Vil erobre verden med skeiv Oslo-musikal


2759

innlogget

40707

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Vil erobre verden med skeiv Oslo-musikal

Miguel-Angel Fernandez (t.v.) hadde idéen og har skrevet musikken til den nye musikalen. Marius Leknes Snekkevåg står for manus. Gaysir møtte de to på London Pub, som spiller en sentral rolle i historien. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

Thomas Kolbein Bjørk Olsen
11. feb 2018 10:00

Miguel-Angel Fernandez, Caroline Glomnes og Marius Leknes Snekkevåg har laget musikalen Oslo – En kjærlighetshistorie som har urpremiere søndag ettermiddag.

– Jeg hadde lyst å lage en feel-good-musikal med dybde, og akkurat det er hva publikum kan forvente seg, forteller Miguel-Angel.

Han har latt seg inspirere av klassikere som West Side Story, Legally Blonde og Rent.

– Bland det godt sammen, sleng inn litt Sondheim og topp det med «Kinky Boots», så har du Oslo - En kjærlighetshistorie, om jeg kan få lov til å menge meg med de aller største!

Han lover store shownumre og lidenskapelige ballader. Men også litt Eurovision, i og med at handlingen er lagt til London Pub.

Her, på London, møter hovedpersonen, som er gift med en kvinne, mannen i sitt liv. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

Universell historie

Historien handler om heterofile Stian, som er gift med Katrine. Han havner på et dragshow, hvor han mot alle odds møter mannen i sitt liv.

Musikalen stiller spørsmål om det er mulig å starte på nytt, og hva det koster å være tro mot seg selv.

Caroline, som har skrevet sangtekstene, mener det er en viktig og universell historie.

– Noen ganger sier valgene vi tar mer om hvem vi ønsker å være enn hvem vi er. Har vi alltid et valg eller hender det at valget er tatt for oss?

– I historien om Stian lar vi publikum få kjenne på noen av livets største valg. Stian blir satt i situasjoner der ingen andre enn han selv sitter på fasiten, og jeg håper og tror at det vil bli mange diskusjoner i pausen om hva som er riktig å gjøre, sier hun.

Caroline Glomnes har skrevet sangtekstene til Oslo – En kjærlighetshistorie. Foto: Erika Hebbert.

Litt sant

Før Caroline og Marius, som er manusforfatter, kom ombord, hadde Miguel-Angel jobbet med historien i to år.

– Er den selvbiografisk?

– Både ja og nei. Jeg så heterovenner rundt meg forelske seg i folk av samme kjønn, og homovenner som ble sammen med menn fra heterofile forhold. Det ville jeg skrive en historie om, sier Miguel-Angel.

– Jeg la handlingen til Oslo, fordi det er byen jeg kjenner best. For å få frem det flerkulturelle i Oslo, måtte den heterofile gifte mannen møte en utenlandsk mann. Det ble en latino, rettere sagt en chilener. Og han måtte jo bo i Groruddalen. Et av stedene jeg har tilbrakt mye av min oppvekst var Romsås. Tadaaa! flirer han om de «tilfeldige» likhetene med virkeligheten.

Men selv har han aldri vært sammen med en heterofil mann, foruten en liten romanse.

– Hva om vi hadde gått videre? Musikalen er mitt lille fargelagte eventyr om hva som kanskje kunne ha skjedd. På både godt og vondt.

Miguel-Angel og Marius er godt fornøyd med resultatet. Men de har ikke jobbet alene: Caroline Glomnes har skrevet sangtekstene og Renate Stridh er regissør. Pianist Sverre Tollefsen Laupstad akkompagnerer skuespillerne. Selv om «orkesteret» bare består av piano på de fire prøveforestillingene lover Miguel-Angel at det blir fullt trøkk. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

Musikalsk ekstremsport

Marius har skrevet mye for teater, men det er første gang han skriver manus til en musikal. De har bare hatt to uker til å gjøre tekst om til handling.

– Det er rett og slett litt ekstremsport over det hele, men det går som smurt fordi alle de medvirkende er så proffe! Vi har ikke gjort det enkelt for oss, ingenting skal være halvveis, selv om tiden er kort.

Nå når premieren nærmer seg er det ikke så mye han kan gjøre som manusforfatter, annet enn å heie på de som står på scenen. Og han er imponert over innsatsen.

– Alle er på sett og vis sin egen kostymedesigner, rekvisittmaker, sminkør, scenograf og så videre. Det er mye å holde styr på for den enkelte –  i tillegg til å stå på scenen.

Her danser karakterene Stian (Kristian Larsen) og Oscar (Knut-Sigurd L. Bygland). I bakgrunnen skuespillerne Kristi Lucena, Rolf Mørck, Åsmund Lockert Rhode, Sondre Hinze, Anne Kine Lien-Koot og Tone Oline Knivsflå. Foto: Produksjonen.

Kjærlighet over hele verden?

Klokka 15:00 og 19:30 i dag, søndag, har musikalen urpremiere på Rommen Scene på Romsås. Mandag 12. februar blir det to forestillinger til, på de samme tidspunktene.

– Ambisjonen er å få Oslo - En kjærlighetshistorie ut til et stort publikum, det fortjener materialet vårt. Ja, jeg gidder ikke være altfor ydmyk, for jeg synes det vi har laget er sinnsykt fint. Det fortjener en hovedsceneproduksjon! Så vi står klare til å signere med et teater vi, det er bare å gi lyd!, oppfordrer Marius, og legger til:

– Foreløpig er det kun disse fire visningene som er planlagt, men hvem vet hvor veien går videre? Trondheim - En kjærlighetshistorie? Stockholm  - En kjærlighetshistorie? Tokyo - En kjærlighetshistorie?


For mer info og billetter, se rommenscene.no.


ANNONSE

Kommentarer (9)

Ny kommentar ›

 • McGayGuy1971

  11. feb 2018 11:26 På Rommen Scenes hjemmeside står det kl 15 og kl. 19.30...
  Er det kl 18 eller kl 19.30??
 • gaysir

  11. feb 2018 11:34 De korrekte tidene er kl 15 og kl 19.30. Vi har rettet opp i artikkelen.
 • Cecco

  12. feb 2018 08:43 Alle som vet hva som er bra for en, drar og ser denne i dag. For en perle!
 • 0vid

  12. feb 2018 11:38 London pub - den ene uka er stedet "årets utested", den neste får det handlingen i en musikal lagt til merittlista - rene mytemaskineriet dette! Ikke dårlig for et sted som først kom ut som homo i tenårene, og der homoer som på homoers vis kastet skjorta i på dansegulvet fikk beskjed om å kle på seg da eks-jugoslavene overtok eierskapet. I årevis måtte jeg betale for å komme inn der - det var det fort slutt på da det kom dem for øre at jeg jobbet i Plan- og bygningsetaten. Alle synes å mene at prisen var vel fortjent - som om det å selge øl 7 kvelder i uka i 30 år i en ellers ubrukelig kjeller er noe annet enn en kommersiell suksess. Men stamgjestene synes åpenbart det er stas å gå på et prisbelønt etablissement - de opplever det vel som en anerkjennelse for lang og tro tjeneste!
  Men for all del - lykke til med musikalen!
 • a-ha

  12. feb 2018 14:49 Jeg flytta fra Oslo for 13 år siden, så har ikke helt oversikt over utelivstilbudet. Men hva er alternativene til London om man skal lage en musikal som inkluderer en Oslo-bar som er kjent for de fleste og "alltid" har vært der?
 • VoulezVous

  13. feb 2018 12:34 Jeg så musikalen "Oslo: En kjærlighetshistorie" igår. Tusen takk til komponist, tekstforfatter, skuespillere. Dette er utrolig bra og et stykke som absolutt må opp på en større scene i Oslo. Jeg er rått imponert!
 • 73WR

  13. feb 2018 16:24 "Historien handler om heterofile Stian, som er gift med Katrine. Han havner på et dragshow, hvor han mot alle odds møter mannen i sitt liv..."

  Man regner så med at heterofile Stian da får et fantastisk homofilt forhold til denne nye mannen i sitt liv.
  Interessant, spennende og utfordrende.
  Eller kanskje litt forvirrende?

 • VoulezVous

  18. feb 2018 14:31 73WR...... historien er ikke så enkel - dette er godt laget teater rett og slett! Og som nevnt ønsker jeg veldig at forestillingen kommer på en av de større scenene i Oslo - det hadde vært så fortjent!
 • VoulezVous

  18. feb 2018 21:11 Smakebit på nett i dag! Veldig bra!

  https://www.youtube.com/watch?v=q_BUfwDsqP0&feature=youtu.be