Foreslått til ledertrioen i FRI


1671

innlogget

40674

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Foreslått til ledertrioen i FRI

Elias Halvorsrud (t.v.) og Halvor Frihagen er foreslått som henholdsvis organisatorisk nestleder og politisk nestleder i FRI.

Redaksjonen
15. mai 2018 11:24

Valgkomiteen i FRI legger i disse dager frem sin innstilling til ny ledelse i FRI. Elias Halvorsrud og Halvor Frihagen er foreslått som nye nestledere i organisasjonen.

FRIs landsmøte avholdes i Trondheim 25.-27. mai. Sittende leder, Ingvild Endestad, er klar til å fortsette jobben, skriver FRI i en pressemelding.

– Vi har hatt mange seire de siste årene, og har utviklet oss mye som organisasjon fra den gang vi var LLH. Jeg opplever at vi har blitt tydeligere, mer saksfokuserte og flinkere til å dra i samme retning. Men fortsatt kan vi bli større, sterkere og mer relevant, sier Endestad, som gleder seg til å fortsette i ledervervet.

Fortsetter som leder: Valgkomiteen opplever at medlemmene er fornøyd med den retningen organisasjonen har utviklet seg i under Ingvild Endestads ledelse. Foto: FRI.

Motiverte for oppgaven

Valgkomiteen begrunner valget av Elias Halvorsrud og Halvor Frihagen blant annet med at de begge to kjenner bevegelsen og miljøet godt.

Halvorsrud er foreslått som organisatorisk nestleder, og er tydelig motivert for oppgaven:

– Jeg gleder meg til å være med å skape rom for kjønns- og seksualitetsmangfold, og vil jobbe for god lokal forankring over hele landet. Mange lever sine liv utenfor byene og det er viktig at vi er en sterk organisasjon, som skaper gode møteplasser og et bredt tilbud for medlemmene våre, også på de små stedene, sier han.

Halvorsrud er tidligere Skeiv ungdom-leder, og har en bachelor i sosialt arbeid fra OsloMet. Han har vært en tydelig profil blant annet i arbeidet med kjønnspolitikk, og arbeid rettet mot barn og unge.

Halvorsrud mener en viktig forutsetning for FRIs relevans er å tenke fremover i en verden som stadig er i bevegelse.

– Vi må være en organisasjon som evner å feire egne seire, samtidig som vi klarer å alltid fornye oss og jobbe mot nye politiske mål.

– Kloke og klare

Den foreslåtte politiske nestlederen, Halvor Frihagen, har de siste årene vært direktevalgt i FRIs landsstyre. Han er for mange mest kjent som advokat med et stort engasjement.

Frihagen selv mener juserfaringen kan være nyttig i politikkutforming og arbeidet opp mot politikere.

– Vi må fortsette å sette dagsorden, og være kloke og klare, forteller Frihagen.

– FRIs styrke er et bredt meningsmangfold, og stor vilje til å komme til enighet. Det gjør at vi kommer frem til god og relevant politikk. Det er ved å løfte frem mangfoldet og variasjonene i livserfaring vi alle sammen har, vi kan komme frem til god politikk som tar oss fremover, sier han.

Det er ikke bare juserfaringen og fartstiden i organisasjonen som kvalifiserer Frihagen, mener valgkomiteen.

Han representerer også lærhomsene. Dersom han blir valgt er det første gang på lenge denne «gruppa» er representert i sentralstyret i FRI, heter det i pressemeldingen fra FRI.

Den fullstendige innstillingen til nytt sentralstyre legges ut på nettsidene foreningenfri.no 22. mai.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • Tigris

  15. mai 2018 12:00 Burde de ikke nominert en kvinne også?
 • Cedar

  15. mai 2018 13:11 Hvem kan passe bedre inn i ledelsen av FRI enn Halvor FRIhagen!!! Heia heia!!
 • idefix

  15. mai 2018 14:54 Tigris: lederen er da kvinne og foreslått videre.
 • Einstein 1961

  15. mai 2018 19:29 Er overbevist om at Frihagen er rette mannen til dette vervet. Stå på.
 • coach

  18. mai 2018 17:05 Hvorfor heter de ikke LLH lenger? "Fri" er vel et rimelig intetsigende navn?