Homoekteskap i California


1540

innlogget

41193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homoekteskap i California

Vibeke
7. sep 2005 00:00

Et lovforslag som tillater ekteskap mellom to av samme kjønn vant frem i delstatsforsamlingen i California i går. Dette er første gang lovforsamlingen i en delstat har anerkjent homoekteskap i USA. 

Lovforslaget fikk et flertall med 41 mot 35 stemmer. Dette skjedde etter at fire demokrater som stemte mot forrige gang snudde.

Republikaner og guvernør Arnold Schwarzenegger, som tidligere har sagt at han er mot  ekteskap mellom to av samme kjønn, sier i en uttalelse etter at avgjørelsen ble kjent, at temaet blir best bestemt av domstolene.

I 2000 stemte Californias velgere  for et lovforslag som definerte ekteskap ekslusivt som en pakt mellom mann og kvinne. Tilhengerne av en kjønnsnøytral ekteskapslov har forsøkt å gå rettens vei for å oppheve forbudet. 

Høyesterett i California opphevet i fjor gyldigheten av en rekke ekteskap mellom to av samme kjønn som ble inngått etter at San Fransisco Mayor Gavin Newsom tillot dette i 2004. Dette har skapt debatt over hele USA.

Massachusetts i 2004 var den første amerikanske delstaten som tillot ekteskap mellom homofile. I neste uke skal det avgjøres hvorvidt den må forby homoekteskap, men det ser ut til at loven vil overleve slik den er i dag, skriver Washingtonpost.com

Les også: California - Forbudt å nekte homofile å gifte seg.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.