Ruben og Sondre Lerche til Regnbuedagene


1739

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Ruben og Sondre Lerche til Regnbuedagene

Pride Park på Festplassen i Bergen blir på rundt 4 000 kvadradmeter, og holder åpent fra 7. - 9. juni. Her kan publikum oppleve alt fra konserter og show, til foredrag, debatter og radiosendinger. Og selvfølgelig god mat og drikke.

Redaksjonen
13. apr 2018 11:17

Torsdag 7. juni åpner Pride Park på Festplassen i Bergen: – En tre dagens utendørs musikk- og kulturfestival hvor alle inviteres til det som skal bli byens mest fargerike kulturopplevelse.

I en pressemelding opplyser arrangørene at parken blir på rundt 4 000 kvadratmeter. Her rigges en hovedscene, flere mindre scener og standtelt beregnet for organisasjoner og politiske partier.

Regnbuedagene Bergen Pride er landets nest største pridefestival, etter Oslo. Selve festivalen starter 2. juni, mens Pride Park på Festplassen åpner torsdag 7. juni.

Her blir det alt fra konserter og show, til foredrag, debatter og radiosendinger –  i tillegg til mat og drikkeservering.

– I fjor arrangerte vi en ”prøve”-Pride Park i Skostredet. Og til tross for nedbørsrekord, var tilbakemeldingene så gode at vi nå flytter hele arrangementet til Festplassen. Parken blir dermed tre ganger så stor som i 2017, og vårt desidert største arrangement noen gang, sier festivalsjef Joakim Aadland.

Festivalsjef Joakim Aadland forteller at Pride Park på Festplassen blir det største arrangementet i Regnbuedagenes historie. Foto: Christer Davanger.

Et variert konserttilbud

På hovedscenen står blant andre plateaktuelle Josefin Winther, og den Bergens-baserte disko-produsenten og djen Cavego.

I klubbteltet kan du danse til Dj Labi Ramaj fra Sandnes, samt dragdiva Vivacious fra Rupaul’s Drag Race, for å nevnte noen av godbitene.

Loddefjord-rapperen Angelo Reira, som nylig slapp låten Tunge Trond, får gleden av å åpne hele festivalen torsdag 7. juni.

Josefin Winther er aktuell med nytt materiale. I dag lanserte artisten videoen til låta Moving forward

Sondre Lerche

Med låter som Sinte gamle menn og Faen ikke løst te´gå hem skal Bergens-legendene De Musikalske Dvergene skape stemning i Pride Park fredag 8. juni. Samme dag står også lærdølen Eirik Sognnes og Øygarden artisten Vanja V på samme scene.

Kvelden avsluttes med hovedartisten Sondre Lerche, som kommer tilbake til hjembyen for en opptreden under Regnbuedagene.

– I fjor satt Lerche hele Oslo Pride på hodet da han spilte i Pride Park, og vi er derfor veldig glad for at han i år kommer til Pride Park i hans egen hjemby. Sondre Lerche er kjent som en fantastisk musiker, og en skikkelig entertainer som skaper enormt med liv på sine konserter, sier en entusiastisk festivalsjef.

Sondre Lerche står på scenen fredag 8. juni. Foto: Isabell N Wedin.

Endringer i paraderuten

Hele 10 000 personer gikk i fjorårets Pride parade. Dette har ført til at arrangørene i år har valgt å endre på ruten.

– Vi har valgt å endre startpunktet fra Torgallmenningen, til Festningskaien ved Bradbenken. Dette gjør jo også at hele paraden vil bli avsluttet i Pride Park på Festplassen, som igjen bil bidra til å skape et yrende folkeliv i parken etter paraden, sier Aaadland.

Heidundrende avslutning

Men det er ikke bare publikum som skal sørge for liv i parken etter paraden. Med over 15 millioner Spotify-avspillinger av hitlåten Walls, har Harstadværingen Ruben Markussen tatt Skandinavia med storm. Etter paraden står han på hovedscenen med et forrykende sceneshow.

Ruben har herjet listene med låta Walls, som til nå har over 15 millioner avspillinger på Spotify. Lørdag 9. juni er han klar for Pride Park i Bergen. Foto: Jo E. Setran.

Kvelden fortsetter med den kritikerroste Bergensduoen Lekende Lett, etterfulgt av DJen Travelle.

Bergensartisten og Spellemannsprisvinneren Silja Sol får æren av å avslutte Pride park.

– Helt siden Silja albumdebuterte med På Hjerte i 2014, har hun vært en av landets mest interessante og kritikerroste popsangere, og hennes siste album Ni Liv fikk terningkast fem av både VG, Dagbladet og P3, sier Aadland.

– Regnbuedagene i Bergen gleder seg enormt mye til å ta i mot både bergensere og tilreisende til årets festival. Med nærmere 70 arrangementer på programmet, tror vi at de aller fleste vil finne noe som passer, avslutter festivalsjefen.


For fullstendig program, se www.bergenpride.no.


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

  • V1

    14. apr 2018 15:37 Håper det kommer mange tilreisende for det er ikke så mange åpne homser igjen i Bergen. De fleste jeg kjenner over 23 er flyttet til Oslo. Håper uansett at det blir at bra arrangement. Cred til festivalleder for å gjøre en kjempejobb!!
  • VoulezVous

    15. apr 2018 22:12 Vet ikke om jeg får tatt turen til Bergen. Konserten med utrolig bra Eirik Sognnes på hovedscenen 8. juni frister veldig!
  • skin-bgo

    16. apr 2018 10:30 Vi i Nye SLM Bergen er ganske nye og rakk ikke å komme med i programmet, men vi planlegger minst et arrangement å fredagen. Selv står jeg for puptreff. Så bare følg med i temagruppa Nye SLM Bergen. Dessuten deler vi stand med SM Bergen på Pride Park.