Et trekantdrama mellom tre gutter


2138

innlogget

40193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Et trekantdrama mellom tre gutter

Regissør Ingrid Marie Røine og produsent Sindre Lamvik Sollie er i full gang med bachelorfilmen "Rosa Elefant" som får premiere i juni. Foto: Privat.

Vetle Mikkelsen
15. mar 2019 11:00

Kortfilmen Rosa Elefant har homofile rollefigurer, men den handler ikke om homofili. Det tror regissør Ingrid Marie og produsent Sindre vil overraske noen publikummere.

– Jeg begynte å gjøre mye research på sorgprosesser, og så balla det egentlig på seg derfra, sier Ingrid Marie Røine (21).

Hun er både manusforfatter og regissør for kortfilmen Rosa Elefant. Filmen teller også som bacheloroppgave for Røine, som studerer ved NSKI Høyskole.

– På overflaten handler historien om Storm og Erik som tilsynelatende har et ganske destruktivt forhold, legger Røine til.

– Storm slipper egentlig bare Erik så nærme han selv vil. Storm styrer forholdet. Når Erik begynner å forstå at han trenger en annen i livet sitt, strammer Storm grepet, legger filmprodusent Sindre Lamvik Sollie (24) til.

Sindre Olav Fredriksen spiller hovedrollen som Erik. Han er utdannet skuespiller ved NSKI Høyskole og The New School of Drama i New York. Foto: Haakon Eltvik.

Flere lag

– Det utviklet seg til den historien vi har nå, om sorg og det å klamre seg fast til det håpet som har vært, sier Røine.

– Det er flere lag i handlingen. Det er mye mer til historien enn det vi møter på overflaten, legger hun til.

– Filmen vil nok være gjenkjennelig for de fleste, fordi den har så mange lag. Både en sorgprosess, og helt dagligdagse ting. Og så er det dette med å tro at du har funnet lykken, og så er det ikke så bra likevel. Men så kan det hende lykken finnes et annet sted, sier Sollie.

Ifølge Røine er skyldfølelse et stort tema i filmen.

F.v.: Christoffer Mæland spiller Joakim (foto: David Byer), mens Sondre Larsen (foto: Tobias Holst) innehar rollen som Storm.

Tilfeldig skeiv

Selv om rollefigurene i filmen er homofile, er ikke homofili i seg selv et sentralt tema for filmen.

– Man møter en normalisert likekjønnet relasjon, sier Røine.

Hun har selv savnet skeive filmer som ikke kun handler om problematikken rundt det å være skeiv.

– Filmen fremstår som et trekantdrama mellom tre gutter. Det kan hende at publikum i den første delen av filmen tenker at det handler om legning, men vi ser ikke på det som en skeiv film. Vi ser på det som en film der det tilfeldigvis er skeive karakterer, sier hun.

– Det er ingen forskjell på å lage en skeiv film, og det å lage en «vanlig» film. Det handler fortsatt om å gi karakterene liv og historien en stemme, meiner Sollie.

En bowlinghall i Moss er blant stedene hvor det skal gjøres opptak til filmen. Foto: Stian Skjelstad.

Midler via crowdfunding

Ifølge de to filmskaperne er budsjettet fra skolen sin side ganske begrenset. Derfor prøver de å samle inn penger til filmen ved hjelp av alternative metoder. De har lansert en crowdfunding-kampanje på spleis.no, der folk kan donere frivillig.

– Vi tror historien kan strekke seg mye lengre enn en skoleoppgave, så vi håper det er flere folk som vil se at det er en interessant historie. Målet er å samle inn 15.000 kroner, forklarer Sollie.

Rosa Elefant skal etter planen vises for publikum i juni.

Pengene skal gå til blant annet togbilletter til skuespillerne, og eventuelt innleie av kameraer og utstyr, dersom pengene strekker til.

Filming begynner på søndag, og skal vare rundt en uke. Deretter kommer redigering, klipping og liknende.

– Filmen skal være klar til bachelorvisning i mai og åpen visning i juni, forteller Røine.


ANNONSE