Babyboom hos italienske homofile


1491

innlogget

41193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Babyboom hos italienske homofile

Vibeke
22. des 2005 00:00

Rundt en femtedel av italienske lesber og homser over 40 år har minimum ett barn, viser den største undersøkelsen som er gjort på homofiles levevilkår i Italia, skriver Tetu.fr.

Av de 10 000 italienerne som er med i spørreundersøkelsen viser det seg at 20,5 prosent av lesbene og 17,7 prosent av homsene over 40 år har minimum ett barn.

Personene som var med i undersøkelsen fikk spørsmål angående helse, samliv, religion, prosessen med å komme ut og forskjellige treffsteder for homofile. Spørreundersøkelsen ble offentliggjort fredag i forrige uke i Firenze.

- Det mest interessante aspektet med undersøkelsen er det høye antallet av homofile foreldre, sier lederen for ArciGay, Sergio Lo Giudice. Det er organisasjonen ArciGay som står bak denne levekårsundersøkelsen for homofile og lesbiske i Italia.

- Tallene viser en virkelighet: 100 000 italienske barn har en homofil forelder. Avskaffelsen av sosiale fordommer mot disse barna og deres foreldre må være et viktig mål for hele samfunnet, fortsetter han.

I følge sosiolog og leder for undersøkelsen Raffaele Lelleri unngår 16 prosent  av lesbiske og homofile i Italia å snakke om sin seksuelle legning i enkelte miljøer som for eksempel i familien eller på kontoret. Han mener at dette viser at homofile og lesbiske ikke opplever det sosiale miljøet hvor de lever som tilstrekkelig imøtekommende.


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • slettet_gvQTzCl

    22. des 2005 13:46 Bæsjebleier. Tonnevis av dem. Hurra!