Oslo Pride inntar Youngstorget


2001

innlogget

40845

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Oslo Pride inntar Youngstorget

Pride House og Pride Art (tidligere Skeive kunstnere) legges i år til Youngstorget. Her vil det bli satt opp telt på 1000 kvm som skal romme kunstutstilling på 400 kvm og to debatt-saler på 300 kvm, i tillegg til kafé og kjøkken. Det blir gratis inngang. Til forskjell fra Pride Park i Spikeruppa, vil Oslo Pride på Youngstorget være alkoholfritt.

Redaksjonen
12. mar 2018 11:54

Kunstutstillingen Pride Art og debattarenaen Pride House flytter i år inn under samme tak, i et 1000 kvadratmeter stort telt midt på Youngstorget.

– Oslo Pride på Youngstorget er det største festivalen har gjort siden EuroPride i 2014. Politikk og kultur er grunnsteinene i enhver Pride, og at dette skal foregå på Youngstorget gir en styrking av vår politiske og kulturelle identitet, sier festivalsjef, Fredrik Dreyer, i en pressemelding.

Oslo Pride åpner 22. juni og varer i 10 dager. Arrangementene vil foregå på fire ulike arenaer: Pride House, Pride Art, Pride Park og Pride-paraden.

– Det er altså to av festivalens arenaer som nå flytter sammen på Youngstorget; Pride Art og Pride House. Pride Park vil fortsatt ligge i Spikersuppa og Pride Paraden vil følge samme rute som før (fra Grønland til Spikersuppa, red.anm.).

Navneskifte: Skeive kunstnere blitt en sentral del av kulturdelen til Oslo Pride, og den årlige utstllingen har derfor skiftet navn til Pride Art. Her fra fjorårets utstilling, som ble arrangert i Rådhusgalleriet. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Sterk vekst

De siste fire årene har festivalen mer enn doblet antall besøkende, ifølge Oslo Pride.

– Den største økningen har skjedd i Pride Park og i paraden, men både Pride Art og Pride House har opplevd jevn økning i publikumstilslutning, sier Dreyer.

– Vi tror at en samlokalisering av Pride Art og Pride House vil bidra til å styrke besøkstallene ytterligere. Pride Art har hatt en fantastisk utvikling de siste årene, med stadige publikumsrekorder. Pride House har også opplevd jevn økning i antall publikummere.

Festivalsjef Fredrik Dreyer forteller at stadig flere besøker Oslo Prides arrangementer. – Den største økningen har skjedd i Pride Park og i paraden. Foto: Alexander Norheim.

Inkluderende mangfold

Oslo Prides hovedmål er å gjennomføre og legge til rette for en festival som rommer alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet, men innholdet leveres av andre organisasjoner, foreninger, eller enkeltpersoner.

Påmeldingene til Pride House og Pride Art har åpnet, og alle interesserte kan melde seg på via oslopride.no.

– Pride Art sensurerer ingen og Pride House tilstreber å favne så bredt som mulig. Vi planlegger 40-50 gjennomarbeidede og godt forberedte programposter på Pride House, samt en Pride Art-utstilling som har rom for alle som ønsker å delta. At alle stemmer blir hørt er en styrke for festivalen, men også for hele miljøet, sier Dreyer.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.