Viser homofil kjærlighet


1659

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Irland viser homofil kjærlighet

Håper på finaleplass: Tirsdag kveld står Irske Ryan O'Shaughnessy (t.v.) på scenen i Lisboa sammen med danserne Kevin O'Dwyer (midten) og Alan McGrath. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.


LISBOA: Årets irske bidrag til Eurovision har to mannlige dansere i pardans i sceneshowet sitt.

Irske Ryan O`Shaughnessy (25) med låta Together har valgt å illustrere kjærligheten mellom to mennesker gjennom å la to menn danse pardans under årets sceneshow her i Lisboa.

– Kjærlighet er kjærlighet

– Sangen handler jo om kjærlighet, sier Ryan når Gaysir møter ham i finalebyen.

Da de skulle lage sceneshowet til låta, innså de at det er veldig få fremstillinger av kjærlighet mellom to menn eller to kvinner – både i popmusikken generelt og i Eurovision spesielt  – når det gjelder å illustrere kjærligheten.

Alan McGrath og Kevin O'Dwyer viser homofil kjærlighet på scenen i Lisboa. Alan har for øvrig danset i Eurovision-sammenheng tidligere, i Malmø i 2013. Foto: Andres Putting/EBU.

– Og når vi vet at nitti prosent av alle popsanger handler om nettopp kjærlighet, er jo det veldig kjipt. Det syns i hvert fall jeg, sier han og smiler.

– Så da tenkte vi; hvorfor ikke bruke sceneshowet til å fremstille likekjønnet kjærlighet også?

– Kjærlighet er jo kjærlighet. Ingen hadde reagert dersom det var en mann og en kvinne som danset for å illustrere kjærligheten mellom to mennesker.

Låta Together er nest site låt ut i tirsdagens semifinale. Foto: Andres Putting/EBU.

Positive reaksjoner

Men fordi det er to menn som gjør det, reagerer mange, mener artisten.

– Men vi har nesten utelukkende fått positive reaksjoner på det, påpeker en fornøyd Ryan som akkurat har spilt på en av de mange festene her i Lisboa under finaleuka.

– Vi opptrådte her i Lisboa i går og fikk utrolig mye respons på både videoen vår og sceneshowet.

Ryan O’Shaughnessy er ikke bare sanger og låtskriver, men også skuespiller. I flere år hadde han en rolle i den irske såpeserien «Fair City». Foto: Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

– Folk synes det er utrolig stas at vi velger å vise at kjærligheten ikke har kjønn, men er lik for alle som elsker, sier storsjarmøren fra Irland til Gaysir.

– Det har vært vakkert å oppleve, avslutter han.

Ryan O'Shaughnessy og danserne hans står klare på scenen i kveld, som nest siste låt ut. Se videoklipp fra prøvene:Musikkvideoen til låta Together har over 1,3 millioner visninger til nå. Det gikk en stund rykter om at Russland ville boikotte musikkvideoen til det irske bidraget, noe som ikke stemte:


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • Zapdos

  8. mai 2018 12:32 sangen er fin, ryan er søt - gay dansing gjør ikke noe stort for meg... hele Eurovision er jo for diva's, queen's, eldre og out-closet gays
 • Henrik3

  8. mai 2018 14:17 Spent på hvordan Russland oppfører seg under og etter denne sangen blir fremført.? Hvis russerne ikke får se showet så kan jo Irland potensielt miste masse stemmer?
 • RamonCuevasdd

  8. mai 2018 15:23 Henrik3 det er sant! wow! vi få se! Now that I heard it wow! my stars! real nice song! love it! I'd vote for them.
  It tells a story! love it!
 • Felixis

  8. mai 2018 16:38 Henrik3 Russland er i semi 2 så de har ingen stemmerett på Irland i kveld. Eller så tror jeg denne sangen har liten sjangs til finale ettersom den er kjedelig og rett og slett spiller på gay bate. Men hvis de skulle så må Russland vise alle bidrag, ellers får de konsekvenser fra EBU.
 • Arnie98

  8. mai 2018 19:07 Har sett den fantastiske videoen (til en ellers platt låt), og bare GJETT hvem jeg kommer til å stemme på! :-D
 • gre18cce

  8. mai 2018 20:28 Dette med Russland er bare rykter.... Og et land har ikke lov til å sile ut noe dem ikke skulle like , dette har noen prøvd før med Israel.

  Dritt og dra i politikken , la det være en konkurranse og håper folk oppfører seg og ikke buer ut noen , deltagerne kan da for f ikke noe for hva et lands regjeringer driver på med.

 • dicxh

  8. mai 2018 21:04 OMFG!