Det vanskelige kysset


1677

innlogget

40674

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Det vanskelige kysset

Kortfilmen «Time For Love», laget av den skotske dikteren og filmskaperen Sean Lionadh for BBCs The Social, fanger hvorfor mange homofile menn fortsatt synes det er ubehagelig å holde hender og kysse i full offentlighet. Se filmen lenger ned i saken. Foto: BBC.

Kristian Mendoza
12. apr 2018 14:00

Ukens utenriks:
Rromantiske forhold er positivt for homofile og lesbiske | New Zealand lanserer nettside hvor menn dømt for "homofili" kan få dommen fjernet | Transmann fødte barn

Filmtrailer: Matt Bomer i rollen som transkvinne


Forskning: Å være i forhold er positivt for skeives psykiske helse

Homofile og lesbiske som er i intime, romantiske forhold opplever mindre psykisk stress knyttet til deres legning enn single i samme gruppe, konkluderer forskere ved Northwestern University’s Feinberg School of Medicine i Chicago.

Totalt ble 248 ungdommer fra lhbt-miljøet i byen spurt om deres romantiske relasjoner, hyppigheten av opplevd psykisk stress og hvor ofte de følte seg stigmatisert, skriver Washington Post.

* I snitt følte homofile og lesbiske tenåringer (16-20 år) seg 17 prosent mindre stresset når de var i et forhold, sammenlignet med single i samme gruppe.

For homofile og lesbiske kan forhold være positivt, konkluderer ny forskning. Det samme kan man ikke si for bifile. Sistnevnte gruppe opplever økte stressnivåer i romantiske forhold. Illustrasjonsfoto: Flickr.com.

Vanskeligere for bifile og heterofile

Funnet er en kontrast til situasjonen hos heterofile og bifile. Den bifile gruppen økte stressnivåene med 19 prosent når de var i relasjoner. Samme effekt, men i mindre grad, opplever heterofile tenåringer, noe en annen studie kunne konkludere.

– Det er fint å ha noen å betro seg til, en å komme hjem til og som kan gi deg en følelse av normalitet, sier Alexis Pegues (25). Hun stod frem som lesbisk da hun var 16. På den tiden hadde hun en kjæreste som støttet henne.

Samtidig ytrer forskerne bekymring over relasjoners negative effekt på bifile. Nøyaktig årsakene til dette vites ikke, men de tror det kan ha noe å gjøre med det negative bildet av bifile fra både heterofile og homofile miljøer.  

Les også:- Det handler om aksept


Video: Frykten for å kysse offentlig

For mange kan det å kysse partneren offentlig by på utfordringer, spesielt for likekjønnede par. Det er denne følelsen skaperne bak BBCs The Social så godt fanger i denne kortfilmen.

Her får du se en mann som er på vei til å kysse kjæresten sin, men som vegrer seg over de mulige negative reaksjonene han kan få dersom kysset skjer i andres påsyn.

Videoen, som gir oss et innblikk i tankene som svirrer i hodet hans, gjør dette på mesterlig vis. Se den her:Finland: Transmann fødte barn

I Finland ble det skrevet lhbt-historie da en transmann nylig fødte et barn, skriver flere medier, blant andre Yahoo News.

30 år gamle Johannes, som er bosatt i Helsinki-regionen, gjennomgikk sin første kjønnskorrigerende behandling for 10 år siden. 

I 2015 fikk han juridisk skifte kjønn, før han og partneren Petri bestemte seg for å bli fedre, melder samme nettsted.

Barnet ble født i midten av mars, et par uker over termin. – Hen veide fire kilo og var 53 centimeter lang, opplyser paret til avisen Turun Sanomat.

Les også: Homofilt par biologiske foreldre til felles barn.

Johannes har gjort to kjønsbekreftende operasjoner, og gjennomgått hormonbehandling. Han hadde også fått innvilget opersajon for å fjerne livmor og eggstokker, men valgte å vente med videre behandling slik at paret kunne bli biologiske foreldre.

Dette har skapt debatt i landet, hvor myndighetene krever at transpersoner må sterilisere seg for å skifte juridisk kjønn.New Zealand: Personer dømt for “homofili” kan bli benådet

Justisdepartement på New Zealand lanserte nylig en nettside hvor menn som tidligere har blitt dømt for homofili, kan få dommen slettet, melder Newshub.

“Homofile handlinger” ble gjort lovlig på øyene i 1986. Innen den tid ble over 1000 menn dømt for dette.

Over 1 000 menn ble frem til 1986 siktet og dømt for “homofile handlinger”. Nå kan alle søke om å få dette fjernet fra landets rettsystemer gjennom en ny nettside.

– Nå kan de få muligheten til å bli behandlet som om de aldri hadde blitt dømt for noe kriminelt. Dette er et viktig øyeblikk for landets skeive miljø, sier justisminister Andrew Little i en presseuttalelse. USA: Anything tar for seg et uvanlig vennskap

Når enkemannen Early Landry (John Caroll Lynch) flytter til Hollywood etter å ha mistet sin kone, blir han kjent med sexarbeideren og transpersonen Freda Von Rhenburg (Matt Bomer).

John Caroll Lynch og Matt Bomer spiller hovedrollene i filmen Anything. Bomer er for øvrig best kjent fra tv-serien White collar og filmen Magic Mike. Han sto frem som homofil i 2012. Foto: Youtube.

Begge opplever store utfordringer i livet, noe som knytter dem nærmere sammen. Samtidig er det svært vanskelig for Landrys nærmeste å akseptere forholdet mellom Early og Freda.

Filmen har høstet lovord for å ta for seg et tema som får lite oppmerksomhet i mediene. 

Imidlertid har en rekke lhbt-forkjempere kritisert filmskaperne for å gi Freda-rollen til Matt Bomer. De mener en rollen burde gått til en transperson, spesielt når denne gruppen er underrepresentert i filmverdenen.

Se traileren:

Hvis du derimot ønsker å se en film om lignende tema, hvor en transperson spiller hovedrollen, burde du sjekke ut chilenske En fantastisk kvinne.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Mirromurr

  12. apr 2018 16:30 Uansett hvem hva hvor hvordan hvorledes. Hvorfor kysse offentlig hvis det hele er for provokasjonens skyld. Ikke imot og kysse offentlig, men da skal tid og sted være der. På vår side.
 • Medtner

  12. apr 2018 21:27 All den tid folk blir provosert så er det nesten en grunn i seg selv. Men i tillegg er det koselig. Hva mener du med at "tid og sted skal være der, på vår side"?
 • tommii

  13. apr 2018 19:06 Noen ganger er det ikke en følelse av annet enn å dele et kyss. Mens andre ganger føles det noe mer utfordrende.
  For min del er det ofte en egen barriere som oppstår noen ganger selv om jeg helst skulke vært met fri ??
 • Inner10

  13. apr 2018 20:58 "men da skal tid og sted være der. På vår side."

  Haha. Fin språkblomst:)