Utenriks: Ny homofil superhelt på vei?


2159

innlogget

40193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Utenriks: Ny homofil superhelt på vei?

Ifølge rykter ønsker Marvel Studios å ha en homofil superhelt på lerretet som også skal spilles av en åpent homofil skuespiller. Les mer lenger ned i saken. Illustrasjon: Marvel.com.

Kristian Mendoza
6. mar 2019 14:30

Ukens utenriks:
Hivpositiv mann skal være kurert | Marvel vil ha åpent homofil superhelt i storfilm | Slik er livet etter at India avkriminaliserte “homofile handlinger”.

Se også: Komikeren Lucas tester “skeive spill”.


Storbritannia: Hivpositiv mann skal ha blitt kurert

I Storbritannia skal en hivpositiv mann være kurert for hiv. Dette er den andre personen i historien som har blitt kurert for viruset, melder blant andre Reuters og NTB.

Ifølge nyhetsbyrået skal en beinmargtransplantasjon fra en hiv-resistent pasient for tre år siden ha ført til at vedkommene nå er hivfri.

Forskerne mener den transplanterte beinmargen skal ha endret mannens immunforsvar og gjort ham frisk. Undersøkelser viser også at mannen ikke har noen spor av hiv-viruset han pådro seg i 2003.

Stort steg: En beinmargstransplantasjon fra en hiv-resistent person skal ha kurert en britisk hivpositiv mann for viruset. Dette gir håp.

– Vi klarer ikke å finne noen spor etter viruset, forteller professor Ravindra Gupta. Hun ledet teamet bak beinmargtransplantasjonen.

Dette ansees av aids-eksperter som et stort steg mot å finne en varig kur mot viruset. Likevel mener Gupta at det er for tidlig å trekke en konklusjon om mannen vil være hiv-fri resten av livet.

Den første personen som gikk gjennom en slik behandling, var Timothy Brown fra USA. Dette skjedde for 12 år siden og Brown er fortsatt hiv-fri etter behandlingen.

Film: Marvel vil ha en homofil superhelt på lerretet

Med filmene Captain Marvel, som har den første kvinnelige superhelt-hovedrollen, og Black Panther som setter handlingen i et univers hvor de fleste av karakterene er svarte, ønsker studiogiganten å ta enda et steg for inkludering fremover. Det melder flere medier.

Nå søker tilsynelatende Marvel Studios etter en skuespiller i alderen 30 - 49 som kan spille homofil superhelt i en kommende film.

Ifølge Out.com åpner de for skuespillere med annen etnisk bakgrunn, men skuespilleren bør helst være åpent homofil.

I så fall kan dette skje allerede neste år når The Eternals finner veien til kinoene.

The Eternals er mindre kjente karakterer fra Marveluniverset og er et superheltteam med gudelignende krefter.

«Identiteten til et skeivt medlem av Eternals-teamet har vært en hemmelighet. Karakteren vil ha en stor rolle i filmen og vil figurere med de andre hovedrollene Sersi, Ikaris og Piper», melder Cosmic Book News.

Hvis dette stemmer vil både rollefiguren og personen bak være åpent skeiv. 

I det siste har det pågått en debatt i flere medier om hvorvidt skeive roller kun bør spilles av skeive skuespillere.

Les også:

Playing it straight: should gay roles be reserved for gay actors? 

Only LGBTI actors playing gay roles is 'dangerous territory' India: Slik er livet et halvt år etter at homofile handlinger ble tillatt

I september i fjor bestemte Indias høyesterett at sex mellom homofile ikke lenger er kriminelt. Lhbt-ere i landet kunne dermed feire at en 157 år gammel lov endelig var fjernet.

Men hvordan er livet for den gjengse skeive i India? BBC News har i en nylig artikkel gått nærmere inn på dette.

En av dem som merker forskjellen er 20 år gamle Nitish Anand, eller Tish som han kalles blant venner. Nå trenger han ikke lenger føle seg som en kriminell. 

Tish forteller at flere lhbt-vennlige kafeer og barer har åpnet siden avkriminaliseringen, selv om det ikke betyr at alle har endret sitt syn på skeive.

– India burde skape en plass hvor jeg kan vise min familie at dette er normalt. Mitt ønske er å kunne gå ut akkurat slik jeg er - ikke som en person som må forbli i skapet, fortsetter 20-åringen.

Frykten for homofobe angrep er også noe som bekymrer Tish og vennene hans. Flere er redde for å bli møtt med negativitet og vold når de forlater utestedene.

Han får støtte av Kiran Bobby ved lhbt-organisasjonen Naz Foundation.

– Mange sitter med tanken om at homofili er feil, sier Kiran og forteller at diskriminering på bakgrunn av legning er et brudd på fundamentale rettigheter.

– Vi kjemper fortsatt for våre rettigheter, fortsetter Kiran og ønsker seg muligheten for å inngå ekteskap og å kunne adoptere barn på lik linje med heterofile.

Bildetekst: Livet til skeive har endret seg totalt etter at “homofile handlinger” ble avkriminalisert i India for seks måneder siden. Men mange frykter likevel for homofobe angrep når de er ute på byen.Netflix: Lesbiske Jess får en «total makeover»

Tredje sesong av nye Queer Eye, som tidligere gikk under navnet Queer Eye for the Straight Guy - eller Homsepatruljen på norsk, har premiere på Netflix 15. mars.

Antoni, Tan, Karamo, Bobby og Jonathan, populært kalt Fab Five, står igjen klare for å hjelpe en rekke personer til å bli den beste versjonen av seg selv.

Foto: Netflix/Austin Hargrave.

Denne sesongen er lagt til Kansas City, Missouri. Og for aller første gang er en lesbisk deltaker med i programmet.

Jess kom ut av skapet da hun var 16 år. – Folk forventet at jeg skulle være en annen – mer svart, mindre hvit, mer homo, mindre homo. Jeg føler at jeg ikke hører hjemme, sier hun i traileren.

På slutten kan vi høre henne si: – Det tok meg hele livet å forstå at det å ta vare på seg selv er både vakkert og sexy. Jeg gikk fra å være en tapt tenåring til å bli en dronning.

Se traileren her:Her tester Youtuberen Lucas en rekke homoapper

Vi avslutter ukens utenriks på humoristisk vis. 

Med sine nesten 3 millioner abonnenter, er Lucas Cruikshank (25) en av de mest kjente åpent homofile personlighetene på Youtube.

I denne videoen tester han en rekke apper og spill som retter seg mot det skeive markedet. Hvem går av med seieren?


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • Kosegutten00

    7. mar 2019 19:36 Marvel vil virkelig gå konkurs ja