Rybak: - Jeg er stolt av den norske homokampen


1646

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Rybak storfavoritt i Lisboa

Spent før delfinalen: Alexander Rybak er en av forhåndsfavorittene til å vinne Eurovison Song Contest i Lisboa, men først må han kvalifisere seg til finalen. Foto: Andres Putting/EBU.


Gaysir møtte Alexander Rybak til en liten prat om Mr. Eurovison, homofans, høner og egg. Det norske bidraget seiler nå opp som storfavoritt i Lisboa.

Under den offisielle åpningen av Eurovision 2018 var den røde løperen blitt blå i tråd med arrangørlandet Portugals marine tema, og slagord for årets finaleuke: All Aboard.

Når storfavoritt Alexander Rybak inntar den blå løperen, tar han sats og løper direkte bort til Gaysirs rosa opptakstelefon, noe NRK fikk fanget på kamera.

Alexander Rybak løper rett bort til Gaysirs utsendte, Lene Wikander. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Høner og egglegging

Eurovision blir av mange karakterisert som Europas største homofestival. Tusenvis av skeive fans som inntar finalebyen hvert år.

Vi lurer derfor selvsagt på hvordan Rybak tror Eurovision hadde vært uten sine mengder av glitrende homofans.

– Altså, jeg vet ikke hva som kom først av høna og egget, begynner han litt nølende.

Etter akkurat å ha intervjuet det finske bidraget; fabelaktige, lesbiske Saara Aalto, blir vi et øyeblikk usikre på om ikke bare lesber, men også homser legger egg, men lar det bli med det.

Rybak syns i hvert fall Eurovision-publikumet er fantastisk.

– Det må være selvsagt at kjærligheten er den samme, og akkurat like mye verdt enten den er heterofil eller homofil, sier Alexander Rybak. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Stolt av norsk homokamp

– Det er helt vilt å se så mange vakre folk som vifter med alle de europeiske flaggene, og særlig det norske.

– At mange av disse er homofile vet jeg ikke om er en tilfeldighet, men det er jo bare flott, mener Rybak – og er stolt av at Norge har kommet langt i homokampen.

– Det som er deilig er at det føles som både Portugal og Norge har kommet ganske langt på dette. Men det er noen land som må få mer press på seg, som for eksempel Russland. Jeg er glad for at vi kan gå foran med et godt eksempel her, sier han.

Kjærligheten lik for alle

Rybak mener også at det må være selvsagt at kjærligheten er den samme, og akkurat like mye verdt enten den er heterofil eller homofil.

– Det er jo selvsagt, smiler han.

Alexander Rybak får mye skryt for sceneshowet. Torsdag må han kvalifisere seg til finalen. Han skal først i ilden av kveldens 18 deltakere. Foto: Andres Putting/EBU.

Men når vi spør hvem av de andre mannlige finalistene han helst ville hatt en lang middagsdate med, må han tenke seg grundig om før han svarer.

– Jeg er jo på middag hos Per Sundnes hver måned, så vakre homser er jeg ikke ukjent med, ler han.

– Min holdning til homofili er vel sånn at «if it ain`t broke, don`t fix it».

Mr. Eurovision

Men når det gjelder hvilken av årets mannlige artister han ville ha dratt på date med, ber han om litt betenkningstid.

– Spør meg om noen dager når jeg har studert alle de andre mannlige artistene nøye. Dette er et alvorlig spørsmål, det må reflekteres nøye over.

– Vi snakker jo liksom om selveste Mr. Eurovision her, og det kan man altså ikke ta lett på, ler Rybak som har slitt med influensa de siste dagene, men nå er i stigende form.

Rybak og That's how you write a song har seilt opp som storfavoritt her i Lisboa, og ligger nå og kniver helt i teten på oddsen. Foto: Andres Putting/EBU.

Plass til alle

Det snakkes om Rybak overalt her i Lisboa, ikke minst på grunn av det forrykende sceneshowet alle omtaler med superlativer, mye på grunn av hans fantastiske dansere.

– Det er helt utrolig å være på innsiden av dette sirkuset som er Eurovision og å være her med Alexander er rett og slett helt vilt, han er så utrolig populær, sier Lene Kokai Flage til Gaysir når vi møter henne og resten av danserne.

Denne gjengen er Rybaks støtte på scenen. F.v. Frode Vassel, Lisa Børud, Alvaro Estrella, Jens Jeffry Trinidad og Lene Kokai Flage. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

– Du skal lete lenge etter noen som tiltrekker seg så mye oppmerksomhet som Alexander Rybak gjør, sier hun og er glad for at Eurovision har så mange homofans.

– Det jeg opplever som unikt med Eurovision er kanskje først og fremst den inkluderende og rause stemningen.

– Her i Eurovision-familien er det plass til absolutt alle uansett, så her har resten av verden mye å lære, mener hun.


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • 0vid

  9. mai 2018 12:05 Og plutselig var ikke Rybak den "homofobe lille drittungen" lenger, Lene?
 • Lofoten10

  9. mai 2018 12:45 Jeg ønsker meg Alexander Rybak !
 • Kulturfyr

  9. mai 2018 17:05 Rybak er dyktig han-et musikalskt fyrverkeri-skal se han vinner på lørdag!
 • LittAvHvert

  9. mai 2018 17:10 Etter at Rybak vant ESC-2009, har han vært veldig ofte i Russland og deltatt i diverse TV-show. Selvfølgelig ble det flere intervjuer på ham. Jeg har selv lest og sett noen av dem. Da snakket han ikke så veldig pent om LGBTIQ-personer, heller nedlatende - i en kort versjon: "det er svært mange golubye (homoer) i Norge". Ordet "golubye" brukes i russisk språk som et skjellsord.
  Derfor har jeg ikke lenger noen sanse for den fyren der.
 • Enzo

  9. mai 2018 20:24 Stå på du Alexander, du fortjener å vinne MGP igjen, Lykke til.
  Du er en som godtar folk slik de er uansett legning.
  Tar en prat siden i gjen vi..............
 • Bastus

  10. mai 2018 08:40 Han er i hvertfall schempenussesøt
 • Real og grei

  13. mai 2018 09:58 Flott innsats av Alexander Rykak ! Ellers bra han sier homofil og heterofil kjærlighet har samme verdi, men er uenig i at kjærligheten er lik uansett. Men kjærlighet er kjærlighet selv om uttrykksformer kan være forskjellig ! Ellers må det være litt slitsomt for Aleksander Rybak, som åpenbart er hetero å bli spurt hvilken mann han ville date. På samme måte som for oss homoer å bli mast på hvilke damer vi ville date. Men om det stemmer at han tidligere har brukt nedsettende ord om homoer i Russland, burde han spørres om han tar avstand fra dette. Det burde være godt for han selv om han kunne ta avstand fra dette, evt at han sier han har forandret holdning.