Vil starte heksejakt på homofile


2110

innlogget

40193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Vil starte heksejakt på homofile

Guvernøren i Dar es Salaam, Tanzanias største by, ber innbyggerne om å angi homofile. Les mer lenger ned i saken. Illustrasjon: iStockphoto.

Kristian Mendoza/redaksjonen
31. okt 2018 14:24

Ukens utenriks:
Guvernør i Tanzania vil pågripe homofile | Malaysisk embetsmann påstår at regjeringen har «kurert» 1450 skeive | Likekjønnede ekteskap kan bli en realitet i Tsjekkia | Antall Lhbt-roller på TV øker.


Malaysia: Hevder å ha «kurert» 1450 skeive

Rundt 1450 personer skal ha blitt "kurert" for homofili i Malaysia etter å ha fulgt regjeringens omvendingsprogram. Det påstår en høytstående embetsmann i regjeringen, skriver Pink News.

Påstanden kom under en tale i George Town (Penang) mandag denne uken hvor en talsperson for Malaysias departement for islamsk utvikling, Mohd Izwan Md Yusof, tok tak i “lhbt-utfordringene” landet nå står overfor.

– Islam aksepterer ikke lhbt-livstilen, men må vi ta en annen tilnærming for å hjelpe dem uten å hate dem, sa han.

Mohd Izwan Md Yusof ved Malaysias departement for islamsk utvikling. Foto: Youtube.

Han la også til at regjeringen har innvilget 200 millioner amerikanske dollar for å opprette et program som skal kunne hjelpe skeive å bli heterofile igjen.

Samtidig ytret han bekymring for «lhbt-utviklingen» i landet.

Tidligere denne uken uttalte han at andelen skeive i landet har økt dramatisk de siste fem årene, fra fra 173 000 i 2013, til 310 000 i 2018. Internett, sosiale medier og mobilapper får hovedskylden for dette, ifølge Malaymail.

Han påpekte senere at dette er foreløpige tall, som ennå ikke er kvalitetssikret av helsedepartementet.Tsjekkia: Likekjønnede ekteskap kan bli en realitet

Mens lhbt-miljøet blir sett på med bekymring i Malaysia, er realiteten ganske annerledes mange steder i vår del av verden. Et land som snart kan tillate likekjønnede ekteskap er Tsjekkia, hvor et nytt lovforslag har fått massiv støtte hos de folkevalgte, melder Gaystar News.

Samtidig mener 67 prosent av befolkningen at det er på tide å gi likekjønnede par de samme rettighetene som heterofile par. I 2006 ble partnerskap tillatt i landet.

Dersom likekjønnede ekteskap blir tillatt i Tsjekkia, kan dette skape en dominoeffekt i nabolandene, mener lhbt-ekspert. Foto: Rémy Bonny.

Statsviter Rémy Bonny har spesialisert seg på lhbt-politikk i Sentral- og Øst-Europa og tidligere sovjetrepublikker.

Han sier til Gaystarnews at Tsjekkia er blant de tidligere østblokklandene som alltid har vært mest åpen og tolerant overfor lhbt-befolkningen.

– Lhbt-miljøet i Sentral- og Øst-Europa håper dette vil skape en snøball-effekt andre steder i området, sier Bonny.Tanzania: Guvernør vil pågripe homofile

– Jeg har informasjon om at det finnes mange homoseksuelle i vår provins, sa guvernøren i Dar es Salaam, Paul Makonda, mandag denne uken.

Nå ber han innbyggerne i Tanzania største by om å angi homofile slik at de kan arresteres, skriver NTB.

Paul Makonda (36) er guvernør i Dar es Salaam. Han ber innbyggerne om å angi homofile. Foto: Youtube.

Makonda, som er en alliert av landets president, mener homofile tråkker på verdiene til både kristne og muslimer i Tanzania.

– Gi meg navnene deres, oppfordrer den kristne guvernøren.

Ifølge NTB har har han opprettet en ny gruppe som skal forsøke å få fatt i homofile fra og med mandag i neste uke.

Homofili er ulovlig i Tanzania, og kan straffes med opptil livstid i fengsel. 

Pink News skriver at politiet i Dar es Salaam i fjor arresterte 12 menn for homofile handlinger.

Siden juni 2016 har enkelte myndighetspersoner gjentatte ganger gått til verbale angrep på organisasjoner som bistår lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. En rekke helsetiltak rettet mot lhbti-grupper har måttet stenge, skriver Norad på sine nettsider.

Les også: «I Tanzania finnes det ikke homoer».USA: Lhbt-roller i vinden

Ifølge GLAAD-rapporten Where We Are on TV, vil nærmere ni prosent av alle rollefigurer på TV det neste året være skeive. Dette er en økning fra 6,4 prosent i 2018.

Dessuten tilhører 50 prosent av de som kommer på TV en etnisk minoritet, mens kvinneandelen er den samme som menn.

Av alle underholdningskanalene og portalene, er giganten Netflix den ubestridte «homokongen» – takket være serier som Orange is The New Black og Luke Cage. Det skriver theguardian.com.

Fra serien Orange is The New Black. Foto: Netflix.

Samtidig så rapporten en klar forbedring i representasjonen av roller med transpersoner og bifile. Også hiv-positive rollefigurer har blitt portrettert oftere i TV-skjermen og i streamingtjenester.

Likevel har underholdningsindustrien fått en del kritikk fordi disse rollene ofte spilles av heterofile skuespillere.

Les også: Seriene og filmene du må se i høst.Australia: Homopingvinene Sphen og Magic ble foreldre

At homofili forekommer i dyreriket er godt kjent, men det er ikke ofte man ser det på skjermen.

I Australias Sea Life Sydney Aquarium kan en få et unikt innblikk i livet til det homofile pingvinparet Sphen og Magic, som nylig fikk sin første kylling, melder blant annet The Huffington Post.

Egget, som i fem uker har blitt ruget på og beskyttet av fedrene, klekket forrige uke. Kjønnet på kyllingen er ennå ikke fastslått, men ansatte ved akvariet vil etter hvert foreta blodprøver.

– I det kyllingen ble klekket, var det den yngste av hann-pingvinene som gjorde mesteparten av jobben med å mate. Han var en stjerne, sier Tish Hannan ved akvariet.

Nå er de unike filmene fra familien tilgjengelig, noe du kan se her:ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • ManScent

  31. okt 2018 14:27 Snart kommer det til Europa.
 • SharpOne

  31. okt 2018 16:22 Paul Makonda, guvernør i Dar es Salaam, ber inbyggerne om å angi homofile. Vel...Jeg synes han ser altfor pent ut for dette her!
 • Czech hunter98

  31. okt 2018 17:04 Tviler på at det skal gå igjennom det tsjekkiske senatet, 3 ganger har det alt blitt stemt ned der. President Václav Klaus 2003-2013 la ned veto. Om det blir stemt ned igjen må de prøve på nytt, men da med et nytt lovforslag... og tilslutt må presidenten skrive under, og det.. kan bli spendende. For han som sitter nå sosialdemokrat-eks kommunist zeman , han er en klasse for seg selv. (Venstrepopulist) Kan uansett ikke innføres denne sněmovna/parlament periode, og innen neste legistlatur runde kan det snus. De fleste tsjekkiske homofile jeg kjenner er mer redd «merkels» politikk og velger bort ekteskap mot stengte dører. Ganske mange liker “pevná ruka” noe som betyr en fast hånd. Litt sånne Putin orban erdugan typer... ikke sånne som hareide😂😂😂tviler på at han skulle fått 1 stemme. Det er lov å klaske til barn i tsjekkia-Slovakia ( ingen andre land i EU) sånne ting påvirker folk. Man kan se på det som man vil, men hjem er hjem, og jeg liker det akkurat som det er . kanskje kommer det en dag, kanskje ikke. Vi bør ikke tvinge noe på de( de haaaaaater når andre land gjør det, pga historien) jeg krysser nå “palce” tomlene for er ja:) statsministeren er tross alt fir😂
 • VERSACE93

  31. okt 2018 21:34 Syns det er spesielt med en kultur som skal utsette LGBTQ samfunnet. Syns det hele med at mennesker ikke skal få kunne få være seg selv, så lenge de ikke skader noen, skal utsettes for noe klassesystem... At LGBTQ folk liksom er nederst på rangstigen. Er så merkelig. Heier på EQUALITY!!!