnerne i et homofile par kunne adoptere barnet.

- Det har ikke vært noen ny lov siden 1976, forteller Felicity Collier som er lederen for British Association for Adoption and Fostering (BAAF) og legger til at forandringene av loven gjør at den følger mer de familiestrukturene som finnes i det 21. århundre. I følge Collier vil forandringen komme til å ha innvirkning på tusenvis av familier.

- Hvert barn har rett til å ha et permanent juridisk forhold til begge personene som passer på det, forteller hun til BBC. 

Disse forandringene kom som en konsekvens av den nye partnerskapssloven som trådte i kraft like før jul på de britiske øyene, skriver gay.com.

I følge Tony Blair er de nye adopsjonslovene med på å rette opp en klar urettferdighet for homofile 7og lesbiske, skriver nettstedet.

- Generelt har tidligere fiendtlighet og skeptisisme nå blitt erstattet av toleranse og forståelse. Våre lover og politiske kultur har rett og slett ikke fulgt forandringene i samfunnet, skriver Blair i en artikkel i The Independent, i følge Gay.com.

Videre skriver Blair i artikkelen at man fremdeles ikke kan være tilfreds med homofile og lesbiskes kår fordi mye urettferdighet, diskriminering og forskjellsbehandling gjenstår.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Ballong

  4. jan 2006 20:31 Hør, hør! Dette er fantastisk! Ellers enig med Adrian, heller adopsjon enn vigsel i kirka.
 • undercover

  4. jan 2006 21:44 Oi, de som nettopp har fått partnerskapslov! Trodde det var de som hang etter, men de er jo, once again, vi...

  Men det er jo toppers da! :) Jeg vil også heller ha muliugheten til adobsjon enn kirkelig vielse...

 • Amadeus

  4. jan 2006 23:56 Jeg foretrekker ole-brum versjonen.:)
 • mandel

  11. jan 2006 21:42 :-) Høres fint ut synes jeg, at barn får rett til å ha to juridiske foreldre, - og så høres det fint ut for voksne mennesker som erkjenner at de har ressurser og overskudd til å ta seg av barn som trenger det! - Vi må vinkle på det positive! ;-)