Football Manager med skeive spillere


1637

innlogget

41337

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Football Manager lanserer skeive spillere

Football Manager ønsker å fremme kampen for lhbt-rettigheter i fotballverdenen. Derfor lanserer de muligheten for åpent homofile spillere du kan styre.

Kritian Mendoza
9. nov 2017 12:53

Spill lanserer homofile fotballspillere. Vold mot skeive har økt under folkeavstemning i Australia. Hong Kong blir første sted i Asia til å arrangere Gay Games.

Se også: Film fanger isolasjonen ved å være i skapet.


Kjent dataspill lanserer skeive spillere

Nå skal flere kunne stå frem i fotballen, i hvertfall i den virtuelle verdenen, melder The Guardian på sine nettsider.

Skaperne bak tv-spillet Football Manager (FM), som har sin lanseringsdato fredag denne uken, ønsker med dette å skape bevissthet rundt om det å stå frem som homofil og være aktiv profesjonell fotballspiller.

Så langt har ingen aktive spillere i toppdivisjonene i Europa gjort det, til tross for at den britiske dommeren Ryan Atkin kom ut av skapet så sent som i august.

- Utifra antallet aktive spillere, vet vi at noen av dem må være skeive. Likevel føler mange at de ikke kan stå frem. Jeg synes det er rart at det fortsatt er en utfordring i fotballen. Derfor ønsker vi å vise omverdenen at dette ikke trenger å være vanskelig. Det kan faktisk være positivt, sier spillsjef for FM, Miles Jakobson til BBC Sport.

Football Manager gir spilleren mulighet til å være fotballtrener for et lag, og resultatene fra laget ditt vil avgjøre skjebnen til treneren. Du får mulighet til å kjøpe og selge kjente navn, men de åpent homofile spillerne kommer til å være fiktive, avslører Jakobson.


Australia: Vold mot skeive har økt under folkeavstemning

Til tross for at det trolig blir et "ja" for å tillate likjekjønnede ekteskap i Australia nå som folkeavstemningen ble avsluttet tirsdag denne, har det ikke bare vært positivt for flere av landets skeive, melder Pink News.

Vold mot medlemmer av lhbt-miljøet har økt betydelig under avstemningen, kan organisasjonen LGBTI Legal Service avsløre. De har mottat rapporter fra over 220 voldelige angrep som har funnet sted under folkevalget.

- Dessverre har det vært vanskelig å være i offentligheten for de som identifiserer seg som skeive uten å møte på de som fordømmer den du er som person, sier leder for organisasjonen Matilda Alexander.

- Folkeavstemningen har åpnet døren for at homofobi og hets finner sted avlørt som legitim debatt, fortsetter hun.

Resultatene fra folkeavstemningen i landet blir publisert 15.november.

Bildetekst: Volden fra motstanderne til likekjønnede ekteskap har økt og flere skeive har fryktet for sin sikkerhet under folkeavstemningen, melder LGBTI Legal Service.


Ingen fare for barna å ha homofile foreldre, avslører ny undersøkelse

Det er ingen nevneverdige forskjeller på barnas psykologiske velvære om de er oppdratt av likekjønnede eller ikke-likekjønnede foreldre, avslører en ny, omfattende undersøkelse fra 21 000 barn og ungdom mellom 4 og 17 år i USA, melder blant annet Newsweek.

Undersøkelsene, som ble foretatt i tidsrommet 2013 – 2015, målte blant annet barnas psykiske helse. Gruppen kunne, i motsetning til tidligere studier, også oppgi foreldrenes legning.

Barn av homofile foreldre er like lykkelige som barn av heterofile foreldre. Illustrasjonsfoto

Barn av homofile foreldre hadde samme grad av psykisk velvære sammenlignet med barn av heterofile foreldre, kunne forskerne konkludere.

Imidlertid var det en merkbar forskjell hos barn av bifile foreldre, noe som trolig har med de bifile foreldrenes psykiske helse å gjøre, noe flere funn også tyder på.

Les også:  Det er ikke farlig å være sammen med en som er bifil

- Disse resultatene indikerer at det trengs flere ressurser for å hindre at diskriminering basert på legning skjer, forteller Jerel Calzo ved San Diego State University Graduate School of Public Health - som stod bak disse funnene.

Like lykkelige: Barn av homofile foreldre er like lykkelige som barn av heterofile foreldre, kunne ny undersøkelse fastslå. Men studiet kunne også avsløre at barn av bifile oppga mindre grad av velvære noe som trolig har med bifiles utfordringer i samfunnet å gjøre.


Hong Kong blir Gay Games-vert i 2022

Helt siden etableringen i 1982 har Gay Games blitt arrangert i USA og Europa. De andre verdensdelene har uteblitt og neste gang lekene finner sted i 2018, vil det være i Paris.

Men nylig stakk Hong Kong av med de fleste stemmene som verter for 2022-utgaven av lekene og blir dermed den første asiatiske staten til å stå for lekene.

Hong Kong slo dermed den mexikanske byen Guadalajara på andreplass.

Første i Asia:For første gang blir Gay Games arrangert i Asia. I 2022 vil lekene finne sted i Hong Kong.

Det er forventet 40 000 besøkende når lekene finner sted. I motsetning til de Olympiske lekener er sportseventen åpent for alle som ønske å delta. Gay Games kommer også til å bli det største sportsarrangementet i Hong Kong siden East Asian Games som fant sted i 2009, melder nettstedet Asian Review.


"Closet" fanger ensomheten ved å være i skapet

Og nå til en film av mer kunsterisk art. For selv om det er forholdsvis enkelt for mange å stå frem som homofil, lever en del i frykt for å komme ut av skapet - også i vår del av verden.

Kortfilmen Closet fanger en del av denne ensomheten godt. Vi får et innblikk i hverdagen til en ung mann i en liten, britisk by hvor homofobien står sterkt.

Se den her:


Uriks fra forrige uke:


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • godisen

  10. nov 2017 11:54 Så i Football manager kommer det til å være omtrent samme spill som før, med ekte lag og spillere, som er hele poenget med spillet, du er en fotball manager for eksisterende spillere og lag. Folk spiller spillet for å fantasere om å manage sine favorittspillere og lag. Men så kommer til å legge til noen fiktive homofile spillere som ikke eksisterer? Det høres litt spesielt ut. Disse spillerne vil ikke bli brukt, med mindre man MÅ velge en homofil spiller for hver 5. ekte spiller man velger. . Som da hadde gjort at mange legger det på hylla. Med mindre vi går HELT sosialist og sender staten med makt etter de som ikke velger disse skeive spillerne.
 • Lord Lolindir

  11. nov 2017 08:23 Har aldri spilt det. Styrer man spillerne i garderoben også? Da ville jeg ha valgt et team med bare homofile spillere.
 • NySak

  11. nov 2017 08:56 @godisen
  Jeg klarer heller ikke helt se bruksområdet til å ha seksualitet med i FM (Football Manager).

  Alt med i FM har en betydning for spillet. Og eneste måten sekualitet skal kunne få betydning så betyr det at det må gå på det sosiale, noe som har fått en større del i seg i den nye 2018 versjonen. Men hvis det blir splittelse i spillergruppen fordi en er homofil så er det ikke akkurat positivt for oss homofile at det er med, og vil gjøre at man unngår homofile spillere (Jeg også, ville ikke risikert opprykk for homokamp i et spill om fotball). Hvis det ikke har noen betydning for spillet så er det også bortkastet å ha med og bare tull.

  Skjønner ikke hvorfor seksualitet skal være med i et fotballspill som FM.

 • foppal

  11. nov 2017 09:41 Nå er det ikke sånn at det vil være den originale databasen av spillere, og så at man legger til noen ekstra, skeive, spillere. Etter hvert som spillet går over mange sesonger legger de originale spillerne opp, og må erstattes av re-genererte (fiktive) spillere. Disse spillerne vil kunne være skeive. Det vil da dukke opp som en nyhet i newsfeeden til manageren, som en av mange mulige nyheter som dukker opp. Hvis en spiller stod frem som skeiv i en av toppligaene i Europa ville det utvilsomt blitt en stor nyhet, så at den dukker opp som en faktor i spillet er ikke unaturlig. Dette er med å gi spillet farge, etter min mening, og noe jeg ønsker velkomment :)
 • godisen

  16. nov 2017 11:46 Seksualitet er unødvendig i fotballspill. Det kunne holdt med en slik "Stop homophobia in Football" skjerm og et lite regnbueflagg i oppstartsfasen på spillet etter logoen til produsenten eller noe. Slik noen spill hadde på 90tallet med "say no to drugs". Å nermest presse folk på seg denne seksualiteten kan virke veldig agendadrevet. Ta heller fotballspillerne som er ute a skapet og ha de med som en del av de andre spillerne uten å hoiste opp selsualiteten dems