Vil straffe homokyssing med fengsel


2122

innlogget

40193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Brasil: Vil straffe homokyssing med fengsel

Brasiliansk politiker sammenlignet likekjønnet kyssing med "obskøne handlinger". Les mer lenger ned i saken. Foto: Designed by Freepik.

Kristian Mendoza
13. mar 2019 14:00

Ukens utenriks:
Smollett risikerer flere år i fengsel | Transkvinnen Pauline vil bli historisk | Brasiliansk politiker vil forby homokyss.

Se også: Homofil pastorsønn rører dommerpanelet i American Idol.


USA: Jussie Smollet risikerer tre års fengsel

Da skuespiller Jussie Smollett angivelig ble angrepet av to maskerte menn i slutten av januar, sjokkerte det en hel verden. Mange anså dette som hatvold på grunn av Smolletts hudfarge og homofile legning.

Senere viste det seg at Empire-stjerna skal ha iscenesatt angrepet, noe som fikk politiet til å sette i gang en etterforskning mot 36-åringen. To menn skal ha forklart at de mottok 3 500 dollar for å angripe Smollett.

Empire-stjernen Jussie Smollett risikerer flere år i fengsel. Foto: Wikimedia.

Nå er skuespilleren tiltalt for 16 tilfeller av brudd på offentlig ro og orden for å ha avgitt falsk forklaring, melder Reuters.

Hver av tiltalepunktene har en maksimumsstraff på tre års fengsel, og 25 0000 dollar i bot.

– Min klient forsvarer iherdig sin uskyld, til tross for at rettshåndhevelsen tar fra ham dette, sier forsvarer Mark Geragos i en presseuttalelse.

Smollet ble i forrige måned anholdt av politiet, men senere løslatt mot en kausjon på 100.000 dollar. 

Han erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten i Chicago denne uken. Han står fast på sin historie om at han ble overfalt.Brasil: Vil straffe homokyssing med fengsel

For et par måneder siden skrev vi om den åpent homofile politikeren Jean Wyllys som valgte å flytte fra Brasil etter gjentatte trusler mot seg selv og familien.

En rekke andre skeive politikere har slått seg sammen mot den sittende, konservative presidenten Jair Bolsonaro i håp om å tale lhbt-miljøets sak.

Nå går en av landets mest kjente politikere hardt ut mot skeive. Coronel Tadeu, som representerer Sosialliberalt Parti (PSL), sammenlignet likekjønnet kyssing med “obskøne handlinger” og ønsker at dette straffes med fengsel, melder Gaystarnews.

I en Twitter-melding skrev han: 

«Foretrekker du en president som fordømmer uanstendige handlinger (straffelov paragraf 233C 6 månder til 1 års fengsel), eller en som anser det for kunst?»

På bildet i meldingen er det tegnet inn en pil som peker mot tidligere president Lula da Silva:

Per dags dato finnes det lover som beskytter lhbt-miljøet mot diskriminering og hatvold, men flere er bekymret for at retorikken til Tadeu skal inspirere homofobe krefter i landet.

På verdensbasis er Brasil et av landene hvor drap på transkvinner forekommer oftest, ifølge Gaystar News.Thailand: Denne transkvinnen ønsker å bli historisk

Til tross for en forholdsvis bred aksept av lhbt-ere i det asiatiske landet, er det svært liten representasjon av transpersoner i topp-politikken i Thailand.

Dette ønsker Pauline Ngarmpring å gjøre noe med. Hun er den første transpersonen til å stille til valg som statsminister.

Som 49-åring endret Pauline Ngarpring kjønn. Nå stiller hun til valg til å bli kandidat for partiet Machachon. Foto: Facebook.

– Politikk har interessert meg i lang tid. Som mann ble jeg ofte oppfordret til å engasjere meg i et politisk parti. Men jeg var ikke klar før jeg bestemte meg for å gå gjennom kjønnsbekreftende behandling, forklarer Ngarmpring, som skiftet juridisk kjønn da hun var 49 år.

– Nå som jeg er kvinne føler jeg meg mer komfortabel. Jeg ikke har noe skjule. Men er folket klar til å akseptere en transkjønnet kandidat? spør hun retorisk, ifølge Reuters.

Som ambassadør for lhbt-rettigheter i landet, er ikke Ngarmpring ukjent. Politikeren har tidligere blant annet jobbet som nyhetsreporter. Nå venter en ny hverdag, hvor hun er en av tre kandidater til å stille til valg som leder for partiet Machachon.

Flere lhbt-forkjempere ser på dette som svært gode nyheter. De håper, dersom hun kommer i maktposisjon, at likekjønnede ekteskap blir en realitet. 

Dessuten opplever en del skeive diskriminering på arbeidsplassen og i dagliglivet. De etterlyser lover som i større grad kan beskytte denne gruppen.Countryartist ut av skapet i musikkvideo

Med tekster som “I’ve got you in my arms and I’m right at home,” og “We do us, and love is love”, ønsket countryartisten Cameron Hawthorn å fortelle omverdenen at han er homofil.

– Jeg tenker alltid hvor frigjørende det er å kunne danse med kjæresten min i stuen hjemme, men som skeiv er det ikke like lett å gjøre det i det offentlige, forklarer artisten om dansescenen overfor Advocate.

I musikkvideoen Dancing in the livingroom ser vi flere likekjønnede par som danser hjemme hos seg selv. Mot slutten av låta drar Cameron hjem til kjæresten, hvor vi ser paret i en het omfavnelse i stuen.

Se den her:Idol-øyeblikk rørte dommerpanelet

Vi avslutter ukens utenriks med enda et feelgood-øyeblikk. Denne gangen skal vi til American Idol, hvor homofile Jeremiah Lloyd Harmon overrasket dommerpanelet med den selvskrevne låta Almost Heaven.

Harmon er pastorsønn, og jobber som kirketjener i farens kirke. I videoen forklarer Harmon at han allerede som niåring forsto at han var homo.

Sangen han fremfører handler om hvorvidt han som homofil vil få en plass i himmelen eller ikke:


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • BV

    14. mar 2019 18:00 ja, for det skjer aldri noe homo i fengsel...