Tør ikke leie kjæresten av frykt for reaksjoner


307

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Tør ikke leie kjæresten av frykt for reaksjoner

Diskriminering mot skeive er svært vanlig i det britiske samfunn, konkluderer nye tall. Nå ønsker myndighetene å iverksette flere tiltak for å bekjempe dette, melder BBC. Ilustrasjon: iStockphoto.

Kristian Mendoza
4. jul 2018 14:00

Ukens utenriks:
Mange skeive tør ikke holde hender offentlig | Istanbul Pride møtt med tåregass | Historisk Pride-feiring i Swaziland.

Se også: Slik reagerer eldre lesber på nye, skeive ord og uttrykk.


Storbritannia: Skeive kvier seg for å holde hender offentlig

I en nylig, statlig undersøkelse kommer det frem at to tredjedeler av LHBT+-personer lar være å holde hender med en romantisk partner, av frykt for negativite reaksjoner fra offentligheten, melder blant annet The Independent.

Totalt ble svarene fra 108 000 personer i Storbritannia undersøkt i National LGBT Survey, som også kunne komme med andre interessante faktaopplysninger.

 • 40 prosent av respondentene sier de har opplevd hatytringer og handlinger i løpet av livet.

 • Bare en fjerdedel har stått frem som skeive overfor sine familier.

 • To prosent av gått gjennom såkalt reorienteringsterapi (omvendingsterapi), mens fem prosent oppgir å ha fått tilbud om dette.

Vil forby reorienteringsterapi

Nå ønsker Storbritannias utviklingsminister, Penny Mordaunt, at britiske myndigheter iverksetter en 75-punkts plan med mål om å forbedre livssituasjonen til skeive som opplever offentlig diskriminering og nedsatt livskvalitet.

Utviklingsminister Penny Mordaunt varsler en rekke tiltak. Pressefoto: Gov.uk.

Rammen på denne er på 4,5 millioner pund. Et av målene med planen er blant annet å totalforby såkalte reorienteringsklinikker i Storbritannia, melder BBC.

– Selvfølgelig kan en ikke kurere noen for homofili. I de verste tilfellene utføres det “korrektiv voldtekt”, sier Mordaunt i et radiointervju med BBC.

– Dette er noe helt annet enn psykologisk rådgivning. Reorienteringsterapi oppleves som svært ubehagelig og viser at flere tiltak må iverksettes, fortsetter hun.

I Storbritannia definerer mer enn en million mennesker seg som homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner, ifølge tall fra Office of national statistics.


Istanbul: Trosset myndighetene og feiret Pride

I Tyrkia opplever stadig flere skeive at friheten deres blir fratatt. Myndighetene har bannlyst offentlige lhbt-feiringer, og konservative krefter vinner stadig terreng i landet.

Men til tross for at pride-parader har blitt gjort ulovlig i landet, lot ikke Pride-arrangørene i Istanbul seg skremme da flere hundre deltakerne tok til gatene for å vise sin støtte overfor skeive i landets største by, melder Gaytimes.

Arrangementet varte i 40 minutter og måtte avbrytes da politiet dukket opp, det kom også meldinger om bruk av tåregass for å stoppe arrangementet.

Amnesty Turkey forteller at flere av deltakerne ble arrestert av politiet.

Til tross for forbudet valgte flere hundre mennesker å feire Pride i Istanbul. Tåregass og arrestasjoner ble brukt for å stoppe arrangementet. Myndighetene sier de forbyr paraden av sikkerhetsgrunner. 


Swaziland: Arrangerte Pride for første gang

Mens tyrkiske deltakere opplevde å bli stoppet av myndighetene, skrev Swaziland (eSwatini) historie da flere hundre deltakere tok til gatene i hovedstaden Mbabane. 

Dette er nemlig første gangen det feires Pride i landet, som ligger sørøst i Afrika. Det melder flere medier, blant andre CNN.

“Turn hate into love” var hovedbudskapet på parolene. Fargerike klær, regnbueflagg og musikk var også noen av hovedingrediensene tilskuerne ble møtt med under paraden.

Historisk øyeblikk: Flere hundre mennesker tok til gatene for å feire Pride i Swaziland denne uken. Swaziland, også kjent som eSwatini, er et monarki sørøst i Afrika.

Også to av landets største aviser lot seg imponere.

Bilder fra arrangementet prydet forsidene dagen etter, og kan sees på som en positiv utvikling i landet hvor pressen har stilt seg kritisk til landets lhbt-miljø.


Kjendis: Nå er Daley og Black blitt foreldre

Da det i februar ble kjent at OL-stuper Tom Daley og ektemannen Dustin Lance Black ventet barn, fortalte Daley at han håpet å bli like god i farsrollen som sin egen far – som gikk bort i 2011

Onsdag 27. juni ble sønnen Robbie Ray Black-Daley født. 

“Det mest magiske øyeblikket i livet mitt. Mengden kjærlighet og glede du har tatt med deg inn i livet vårt kan ikke måles. Vår dyrebare sønn”, skrev en stolt Tom Daley på Instagram:

I et intervju i april, mens paret fortsatt ventet sitt barn, uttalte Daley følgende:

– Jeg har aldri vært redd for å fly, men med en gang det er turbulens i luften blir jeg redd. Nå er det mer enn kun mitt liv, jeg har andre å bry meg om. Det er mange følelser knyttet til det å bli far, sa han.

Dustin Lance Black (44) og Tom Daley (24) ble nylig fedre for første gang. Lance Black er regissør og vant Oscar for filmen Milk i 2008. Foto: Instagram/@dlanceblack.

Video: Slik reagerer eldre lesbiske på nye ord

Man er bare så gammel som man føler seg, heter det. Men tidene forandrer seg, og nye generasjoner kommer til. I denne videoen får tre eldre, lesbiske damer testet hva de kan av nåtidens lesbiske uttrykk.

Hva er for eksempel en hasbian? Se, le og bli inspirert.


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • GodJul2019

  4. jul 2018 19:38 Tyrkia er vel ikke muslimsk siden det ikke er statsreligionen og de har vel heller ingen statsreligion?
  Jeg synes det er synd at dere fremhever muslimene negativt. Det er regjeringen som forfølger lgbtq-miljøet og ikke alle muslimene
 • Kanari

  5. jul 2018 10:23 Da har du sikkert et eksempel på et muslimsk samfunn der homofile og lesbiske har tilsvarende friheter og rettigheter som her i det kristenkulturelle Norge eller resten av Norden?
  Prideparaden i Oslo på lørdag var forøvrig mer eller mindre b l en d a h v i t med noen aldeles få, hederlige unntak.
 • J STRYKER HSUND

  5. jul 2018 13:30 Kanari: Hvordan vet du at den var nesten blendahvit? Så du hele paraden? Jeg var hjemme i haugesund.
 • Tricky

  5. jul 2018 16:14 Prideparaden i Oslo var definitivt ikke blendahvit. Ja jeg var der
 • Mirromurr

  5. jul 2018 18:34 Til Kanari. Hvordan du klarer og få paraden til og bli Blendahvit er over min forstand. Jeg gikk i min 15 parade og har aldri sett så mange kulører. Bak meg gikk to jenter med hijab. Jeg hadde tre afrikansklignende menn til høyre for meg. Jeg så i alle fall fra min lille plass mellom 10-20 mørkhudede menn og kvinner i alle typer, så nå er du ikke bare på jorde menn feil jorde.
 • aleks8888no

  5. jul 2018 19:53 Om man hevder at paraden bare var blendahvit så har man valgt å se bare det man vil se, fordi man ikke liker alt det andre.

  Jeg så paraden, og den var fargerik med alle mulige folk.

 • Thomas85Q

  10. jul 2018 10:05 Tyrkia er muslimsk jo.
  Muslimene som jobber der eg noen gang kjøper fast food kommer fra Tyrkia.