Homojul slår alle rekorder


1279

innlogget

41084

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homojul slår alle rekorder

Redaksjonen
4. des 2017 14:17

Ingen over, ingen ved siden: Oslo fagottkor er hele Norges homokor. Og nå i førjulstiden er gutta ekstra populære.

Spenningen var stor da Oslo fagottkor i fjor måtte se seg om etter nye lokaler til sin tradisjonsrike julekonsert. Koret slo like godt på stortromma og valgte selveste Folketeateret, med 1 400 seter. Det endte med 10 000 solgte billetter og ny rekord.

«Det er nesten så man skulle skrevet dem ut på blå resept for folk med blå dager – for blir man ikke oppløftet av denne gjengen, så er man rett og slett dau», mente Gaysirs utsendte.

Stor pågang

I år tar de det hele til nye høyder. Rundt 14 000 personer kommer for å se og høre koret synge julen inn på Folketeateret denne uken. Pågangen har vært så stor at også generalprøven 5. desember er lagt ut for salg.

– Det er helt rått å få oppleve den stemningen som et fullsatt Folketeater gir, sier pressefagott og tenor, Thomas Nordvik Strandberg.

– Vi må være verdens heldigste kor som får lov til å holde på med dette her!

Hvem fant på den briljante ideen om å slenge glitter på en busk og ta den inn i stua? Det er blant de store spørsmålene Oslo fagottkor håper å gi et svar på denne uken. Onsdag er det premiere på «God jul og fagott nyttår». Foto: Jörg Wiesner.

Med seg på scenen har fagottkoret et fullt orkester med 12 profesjonelle musikere, hundrevis av kostymer, et hav av rekvisitter og noe av det ypperste Norge har å by på av lys- og lyddesign.

– Folketeateret skal glitre som innsiden av et juletre, lover Strandberg.

Ny julelåt

«God jul og fagott nyttår» har premiere onsdag – og koret selv lover et større og mer glitrende show enn noensinne. I år svarer fagottene nemlig på de virkelig store spørsmålene om jula.

Hvem fant på den briljante ideen om å slenge glitter på en busk og ta den inn i stua? Spiste Jesus risgrøt? Og hvor bor egentlig jordmor Matja?

Som vanlig foregår jakten etter svar på Fagottkorets innfløkte og ellevilt musikalske vis. De klassiske julesangene går hånd i hånd med både riverdance og hip hop – alt i korets spesialskrevne musikalske arrangementer.

Publikum får også oppleve julespillet Les Nisserables, som passer godt på Folketeateret i disse dager - samt korets nye julelåt La oss skinne i fred, som ble lansert fredag 1. desember (se video i toppen av saken).


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • angel_inc

    5. des 2017 21:31 Brake a leg - Fagottene er et must - ses på premieren :)