10 år med Smia feiret i går


2087

innlogget

40152

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

10 år med Smia feiret i går

Redaksjonen
23. jun 2005 00:00

Det var en stolt jubilant som feiret seg selv i lokalet på Grønland i går kveld. Etter ti år med fetisj og sm kunne de se tilbake på mange morsomme, men også turbulente år. - Det som gjenstår nå, er å få bli kvitt diagnosene, sa primus motor Svein Skeid.

(Foto: John Christer Høiby).

En noe overraskende anstendig stemning møtte Gaysir da vi tok turen innom tiårsjubileet til Smia i går kveld. Dette er foreningen for lesber, homser og bifile med interesse for fetisj og sm. En gruppe på rundt 30 personer hadde tatt turen for å feire jubilanten. Folk satt rundt småbord og pratet mens velkomstdrink og snitter ble servert. Da sjefen sjøl, Svein Skeid, ønsket alle velkommen påpekte han at de tilstedeværende hadde vært viktige i Smias historie.

Han synes selv det har skjedd mye positivt i løpet av de siste ti årene. Holdningene i samfunnet har generelt blitt bedre. Skeid tror internett har mya av æren for akkurat det. Kommunikasjonen er mer åpen og tilgjengelig for alle.  Det er også blitt vanlig at artister og kunstnere flørter med dette uttrykket, noe som også gjør det mer tilgjengelig for mannen i gata. Men det er spesielt en ting som virkelig gjenstår:

 - vi må bli kvitt diagnoseringen av oss. Vi blir fortsatt stemplet som syke, både av det offentlige og samfunnet generelt, sa han.

Når medlemmene av smia møtes er det både for å leke, som de sier, eller få påfyll i form av foredrag eller verksted. Verksted kan være ulike demonstrasjoner på hvordan man praktiserer sm. Smia legger også vekt på å opplyse om og praktisere sikker sex.

(Foto: John Christer Høiby).

I løpet av de ti årene er det spesielt ett møte mange av medlemmene husker. Psykolog Odd Reiersrud, som var tilstede i går, holdt i 1996 et innlegg om årsakene til sm. Dette innlegget førte til en etterlengtet diskusjon blant medlemmene, hvor de åpnet seg mer i forhold til hverandre. For også innad i dette miljøet er folk forskjellige, og det er fordommer her som alle andre steder.

På lørdag kan du se dem i paraden. Da skal de gå som nummer 44 - sannsynligvis med masker i gummi, lær, og ikke mist - gassmaske. Men allerede fredag kveld har SLM Fetisj-fest på smia. Dj Lee Major spiller og det er kleskode. Men arrangementet er åpent for alle og begge kjønn. Det blir også kåring av Mr. Leather Norway 2005.

Hvor: SLM-huset, Grønlandsleiret 73 fra klokken 2200.

Les alle sakene fra Europride 2005 her.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.