Mener Kirken må beklage overfor homofile


1685

innlogget

41189

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Mener Kirken må beklage overfor homofile

Camilla Karlsen
24. jun 2005 00:00

- Jeg håper Kirken en dag vil gi alle homofile en offisiell beklagelse for hvordan de er blitt behandlet, snakket om og snakket til, sa prost Trond Bakkvig under Europeisk Forum som holdes i Oslo.

Valgjerd Svarstad Haugland åpnet konferansen for kristne homofile. Foto: Kristine S. Dufey.

Det var knyttet store forventninger til prost Trond Bakkevigs tale og han skuffet ikke.

- Kjærligheten er et mysterium, et livgivende mysterium., sa han. Og fortalte så at han ønsker at alle kunne fokusert på de steder i Bibelen hvor det står om respekt for kjærlighet og gjengjeldt kjærlighet.

- Det står om homofili i Bibelen, på samme vis som det står om kvinners rolle i kirken, skilsmisse og andregangs ekteskap.

Om adopsjon sa han blant annet følgende

- Det fins mange barn som vokser opp med homofile foreldre og det er ingen bevis på at de har tatt/tar skade av det. Det er ikke noe hjelp for et foreldreløst barn om det ikke får bli adoptert, uansett hvilken legning den eventuelle omsorgspersonen har. Ærlig talt, jeg ser ikke problemet!

Videre snakket han om sammekjønns ekteskap.

- Jeg forstår ikke hvorfor man trenger to forskjellige navn på to typer relasjoner. Det er den samme typen relasjon. I stedet for å bekymre seg, bør kirken fryde seg over det faktum at så mange vil gifte seg. Jeg forsikrer dere, folk vil fortsette å ha sex, og barn vil fortsatt bli født.

Til sist sa pastoren at han håper kirken en dag vil gi lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle mennesker en offisiell beklagelse for hvordan de har blitt behandlet, snakket om og snakket til. Kirken må få et nytt syn på oppfatning, perspektiv og teologi.

- Kvaliteten i et samfunn måles for min del av muligheten til å leve med mangfold.

Leder av kirkerådet, Thor Bjarne Bore fulgte pastor Bakkevigs tale med noen velvalgte ord.

- Ingen leser Bibelen uten farge på brillene. Terminologien betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker og Bibelen må leses og forstås i lys av den verden vi lever i i dag.

Randi Solberg, president i Europeisk Forum, ønsket alle velkommen til Oslo og fortalte hvor glad hun er for at Europeisk Forums konferanse falt sammen med Europride og Norges feiring av 100 års skilsmisse fra Sverige. Hun hilste de tilreisende deltakere, LHBT aktivistene fra Øst Europa og takket alle for at de kunne komme.

Leder i LLH, Jon Reidar Øyan. Foto: Kristine S. Dufey.

Leder for LLH, Jon Reidar Øyan startet sitt foredrag med å slå fast:

 - Som dere kan se, har vi god kontakt med Han der oppe. Noen høyreorienterte, konservative kristne har bedt om dårlig vær under Europride-uken, men jeg tror Gud er i det minste litt skeiv, for så langt har han ikke hørt på dem.

I en mer alvorlig tone, tilføyde han: - Det er viktig at alle de gode kreftene i alle benevnelsene kommer sammen i kampen for aksept, toleranse og respekt for LHBT mennesker, og i kampen for like rettigheter for oss. For bare noen uker siden samlet kristne og muslimske ledere seg i kampen mot homofilt ekteskap her i Norge. Selv om dette er en konferanse for kristne lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede vil jeg be dere også belyse situasjonen til LHBT muslimer. Når kristne og muslimske ledere forenes i deres kamp mot skeives rettigheter, må kristne og muslimske LHBT samles i kampen for våre rettigheter.

Les alle sakene fra Europride 2005 her


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.