Inviterer til komme-ut-fest


1817

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Inviterer til komme-ut-fest

Når og hvordan kom du ut av skapet? Torsdag 11. oktober arrangeres en kombinert komme-ut-fest og FRI open mic night på Postkontoret på Tøyen i Oslo. Her kan du høre hvordan andre kom ut av skapet - og kanskje bidra med din egen historie? Scenen er din. Foto: John Trygve Tollefsen.

Redaksjonen
4. okt 2018 10:31

Torsdag 11. oktober er det klart for komme-ut-fest, kombinert med FRI open mic night på Postkontoret i Oslo. På programmet står dine komme-ut-fortellinger, kåsør og skribent Jarl Wåge - samt minikonsert med Ellen Koyote.

I anledning Verdensdagen for psykisk helse, og National Coming Out Day, inviterer FRI Oslo og Akershus til alternativ “komme-ut-fest” på Postkontoret på Tøyen.

– Ideen til arrangementet kom på et styremøte nå etter sommeren, da styremedlem Kaja Glenne Lund fortalte om sitt 30-års-jubileum som åpen skeiv, sier leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke i en pressemelding.

– Vi så på kalenderen og hvilke merkedager som eksisterer. Samme uke som Verdensdagen for psykisk helse arrangeres, finnes det i USA “National Coming Out Day”, og vi tenkte: Hvordan kan vi gjøre noe positivt som ikke presser noen “ut av skapet”.

– Vi håper folk møter opp og deltar på en varm, morsom, viktig og alternativ "komme-ut-feiring" sammen med oss. At folk griper mikrofonen og forteller sine komme-ut-historier, sier FRI OA-leder Brita Brekke. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI OA.

Vil høre dine historier

– Det å komme ut av skapet er noe vi gjør ikke bare én gang, men mange ganger i løpet av livet. Mange av oss har kommet ut med forskjellige identiteter også, og kanskje opplevd det forskjellig, sier Brekke.

– Samtidig som vi alle har mange forskjellige historier, er det å komme ut noe skeive folk har til felles. Vi håper det å dele og høre hverandres morsomme, vanskelige eller absurde historier - om en gang de kom ut - kan være en positiv opplevelse, fortsetter hun.

Etter noen diskusjonsrunder i FRI OA-styret på styremøte ble det så enighet om å lage en alternativ komme-ut-dag, der folk kan bidra selv.

– Vi mener alle skal kunne styre sin egen prosess, og at ingen skal presses ut av et skap. Samtidig vet vi at å være åpen skeiv - å komme ut av det berømte skapet - ofte letter på det psykiske presset. Så da tenker vi at det vi kan bidra med er å fortelle verden hvordan det går som åpne, skeive folk.

– Vi kan vise at et skap ikke er et blivende sted og fortelle verden at ting blir bedre med tiden.

«Då læraren kom ut som homo i 1985»

Skribent og forteller Jarl Wåge er også gjest denne kvelden. Han har vært morgenkåsør i NRK P2, er kjent for fortellerkunsten sin fra tv, men aller mest fra radio.

I november 2016 vant Jarl Wåge StorySlams store fortellerkonkurranse på Rockefeller, foran et publikum på 800. Foto: Privat.

Wåge tar med seg sin egen historie, Då læraren kom ut som homo i 1985, til Postkontoret denne kvelden.

Wåge er for tiden også aktuell med forestillingen Vandrehistorier – ei flere hundre kilometer lang forestilling som vises på Skatten på Tøyen uken etter.

– Vi håper folk møter opp og deltar på en varm, morsom, viktig og alternativ "komme-ut-feiring" sammen med oss. At folk griper mikrofonen og forteller sine komme-ut-historier. Enten det er morsomme historier og anekdoter, eller viktige historier om en vanskelig prosess. Poenget er å dele, og å finne styrke i å fortelle samtidig som vi er sammen, avslutter Brita Brekke.


Hva: FRI open mic night - del dine komme-ut-historier
Hvor: Postkontoret, Tøyen
Når: Torsdag 11. oktober 2018
Tid: Klokken 18:00 - 21:00.
ID: 18
Gratis inngang!

Oslo Prides kultursjef, Yonas Bennour, er konferansier. Les mer om arragementet på Facebook.

Ellen Koyote vil stå får kveldens musikalske innslag. Koyote er en skeiv aktivist med buskete hale og kassegitar. Hen synger om sex, død, kjærlighet og den vonde og viktige feilbarligheten vi alle tryner i som menneskedyr – og kan lære av når vi tør å dele den med hverandre og klarer å le av oss selv.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.