Disse kjendisene stod frem i 2017


1027

innlogget

40700

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Disse kjendisene stod frem i 2017

Nettstedet Huffington Post har laget en liste over kjendiser som sto fram som skeiv i 2017. Blant disse er Shannon Purser, kjent fra Netflix-serien «Stranger Things». Purser sto fram som bifil i mai. «13 Reasons Why»-stjernen Brandon Flynn kom ut i september. Flynn skal ifølge sladrepressen ha et forhold til den britiske sangeren Sam Smith. Les mer lenger ned i ukens utenriks. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia/pressefoto.

Kristian Mendoza
4. jan 2018 14:01

Ukens utenriks:
Sydney feiret 2018 med regnbuefyrverkeri | Slik er livet for hjemløs lhbt-ungdom i USA | Egyptiske homoflaggheisere løslatt

Les også: Disse kjendisene stod frem i 2017


USA: Mange hjemløse lhbt-ungdommer

I USA er lhbt-ungdom mellom 13 og 25 år overrepresentert i hjemløs-statistikken, noe vi også har skrevet om tidligere.

Ifølge en ny undersøkelse er det 120 prosent mer sannsynlig for å bli hjemløs dersom en identifiserer seg som skeiv, sammenlignet med heterofile. Det anslås at 40 prosent av de unge hjemløse i landet tilhører lhbt-miljøet.

– Min erfaring med steder som tilbyr husly er at det er et sted hvor du drar når det regner. Ofte sover du på gulvet, dersom du i det hele tatt får sove, sier «Alicia» i et intervju med organisasjonen Edsource. Hun ønsker å være anonym.

22-åringen har tilbrakt store deler av ungdomstiden som hjemløs. Hun har overnattet i biler, på offentlige steder og sovet på sofaer hos venner.

Illustrasjonsfoto.

Nylig fikk Alicia permanent plass på et av Oaklands sentre for hjemløse etter å ha vente i kø i flere måneder.

Sov på dagtid, jobbet på kveldstid
I perioder hvor hun ikke hadde noen å dra til, dusjet hun og tilbrakte tiden i biblioteket på skolen. Fordi hun ikke følte seg trygg nattestid, valgte Alicia å sove på dagen og jobbe om natta. Imidlertid ble byrden stor, og hun trengte en permanent løsning.

– Man må ofte gi et inntrykk av å være tøff og gi de man bor hos en grunn til å like deg. Det å være på vakt er også slitsomt, man føler ikke at man kan være seg selv, forteller studenten.

Samtidig er Alicia langt fra alene. Mange unge lhbt-ere oppgir avvisning fra familien som hovedårsak til at de er hjemløse. Samtidig er det en del skeiv ungdom som må ut av fosterhjem når de er myndige.

Dette, kombinert med psykiske utfordringer, gjør livet vanskelig for mange.

Det finnes flere sentre for hjemløse lhbt-ungdommer. Dette bildet er fra New York.

Alicia holdt også sin status som hjemløs hemmelig av frykt for fordømmelse. Nå ønsker hun å få livet på rett kjøl, og etter hvert få mulighet til skaffe egen bolig.

Samtidig er hun bekymret for alle unge som er i samme situasjon.

– Det er ikke ok å tenke at en ungdom må sove på gaten uten at noen gjør noe med det, sier hun.Egypt: Regnbueflagg-heisere løslates mot kausjon

For et par måneder siden kunne vi skrive om hendelsen som fant sted under en Mashrou' Leila-konsert i Kairo, hvor noen publikummere veivet med regnbueflagget.

To av publikummerne, Sarah Hegazy og Ahmed Alaa, ble arrestert etter hendelsen for å ha "oppfordret til umoralske handlinger".

Nå ser det ut at de endelig kan bli løslatt mot en kausjon på 1000 egyptiske pund (cirka 460 norske kroner), mens politiet etterforsker saken, melder blant andre Daily Mail på sine nettsider.

Mens etterforskningen av regnbueflagg-hendelsen pågår, blir to av publikummerne midlertidig løslatt. Amnesty International melder at over 70 menn og kvinner har blitt forfulgt av myndighetene etter hendelsen som fant sted under en Mashrou' Leila-konsert 22. september i fjor. Foto: Facebook/Rainbow Egypt.

"Homofile handlinger" er ikke ulovlig i det nordafrikanske landet, likevel skal over 70 menn og kvinner ha blitt straffeforfulgt i etterkant av konserten på grunn av sin faktiske eller antatte seksuelle orientering.

Dette er forøvrig ikke første gangen i nyere tid at politiet masseforfølger skeive i landet. I 2001 arresterte myndighetene 52 menn under et arrangement på en båt.


Disse stod frem i 2017

Og nå over til en sak av mer positiv art. For i 2017 valgte mange internasjonale kjendiser å stå frem som skeiv, noe Huffington Post nylig publiserte en liste over.

Blant disse var ungpikeidolet og tidligere barnestjernen Aaron Carter.

30-åringen, også kjent som lillebroren til Backstreet Boys-medlem Nick Carter, valgte i fjor å bryte tausheten ved å stå frem som bifil.

 

Et innlegg delt av @aaroncarter

– Jeg vokste opp i underholdningsbransjen, og da jeg var rundt 13 år gammel innså jeg at jeg var tiltrukket av både gutter og jenter, skev han i oktober – og kunne samtidig meddele at han hadde gjort det slutt med kjæresten Madison Parker.

Senere valgte han å markere dette ved å avholde en konsert på en av Floridas mange homobarer, Hamburger Mary’s, i hjembyen Brandon.

Samtidig var ikke Carter den eneste pop-artisten som valgte å stå frem - også Barry Manilow (74), kjent for hits som Copacabana og Mandy brøt tausheten i fjor.

– Jeg har vært gift med min manager Garry Kief siden 2014, sa han.

Barry Manilow snakket åpent om sin seksuelle legning for første gang i fjor. Pressefoto.

Manilow oppga frykten for å "skuffe fansen" som hovedårsaken til at han valgte å tie om sitt mangeårige forhold med Kief. De to innledet en romanse allerede i 1978.

Huffington Post ramser også opp navn som Heroes-stjerne Thomas Dekker, Stranger Things-skuespiller Shannon Purser, og Brandon Flynn fra 13 Reasons Why. Men også den belgiske modellen Hanne Gaby Odiele, som sto fram som interseksuell er med.

Hele listen kan du lese på huffingtonpost.com.

Og nå som vi ønsker 2018 velkommen, er vi også svært spent på hvem som vil bryte tausheten dette året. Vi kan nesten ikke vente. 


Australia: Feiret det nye året med «homo»-fyrverkeri

Vi avslutter med nyttårsfeiringen i Australia, hvor bystyret i Sydney overrasket innbyggerne med et fyrverkerishow i regnbuefarger – dette for å feire den nye loven om likekjønnet ekteskap som trådte i kraft i desember.

– Dette blir en fantastisk måte å ta farvel med 2017 på - året hvor fire av fem Sydney-folk sa "ja" til ekteskaps-likestilling, sa ordfører Clover Moore i en uttalelse i forkant av nyttårsfeiringen.

Australia er dermed det 25. landet i verden som tillater homoekteskap. Se noen av høydepunktene fra fyrverkeriet ved Sydney Harbour Bridge her:


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.