- Låta passer meg veldig bra


2142

innlogget

40841

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

MGP: Vil ha det kuleste, mest fargerike showet

På lørdag skal Tom Hugo opptre med låta «I like I like I like» under Melodi Grand Prix. - Tanken bak låta er at det skal være tre minutter med ren glede og optimisme, sier han.

Jonas Sundquist, tekst og foto
6. mar 2018 09:20

For andre gang skal Tom Hugo delta på Melodi Grand Prix, men det er første gang han gjør det som åpent homofil. – Jeg synes det er veldig viktig å være åpen og ærlig, vi trenger alle de talerørene vi kan få, sier han.

- Jeg kom litt sent ut til vennene mine, sier Tom Hugo Hermansen idet han slår seg ned på en kafé på Tøyen i Oslo.

Med seg har han to store kofferter – han kommer rett fra hjembyen Kristiansand.

- Det var ikke egentlig før jeg møtte Alex, kjæresten min, at jeg egentlig skjønte hva det å virkelig elske noen dreide seg om, legger han til.

På lørdag skal Tom Hugo delta på Melodi Grand Prix for andre gang i sitt liv, denne gangen med låta «I like I like I like.»

- Låta passer meg veldig bra, den er litt mer meg, understreker han.

- Den handler om å gi litt faen og ha det gøy.

Dette er andre gang Tom Hugo deltar i musikkonkurransen, men første gang som åpent homofil. Tidligere i sin musikkarriere fikk han råd om å skjule legningen sin.

Tre minutter med ren glede

Artisten fra Sørlandet sier han har høye forventninger til lørdagen, men at han har mye å konkurrere med.

- Det er sykt mange store navn som skal delta, så forventningene mine er at det kommer til å bli en stor fest, og at det er et fint utstillingsvindu for å vise hva jeg kan, sier han.

Tom Hugo sier planen er å ha kveldens kuleste og mest fargerike show av alle ti deltagere.

- Det blir kjempegøy, det er veldig gøy å ha kommet til gullfinalen.

Det er heller ikke første gang Tom Hugo har deltatt i Melodi Grand Prix.
I 2013 opptrådde han med låta «Det er du», men da lyktes han ikke med å kvalifisere seg fra delfinale 1 i Steinkjer.

Men mye har forandret seg siden den gang.

- Nå føler jeg at jeg spiller en låt som passer meg bedre. Det er kulere å ha noe man kan danse til.

Han sier ideen bak låta «I like I like I like» var å lage tre minutter med ren glede og optimisme, som man kan slippe seg løs til, selv om man ikke er en profesjonell danser.

- Så har jeg også debutert med låta på årets GayGalla, og det var kjempegøy. Det var god stemning i salen, selv med et så kritisk publikum som homser kan være, sier han, og legger til:

- Og så er det jo sånn med de fleste debuter, det blir bedre andre gang.

Bryllupsplanene

Men det er ikke bare låta som har forandret seg siden sist. Siden 2013 har også Tom Hugo stått frem som homofil for det offentlige Norge.

Helt siden tenårene har sørlendingen visst at han har vært tiltrukket av gutter, men det var først etter at han møtte Alex at han skjønte han var mer homo enn hetero.

- Før det hadde jeg nok absolutt fortrengt det, både bevisst og ubevisst, og jeg håpet nok det skulle gå over. Jeg hadde en oppfatning om at jeg kunne følge normene på Sørlandet, med kone og barn og rekkehus og stasjonsvogn.

Tom Hugo, som egentlig er fra Kristiansand, bor for tiden med sin forlovede, Alexander Nyborg Olsson, i Berlin. De har vært sammen i tilsammen ni og et halvt år. Foto: Privat

Men slik det ble det ikke, og i 2007 flyttet Tom Hugo til Tyskland etter å ha gjort det slutt med en jentekjæreste hjemme i Norge.

- Så fikk jeg kontrakt i Tyskland og jobba med musikk der, men etter et år møtte jeg Alex hjemme i Norge.

Siden har de to holdt sammen.

- Det er faktisk ni og et halvt år siden. Det er jo helt sykt, det er sikkert femti år i hetero-år, ler han.

Og Tom Hugo har mer enn bare Melodi Grand Prix å se frem til.

- Vi har vært forlova i over tre år nå, men vi er litt uenige med hvordan bryllupet skal være. Jeg vil ha et stort bryllup mens han vil ha et lite, så det kan hende vi bare stikker av et sted og finner en tid som passer bra.

Ble en bedre artist

Tom Hugo har suksess som låtskriver blant annet i asiatiske land som Kina og Japan, i tillegg til å ha gitt ut flere singler både i Norge og Tyskland.

Men det ble en utfordring å stå fram som homofil popartist.

- Rett etter at jeg ble sammen med Alex fikk jeg råd om at det var best å holde det skjult, og det er kanskje det verste rådet jeg noensinne har fulgt, forteller han.

Tanken var at dersom han sto fram kunne det svekke den kvinnelige fanbasen hans, og han klarte hele tiden å finne på kryptiske svar til personlige spørsmål i tiden som fulgte.

Tom Hugo sier han hadde et ønske om å stå fram som homofil i offentligheten tidligere, men at det aldri var noen som spurte han om kjærlighetslivet hans. - Tilslutt måtte jeg ta tak i det selv, og stille til intervju for en lokalavis, sier han.

- Tanken var jo at å stå fram som homofil ville ødelegge en del av mulighetene mine, men så ble jo tilfellet at å ikke stå fram ødela litt istedenfor, fortsetter han.

Blant annet fikk han en gang et spørsmål om hva han syntes om tyske jenter under en konsert, og etter det klarte han ikke å opptre like godt resten av konserten.

- Det går jo litt utover selvtilliten når man ikke kan være ærlig om hvem man er, og etter den gangen tenkte jeg at det her blir for dumt.

Han forteller at han hadde lyst til å stå frem i forbindelse med forrige Melodi Grand Prix-opptreden, men ingen spurte han noen gang om legningen hans.

- Så det ble tilslutt til at jeg tok tak i det selv, og stilte til et intervju for en lokalavis på Sørlandet, sier han.

Toom Hugo påpeker at det er mange konservative røster i området, og han syntes det var ekstra viktig med tydelige stemmer der.

- Så har jo det å være hundre prosent ærlig om hvem jeg er gjort meg til en bedre låtskriver, avslutter han.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.