Fra bedehus til Elsker


2778

innlogget

40707

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Fra bedehus til Elsker

Er det vanskelig å date i homo-miljøet når man er religiøs? Knut Natskår Svihus (26) forteller aldri om sin tro på første date. Foto: Thorbjørn Thyrum.


Han rømte fra en konservativ menighet på Vestlandet og til Oslo. Der fant Knut andre kristne homofile – og seg selv. Er det virkelig en utfordring å være homo og religiøs i Norge i dag?

– Det er overraskende mange fordommer der ute, mener Knut som er ukas gjest i podcasten Skeive Råvarer

Lytt til sendingen under, eller hør via Soundcloud.

Bruker du podcast-appen til iTunes? Last ned episoden her.


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • Alwen

  5. feb 2018 11:45 Det er dessverre en vanlig oppførsel å bli avvist av irrelevante årsaker. Jeg føler også samfunnet er blitt mer og mer dømmende med tiden? Kanskje tar jeg feil (sosiologer får si noe her :P). Jeg personlig har aldri avvist noen pga tro (og jeg vet det skjer mye) men må innrømme at jeg har gjort det pga andre, sikkert uvesentlige, årsaker. Den som er uten synd, kan kaste den første steinen ;P Det var veldig interessant å høre på og synes det er viktig at sånne ting blir hørt og sagt. Takk for podcasten :)
 • Heit

  5. feb 2018 12:50 Godt han ikke fortæller det på første date, heller ramme alle og slå det op på gaysir. Godt tænkt, så er den skid ligsom slået! :)
 • Mr Plenty

  5. feb 2018 18:05 Så da må vedkommende vente til andre date med å få vite om din tro og verdigrunnlag?
  Skjuler man ikke så en vesentlig ting om seg selv og bare utsetter ett eventuelt avslag?

 • Albatross

  5. feb 2018 19:04 Tommel opp for nok en interessant pod.

  Tøff historie fra gjesten. Kan se for meg at det ikke var lett å komme ut såpass ung i et religiøst miljø.
  Synes ikke det nødvendigvis er ufint å vente med å informere om religiøs tilknytning til man har datet litt. For min del ville det aldri vært "oppsigelsesgrunn" i seg selv. Mulig andre er mer hard core ateister, dog...

 • Zitronenfalter

  5. feb 2018 20:37 Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke bare kan få lov til å være seg selv, og heller bare gi blaffen i hva andre folk måtte tenke å mene om hvilket livssyn de har. Best å være ærlig å få lov å være seg selv, uansett hvor mange som måtte mislike det.
 • LaCebolla

  6. feb 2018 10:29 Syntes tro er en del av et menneske, og pleier å snakke ganske tidlig om dette selv. Min tro har formet meg og liker du meg liker du også dette. Leger det frem som en personlig tro, og et ønske om at mottakeren iallefall kan være med på verdiene. Blir det slutt her, så hadde det blitt slutt ganske tidlig i videre dating
 • sofiasex

  6. feb 2018 16:19 jeg vil ha en jordnær god kjekk type og de vil jeg gjøre klart fra første stund og med alle religioner og masse syn så er de tull og fortelle de etter flere datter vil heller ha ting avklart att man står likt og kan være i lag blir feil og ha sex eller hva de skulle være vis kjemien er helt feil :-/
 • evergood

  6. feb 2018 20:09 Så fint for deg! Nå vet alle det.
 • 73WR

  6. feb 2018 20:36 `Er det virkelig en utfordring å være homo og religiøs i Norge i dag?`

  Religiøsitet er da ikke ensbetydende med kristen overtro,
  de fleste mennesker i dag er religiøse, og har stort sett
  vanlige liv og fungerer også fint i hverdagen,
  også uavhengig av kjønn eller legning.

 • kink play

  7. feb 2018 07:21 Hvis tro er en viktig del av livet ditt, og legger føringer for hvordan du lever, så forteller du det på første date. Dersom du har en tro som ikke begrenser deg som menneske, så er ikke sånt så viktig at man trenger å vite det før senere.
 • Napoleon Solo

  7. feb 2018 09:53 Er livssyn noe man prater om på en første date uansett? Hvis man i det hele tatt går på date, litt fremmed konsept for oss nordmenn tror jeg (tangent)