- Dette er en viktig seier!


2197

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Dette er en viktig seier!

Den sveitsiske politikeren Mathias Reynard har all grunn til å smile. Han la nylig frem et lovforslag som skal forby homofobi og transfobi i landet. Forslaget ble vedtatt med 118 mot 60 stemmer. Les mer lenger ned i saken. Pressebilde.

Kristian Mendoza
3. okt 2018 14:00

Ukens utenriks:
Homofil skoleleder i Zimbabwe frykter for livet | Nå er homofobi ulovlig i Sveits | Denne podkasten er unik i Storbritannia.

Se også: Elton Johns ville liv blir film.


Zimbabwe: Homofil skoleleder sier opp etter trusler

Da assisterende rektor ved anerkjente St John's College stod frem som homofil, ble han hyllet av mange lhbt-forkjempere i Zimbabwe. 

Hovelmeier valgte å komme ut av skapet fordi en lokalavis truet med å oute ham i en artikkel. Etter å ha samrådet seg med advokat og den øvrige skoleledelsen, bestemte Hovelmeier seg for å ta opp temaet homofobi med elevene, nettopp ved å bruke seg selv som et eksempel. 

Et skriv ble også sendt ut for å informere foreldre.

Det har vært noen dramatiske dager ved St John's College etter at Neal Hovelmeier stod frem som homofil. Foto: Privat/Facebook.

– Da nyheten nådde frem til foreldrene, var det sterke følelser hos flere av dem og mange mente dette var feil, skal Hovelmeier ha sagt.

Volds- og drapstrusler har ført til at han nå har sagt opp stillingen, melder flere medier, blant andre CNN.

Et møte ved skolen, hvor foreldrene fritt kunne diskutere omstendighetene rundt Hovelmeiers valg om å stå frem, skal angivelig ha endt i slåsskamp, ifølge en twitter-bruker som la ut en video hvor kaotiske scener utspiller seg ved skolens møtesal.

Samtidig skal situasjonen rundt Hovelmeiers avskjed ha skapt debatt i Zimbabwe, noen mener valget om å komme ut av skapet var riktig. Andre mener dette er unødvendig, da “homofile handlinger” er ulovlig i landet.Romania: Skeive par har rett på et privatliv og familieliv

Romanias høyesterett uttalte nylig at skeive par fortjener et privatliv og et familieliv på lik linje med heterofile par. Retten la også til at likekjønnede par bør ha de samme rettslige “pliktene og rettigheter”, melder Pinknews.

– Denne rettslige kjennelsen er svært viktig fordi den forteller at skeive bør ha de samme rettighetene som heterofile. Med dette forteller de at skeive familier er like mye verdt som heterofile familier, forteller Teodora Ion-Rotaru i den rumenske lhbt-organisasjonen Accept til AP.

Uttalelsen fra Høyesterett kommer kun noen få dager før en folkeavstemningen om å endre grunnloven.

Formålet med avstemningen er å presisere i grunnloven at ekteskap er en institusjon mellom mann og kvinne, ikke mellom ektefeller, slik formuleringen er i dag.

Ekteskap mellom to av samme kjønn er ikke tillatt i Romania, men en slik endring i grunnloven vil sette en stopper for fremtidige lovendringer.

Les også: – Blir skulda for å dyrke satan og å vere pedofile.Sveits: Transfobi og homofobi blir ulovlig

Den sveitsiske nasjonalforsamlingen har stemt ja til å endre straffeloven.

Dersom en person opplever diskriminering, sjikane eller vold på bakgrunn av legning eller kjønnsidentitet, risikerer gjerningspersonen samme straff som om det hadde skjedd på bakgrunn av hudfarge eller religion, ifølge Gaytimes

Strafferammen er på inntil tre års fengsel.

– En stor suksess for menneskerettighetene, sier parlamentsmedlem Mathias Reynard (31). Han er hovedmannen bak lovforslaget, som fikk 118 mot 60 stemmer. 

Det endelige vedtaket fattes i Stenderrådet i desember.

– Seier! Med 118 mot 60 stemmer (og 5 blanke), har parlamentet vedtatt mitt invitativ mot homofobi og transfobi. Endelig svar i Stenderrådet i desember, twitret parlamentsmedlem Mathias Reynard, som tilhører det sosialdemokratiske partiet SP. Pressefoto.

– Homofobi er ikke en mening, det er et lovbrudd. En av fem homofile har prøvd å ta livet sitt, halvparten av disse før fylte 20. Denne seieren sender et stort signal, sier Reynard.

Sveits innførte partnerskapslov i 2007. Nå ønsker Mathias Reynard jobbe videre for å få på plass en ny, felles ekteskapslov.Storbritannia: Denne podkasten er ulik det meste du har hørt før

Med The LGBT Sport Podcast ønsker BBC å lage et eget program for skeive idrettsutøvere, grupper og organisasjoner.

Podkasten ønsker å “fortelle interessante historier og vise at idretten er for alle”, skriver skaperne på BBC sine nettsider.

I den nyeste episoden har de samlet “de beste” øyeblikkene fra tidligere intervjuer med skeive idrettspersonligheter i Storbritannia. Blant annet med rugby-dommer Nigel Owens, som i forrige måned gikk ut og fortalte om skammen med å være i skapet, og at han som 26-åring vurderte å ta sitt eget liv

Men programmet har også andre, interessante personligheter i studio, noe du kan få med deg her: www.bbc.co.uk/radio.Trailer: Rocketman tar for seg Elton Johns ville liv

I mai 2019 er Rocketman klar for det store lerretet, filmen som gir oss et unikt innblikk i de første årene av Elton Johns ikoniske pop-karriere.

Mens vi ser Taron Egerton i rollen som selveste Elton John, spiller Game of Thrones-stjernen Richard Madden pop-artistens manager og elsker, John Reid.

Filmen Rocketman, basert på livet til Elton John, har premiere i mai neste år. Denne uken ble den første traileren sluppet. Taron Egerton innehar rollen som Elton John. I andre roller finner vi blant andre Jamie Bell, Richard Madden og Bryce Dallas Howard. Foto: Paramount Picture.

Avisen The Telegraph beskriver filmen som en “fantasy musical”, istedenfor en ren biografisk film. 

Det er Dexter Fletcher som står for regien i Rocket Man. Samme mann er forøvrig også medansvarlig for regi i en annen film om et homofil pop-ikon, den kommende Bohemian Rhapsody, som handler om Freddie Mercury.

Se trailer fra Rocketman:


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • ManScent

    3. okt 2018 18:32 Sveits er bare best. Behøver ikke EU for å opprettholde menneskerettighetene. Hurra og Grüzi for Sveits.
  • Fyrlykten

    4. okt 2018 19:39 118 mot 60 stemmer er veldig bra, viser at 2 av 3 faktisk ønsket dette, og forhåpentligvis gjelder dette for de fleste innbyggerne i Sveits også.

    Bra at Romanias høyesterett også har hodet på rett plass. Håper Romanias innbyggere også tenker slik, etter hvert.