Ny Late Bloomers-gruppe


415

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Ny Late Bloomers-gruppe

Jan Roar Mietinen
9. aug 2005 00:00

Helseutvalget gjentar suksessen fra i vår og går i gang med en ny gruppe for menn som har spørsmål og tanker rundt det å komme ut som homse i voksen alder. Oppstart blir i begynnelsen av september og planen er å møtes 8 kvelder utover høsten. Jørn Karlsen var med på siste "late bloomers" og her kan du lese om hans erfaringer.

Jørn Karlsen (40) tok kontakt med Helseutvalget i vår og var med på første "late bloomers" gruppe som nettopp er avsluttet. Han har vært gift, har barn og har lenge slitt med å komme ut som homse.

Hvorfor tok du kontakt med Helseutvalget Jørn?

- Jeg hadde lenge slitt med tanker og problemer rundt det å komme ut av skapet og følte meg ganske depressiv. Jeg klarte ikke lenger å håndtere dette helt alene og måtte gjøre noe. Jeg kjente til Helseutvalgets arbeid, hadde vært med på et kurs hos dem tidligere og tok kontakt i håp om å få hjelp til å komme igjennom denne prosessen.

Hvordan opplevde du å delta i denne samtalegruppa?

- Jeg synes det var spennende å møte disse andre mennene. Hadde i min ensomhet trodd at jeg var helt alene i verden med disse tankene og problemene. Det var en lettelse å se at det var andre som også slet med liknende problematikk.

Noe som overrasket deg med denne gruppa?

- Det at deltakerne var så forskjellige. Det var noen få som hadde ganske lik bakgrunn som meg, mens andre hadde helt forskjellige ståsted, både i forhold til hvordan de identifiserte seg (homo eller bi) og deres erfaringer. Jeg ble også overrasket over å oppleve at de tingene jeg hadde slitt med, og som jeg opplevd som store og nesten uoverkommelige, plutselig ble mye mindre når jeg sammenlignet med andres tanker og erfaringer. Det var også overraskende at de to gruppelederne var så like oss på mange områder og med mange av de samme erfaringene. Dette gjorde at jeg opplevde de som likemenn og vi fant fort tonen. 

Har din deltakelse i denne gruppa forandret ditt forhold til din familie?

- Min datter er mye mer åpen i forhold til meg nå - kanskje som et svar og en respons til at jeg har vært åpen med henne. Jeg har fortalt både henne, min eks-kone og mine foreldre om min deltakelse i denne gruppa og det virker som om de har satt pris på det. De forstår at jeg jobber seriøst med denne prosessen, og de setter pris på at jeg informerer og involverer dem istedenfor å vri meg unna og være så hemmelighetsfull som jeg var tidligere. Det har også vært bra for dem å få vite at det er mange familier som opplever dette - de er ikke de eneste. Min eks. kone har til og med meldt seg på Helseutvalgets gruppe til høsten, for kvinner som har levd med homo- eller biseksuelle menn.

Hva er din viktigste erfaring med å delta i denne gruppa?

- Det å oppleve at jeg ikke er alene med denne type problematikk. Det å se at det er mange nyanser i forhold til identitet og erfaringer. Det viktigste har nok vært at jeg har blitt kjent med mange flotte personer og således skapt meg et lite nettverk av menn på nogenlunde samme sted i livet. Vi holder kontakten, møtes på byen av og til og så har vi opprettet en egen temagruppe på Gaysir. Den heter "late Bloomers" og er åpen for alle. Jeg har også meldt meg som frivillig hos Helseutvalget og har allerede fått gleden av å være et kontaktpunkt og medmenneske for en mann i 50 årene som er midt i sin egen komme ut prosess. Dette opplever jeg som svært givende og inspirerende.

Noe du vil si til andre som vurderer å delta i neste "Late Bloomers" gruppe?

- Ikke nøl, men meld deg på! Det kan være destruktivt og farlig å isolere seg med disse tankene og problemene. Du er ikke alene og du har alt å vinne på å melde deg på og på den måten treffe andre menn som er i en lignende situasjon. Du er selv ansvarlig for å skape ditt liv - noen ganger må man ta en sjanse og hoppe. Å melde seg på denne gruppa er et viktig hopp i riktig retning!

Neste "Late Bloomers" gruppe starter opp i begynnelsen av september. Det blir 8 kvelder i løpet av høsten, fortrinnsvis onsdager fra 20-22. Deltakelse i gruppa er gratis. Informasjon og påmelding til [email protected], 23 35 72 00 evt. til gruppeleder Hans Olav på: [email protected]


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

 • Jørn 1965

  9. aug 2005 17:29 Oppfordring til dere som er på vei eller kom sent ut av skapet, meld dere inn i tema gruppen Late Bloomers.

  Sammen kan vi da erfaring og støtte hverandre i vanskelig prossesser.

 • Moi

  5. okt 2005 16:55 Late bloomers fredagstreff kl. 20-22. Neste gang 7.oktober.
  Vi møtes til sosialt samvær med andre menn i kjellerlokalet til LLH i Kongensgt. 12.
  Fram til jul blir det treff den første fredagen i måneden.
  Alle er velkomne, du vil treffe folk som har deltatt eller deltar i en Late bloomer gruppe, noen som kanskje kunne tenke seg å delta, noen som er på vei ut av skapet, noen som er ute.
  Felles er et ønske om å utvide nettverket sitt, høre om andres erfaringer og ha det hyggelig. Vi serverer kaffe/te, seinere på kvelden kan jo de som vil gå videre i Oslos natteliv.

  Pamplona ;-)

 • Jørn 1965

  6. okt 2005 12:50 Ønsker Alle velkommen til fredagstreff i Late Bloomers.

  Hvem som kan komme ??? Alle som føler for det

  vi drikker kaffe, te ov. og snakker sammen om det som står oss nærmest på hjertet :-)

  Velkommen hilsen
  Jørn