Elleville jubelscener og allsang!


1271

innlogget

41094

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Elleville jubelscener og allsang!

Brøt ut i sang: Flere av parlamentsmedlemmene klarte ikke å skjule gleden da loven om likekjønnet ekteskap ble vedtatt torsdag morgen norsk tid. Se video under.

Kristian Mendoza/redaksjonen
7. des 2017 15:12

Ukens utenriks:
Kakenekt skaper debatt i USA | Australia vedtar homoekteskapslov og feirer nyttårsaften med regnbueshow | Anthony Rapp mottar trusler

Se også: Love, Simon-traileren er her.

Australia: Homoekteskap vedtatt. Parlamentet brøt ut i sang

Applaus og gledescener utspant seg i det australske parlamentet da ny likekjønnet ekteskapslov ble vedtatt med 146 mot fire stemmer i natt.

Flere av parlementsmedlemmene brøt ut i sang, noe som tydelig vises i videoen under.

Lovforslaget ble vedtatt etter en folkeavstemning, hvor 61,6 prosent svarte ja til å gi likekjønnede par samme mulighet til å gifte seg som heterofile.

Les: Nå planlegger de bryllup

Samtidig har det også vært dramatisk for flere medlemmer av det skeive miljøet, da vold mot denne gruppen doblet seg under valgperioden som endte i begynnelsen av forrige måned.

Den nye loven trer i kraft søndag, og par av samme kjønn kan da anmode om å få gifte seg. Deretter må de vente i én måned før vielsen kan finne sted, ifølge NTB.

Australia: Sydney vil feire nyttårsaften i regbuens farger

Sydneys politikere vil gjerne gi innbyggerne en gavepakke de sent vil glemme under årets nyttårsfeiring. Fyrverkeri i regnbuefarger skal markere den nye ekteksapsloven ved midnatt på nyttårsaften, melder blant andre Gaystar News.

– Dette blir en fantastisk måte å ta farvel med 2017 på - året hvor fire av fem Sydney-folk sa "ja" til ekteskaps-likestilling, kunne byens ordfører Clover Moore, meddele.

Homofyrverkeriet vil finne sted ved velkjente Harbour Bridge, et av landets mest besøkte landemerker.

Regnbuefarger i sin fulle prakt: Et slikt syn vil en bli møtt av dersom man befinner seg i Sydney på nyttårsaftenen.

Østerrike: Ja til likekjønnet ekteskap

Det er ikke bare Australia som har grunn til å juble i dag. Fra og med 2019 kan likekjønnede par gifte seg også i Østerrike.

Landets høyesterett avgjorde dette etter å ha behandlet et klage fra to kvinner, melder blant andre NTB.

Dommen slår fast at dagens lovgivning er diskriminerende fordi den forbyr ekteskap mellom likekjønnede, og gir de to kvinnene lov til å gifte seg.

Landet har siden 2010 tillatt partnerskap mellom to av samme kjønn.


USA: Kakenekt til høyesterett

Hva er viktigst i et demokratisk samfunn - å verne om antidiskrimineringsloven eller beskytte ytringsfriheten? Og hva hvis en sak angår begge deler?

Det er nettopp dette som skjedde i USA da baker Jack Phillips nektet å lage bryllupskake til David Mullins og Charlie Craig.

Saken startet i 2012 da Mullins og Craig skulle gifte seg i Massachusetts, der homobryllup allerede var tillatt. Dette var før likekjønnet ekteskap ble lovlig i hele USA.

Selve mottakelsen ønsket paret å holde i Denver, Colorado, hvor også bakeriet Masterpiece Cakeshop holder til.

David Mullins (t.h) og Charlie Craig gir seg ikke. Foto: Privat.

– På grunn av troen min så mener jeg bibelen klart og tydelig lærer oss at det er en mann og en kvinne. Å lage en kake for å feire noe annet fører til at jeg må bruke mine talenter til å lage et artistisk uttrykk som bryter med troen min, har konditor Jack Phillips sagt i et intervju med New York Times.

Skaper debatt

Som plaster på såret ville han tilby paret en av de ferdigpyntede kakene. Han kunne bare ikke spesiallage en, melder flere medier.

Men Mullins og Craig nektet å gi seg med Phillips svar. Paret fant ut at Colorado har en lov som forbyr diskriminering basert på seksuell orientering, og klaget Phillips inn for Colorados kommisjon for sivile rettigheter.

Der fikk paret medhold, men Phillips anket saken. I ankedomstolen ble utfallet det samme.

Nå går saken til høyesterett og skaper debatt i og utenfor USAs grenser.

– Vi ba om en kake. Vi ba ikke om et kunstverk eller at han skulle støtte oss. Han avslo oss på grunn av hvem vi er, sier Charlie Craig om hvorfor han og ektemannen ønsker å stevne Phillips for diskriminering.

Paret får støtte av LHBT-forkjempere i landet, som mener denne saken er en trussel mot likheten høyesterett lovet da likekjønnede ekteskap ble tillatt i hele landet i 2015.

I juni faller avgjørelsen.


Fortalte om Kevin Spacey-overgrep. Mottar trusler.

For over en måned siden stod skuespiller Anthony Rapp frem i mediene og fortalte om overgrepet han ble utsatt for av House of Cards-skuespiller Kevin Spacey. Hendelsen skjedde angivelig i Spaceys hjem for 31 år siden da Rapp var 14 år gammel, mens Spacey var 26.

I kjølvannet av overgrepsanklagen har Kevin Spacey blitt sparket fra serien. House Of Cards-skaperne må skrive om historien, noe som har falt flere av fansen tungt for brystet. Faktisk så tungt at flere hetser og truer Rapp, melder blant andre Gaytimes.

Blir hetset: Anthony Rapp opplever hets og trusler etter å ha fortalt om Kevin Spacey-overgrep

«Jeg deler noen av kommentarene på Instagram. Jeg har bestemt meg for å dele noen av dem fordi disse menneskene trenger å bli outet for deres hets», skrev Rapp i en twitter-melding og delte skjermdump av flere av meldingene.

«Jeg føler må si et par ting. 1. Disse trollerne og hetsere tar feil. 2. Ordene deres sårer ikke dypt, men de gjør litt vondt. 3. Jeg har fått mange flere positive kommentarer enn negative», har han twitret.

Rapp er langt fra den eneste som står frem i lyset og forteller om Spacey-overgrep.

Åtte personer tilknyttet produksjonen av TV-serien forteller om hendelser som innebærer blotting, tafsing og seksuelt ladede kommentarer.


Filmtrailer: La deg inspirere av Love, Simon.

Nå er den lenge etterlengtede filmtraileren til Love, Simon her – ungdomsfilmen basert på boken Simon vs. the Homo Sapiens Agenda av Becky Albertalli.

Nick Robinson (Jurassic World) spiller Simon, en 17 år gammel skoleelev - og skaphomse. Simon innleder en epost-romanse med en annen klassekamerat - som også er i skapet. Men hvem er han?

Filmen får USA-premiere rundt 16. mars neste år. Her er traileren:


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • Napoleon Solo

  7. des 2017 17:42 Hva var det de sang i det australske parlamentet?
 • Quar

  7. des 2017 19:04 "Dette blir en fantastisk måte å ta farvel med 2017 på - året hvor fire av fem Sydney-folk sa "ja" til ekteskaps-likestilling, kunne byens ordfører Clover Moore, meddele"

  Dette er ikke riktig, Sydney/NSW var den største motstanderen av ekteskapsloven med hele 42% som stemte mot i folkeavstemningen?

 • Thomassg

  8. des 2017 07:04 @Napoleon Solo

  De sang «I Am Australian» av The Seekers. Av mange regnet som en alternativ nasjonalsang.

 • 0rest_

  8. des 2017 09:33 Congrats, Aussies!! hadde gleden av å være deltaker på Gay Games i Sydney for litt over 15 år siden, og jeg gleder meg stort på vegne av australske menn og kvinner som nå får oppfylt drømmen sin.
 • aleks8888no

  8. des 2017 10:46 https://www.youtube.com/watch?v=KrLTe1_9zso The Seekers - I Am Australian: Special Golden Jubilee live performance. For de som vil høre låten.
 • aleks8888no

  9. des 2017 16:53 Det var forøvrig et frieri som skjedde under seansen https://www.youtube.com/watch?v=Dv17_YYoZNc

  Gratulerer til det kommende ektepar.