Klart for «Vogue ball», workshop og feiring


1646

innlogget

41337

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Klart for «Vogue ball», workshop og feiring

Kjører i gang «Vogue ball» og markerer verdens aidsdag. Fra Venstre: Hans Heen ikkeland, leder i FRI Oslo og Akershus, Leif Ove Hansen, styreleder i HivNorge, og Daniel (Diesel Ninja) Elahi, som er med i Vogue kompaniet Meraki Voguing og som også var med å starte Club CRASH, kjører nå i gang The Candyland Kiki Vogue Ball 3 desember på Elsker i forbindelse med verdens aidsdag 2017.

Redaksjonen
11. nov 2017 10:35

Strike a pose: Søndag 3. desember er det klart for Candyland Kiki Vogue Ball på Elsker. Festen markerer avslutningen av verdens aidsdag-helgen 2017.

Det er HivNorge, FRI Oslo og Akershus, CRASH og Meraki Voguing som har gått sammen om arrangementet.

– Verdens aidsdag har i år “beyond zero” som slagord, for å synliggjøre at de av oss som lever med hiv og som er på vellykket behandling har null hivvirus i blodet. Det betyr at man er smittefri.

– At vi nå er “beyond zero” skal feires og det er klart for en rekke arrangement over fire dager; The Candyland Kiki Vogue Ball, Vogue kurs/workshop, fest og faglig påfyll står på plakaten, skriver arrangørene i en pressemelding.

En stor fest hvor alle bidrar

– Det heter «Vogue Ball» når vogue-dansere møtes for å konkurrere. Man «battler» mot hverandre i mange underkategorier av vogue. Dette kan alle være med på, og ikke minst er det kult å se på, sier Daniel (Diesel Ninja) Elahi.

Han danser i vogue-kompaniet Meraki Voguing, men var også med på å starte Club CRASH.

En del av billettinntektene fra The Candyland Kiki Vogue Ball går direkte til HivNorge og Hivfondet, og det er klart for et unikt ball søndag 3. desember.

– Dette blir en stor fest hvor alle som møter opp bidrar – både publikum og dansere. Jeg tenker det er viktig og fint å gi noe tilbake til samfunnet, som vi gjør med The Candyland Kiki Vogue Ball, sier Elahi.

Gjentar suksess etter «Vogue Ball» under Oslo Pride

Det aller første ballet av denne typen i Norge var det Soul Sessions Oslo som arrangerte i forbindelse med Oslo Pride i sommer: The Ball of Norway. Med på laget var også Club CRASH og Meraki Voguing.

Voguing er en danseform som har sine røtter og utspring i lhbtiq-miljøet. Det var afro- og latinamerikanske skeive, «drag queens» og transpersoner som begynte å vogue på slutten av 60-tallet.

– Voguing er en måte å skape fellesskap på, bygge trygge og gode mennesker, og å vise styrke og selvtillit. For mange er voguing nå en livsstil, sier Daniel Elahi.

Nå kan du også lære deg å vogue. Lørdag 2. desember holdes det kurs i danselokalene Subsdans i Trondheimsveien i Oslo. Her er Daniel Elahi i aksjon. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Workshop –  for nybegynnere og erfarne

Dagen før «Vogue Ball», lørdag 2. desember, arrangeres det en egen danseworkshop/kurs på Subsdans i Trondheimsveien.

– Kursene er åpne for alle, og du kan melde deg på opptil tre sesjoner lørdag kveld. Kursene ledes av kjente dansere og koreografer som Benjamin Yamamoto, Yanou Ninja og Inxi Prodigy, forteller Elahi.

– Disse stjernene skal også fungere som dommere på ballet på Elsker dagen etter. Dette har nå blitt ekstremt mye større enn jeg hadde sett for meg, sier Elahi.

Viktig og gøy

Det var Elahi som tok kontakt med FRI Oslo og Akershus (FRI OA) og HivNorge med ideen om å stelle i stand et «vogue ball» i forbindelse med verdens aidsdag.

– Kulturen rundt vogue er noe helt for seg selv. Det er ikke første gangen et ball har samlet inn midler til veldedighet i Norge, men det er første gang vi får gjort dette på denne måten i Oslo, sier Hans Heen Sikkeland, leder i FRI OA.

– Vi får nå synliggjort en skeiv kulturell skatt, samlet oss rundt noe morsomt og sunt og ikke minst samle inn penger til en viktig sak, sier Sikkeland, som nå skal legge seg i hardtrening for å delta i kategorien «Runway».

– En feiring av livet

Leif Ove Hansen, styreleder i HivNorge, mener The Candyland Kiki Vogue Ball er en perfekt måte å avslutte markeringen av aidsdagen.

– Vi arrangerer denne helgen også fagkonferansen “Beyond Zero”, sammen med Nye Pluss, en konferanse for mennesker som lever med hiv, for pårørende og fagpersoner som jobber med hiv og andre som er interessert.

– Konferansen arrangerer vi fredag 1. desember, og på kvelden samme dag er det klart for festen “Beyond Zero”, som vi legger ut billetter til ganske snart. Verdens aidsdag 2017 skal handle om å feire livet, sier Hansen.


Fakta:

Hva: The Candyland Kiki Vogue Ball
Hvor: Elsker i 3. etg., Kristian IVs gate 9
Når: Søndag 3. desember

Program:
19:00–21:00: Dørene åpner.
21.00–00.00: BATTLE (dansere – møt opp i god tid)
00.00–03.00: CRASH «Vogue Nights» Afterparty i 3. etg.

Påmelding (for dansere) og mer informasjon om «Vogue workshop» på Subsdans, «The Candyland Kiki Vogue Ball» på Elsker og flere arrangement i Oslo på verdens aidsdag, se www.frioa.no/the-candyland-kiki-vogue-ball.


Trenger du litt inspirasjon? Spol fram til 8:30, for å se Daniel Elahi danse:


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.