Skeive serier du må streame i høst


2747

innlogget

41356

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Skeive serier å streame i høst

Josh Thomas spiller Josh i herlige «Please Like Me». Foto/Copyright: Netflix.

Tore André Øyås
10. okt 2017 11:02

Gaysir viser deg veien til de fargerike tv-seriene du kan streame på Netflix og HBO.

Streamingmarkedet er i dag større og mer omfattende enn noen gang før. Vi lever i tv-seriens gullalder, hvor film og tv også med skeiv tematikk gledelig nok blir mer og mer utbredt.

Ikke alle streamingaktørene har like god oversikt over lhbt-relaterte filmer og serier, så her er derfor en liten oversikt.

NETFLIX

Blant de største aktørene er det dog absolutt Netflix som troner øverst, på nærmest alle måter. Nå glimrer generelt stort sett de rene lhbtq-seriene med sitt fravær, men noen få godbiter må likevel trekkes frem, hvor flere av de sentrale karakterene kan kalles mer eller mindre skeive.

Skriver du inn ’LGBTQ’ eller ’LHBTQ’ i søkefeltet kommer det opp en liste over relaterte titler, noe som absolutt er en god søkefunksjon!

Det samme kan du prøve ved å skrive eksempelvis ’gay’, ’lesbian’, ’transgender’. Legg dog merke til at Netflix stort sett da finner titler som har en overhengende lhbtq-tematikk og handling, og utelukker dermed langt flere titler som kan kalles delvis ’skeive’ og være verdt å ta en titt på.

Den australske godbiten Please Like Me er en hverdagsrealistisk serie som spinner rundt homofile Josh som kommer ut av skapet for venner og familie.

Serien har denne herlige balansen mellom realistisk drama og humoristiske småflaue hverdagssituasjoner som sjarmerer stort!

En riktig så kvalitetssterk anbefaling er miniserien London Spy.

Ben Whishaw (’Q’ fra de nyeste James Bond-filmene) spiller homofile Danny som vikler seg inn i en helt ny og farlig verden når han forelsker seg i sin rake motsetning, Alex.

Den ene jobber for Secret Service, den andre lever en ungdommelig tilværelse hvor uteliv og festing står sentralt. En dag blir en av dem funnet død, og mysteriet og marerittet starter…

En nokså unik serie fra Netflix er den elskverdige Grace & Frankie, hvor legendene Jane Fonda, Lily Tomlin og Martin Sheen står i hovedrollene.

Etter flere tiår i heterofile forhold bryter Sheens karakter ut av forholdet med Fonda og blir sammen med sin mangeårige hemmelige elsker, spilt av Sam Waterson. Serien skildrer kjærlighet og vennskap mellom eldre mennesker på en uimotståelig måte.

Den kanskje mest helhjertede og respektfulle satsningen fra Netflix er nok likevel Sense8.

Serien er skapt av The Matrix-søsknene Wachowski og spinner rundt åtte fremmede mennesker spredt over hele verden som viser seg å være mentalt koblet til hverandre.

Her går tiltrekninger og seksuelle preferanser på kryss og tvers, så ser du etter noe virkelig fargerikt må du nyte de to unike sesongene denne serien fikk.

Vi må også nevne den nye versjonen av Dynastiet, som har premiere 12. oktober.

Blake Carrington, Fallon og Steven gjenoppstår – men Krystal heter nå Cristal Flores, en feminin og sexy karrierekvinne. Hvem som skal spille sjefshurpa Alexis Colby er foreløpig ikke kjent.

Serien byr selvfølgelig på flere skeive karakterer. Blant andre innehar Rafael de La Fuente rollen som Sam Flores, en mannlig homofil utgave av originalversjonens Sammy Jo Carrington. James Mackay spiller Fallons homofile bror Steven Carrington.

For andre skeive serier og karakterer på Netflix, sjekk også ut Orange is the New Black, Eastsiders, Narcos (sesong 3), Unbreakable Kimmy Schmidt, Archer, Orphan Black, Riverdale, Miss Fisher’s Murder Mystery, How to Get Away with Murder, Skins, Shameless, Brooklyn Nine-Nine, Easy, RuPaul’s Drag Race.


HBO

HBO var den første større streaming- og kabelkanalen som gjorde oss kjent med noen av de mest minneverdige skeive seriene og karakterene. I dag har de fått stor konkurranse, men fremdeles må klassiske titler som deres egenproduserte Six Feet Under, Angels in America og Looking nevnes her.

Her er et knippe herlige serier som per dags dato kan streames på HBO Nordic:

Looking (2014) fikk dessverre bare to sesonger, samt en avsluttende film, men klarte på denne tiden å skape både viktige debatter og sette hverdagslivet til en gruppe homofile venner i San Francisco på kartet.

Serien ble særlig hyllet for sin troverdighet, flersidige skildringer og for skuespillet. Et must å se om du er innom HBO!

Hap and Leonard (2016) beskrives som en krimserie med mørk humor.

Et umake par av to bestevenner forsøker å tjene raske penger, men som istedet etterlater seg et salig blodig kaos. Den hvite ex-fangen Hap Collins og hans venn i den homofile svarte Vietnam-veteranen Leonard, legger ut på en heftig reise!

Difficult People (2015) er foreløpig inne i sin tredje sesong, og la oss håpe det bare forstetter!

De to frittalende vennene, spilt av komikerhomsen Billy Eichner og Julie Klausner, er nemlig såpass friske og vulgært frekke at serien sparker godt både hit og dit.

De to strever med å lykkes som komikere i New York, og de er på ingen måte redd for å si hva de mener om teite folk som frustrerer og irriterer dem!

Andre serier med skeive innslag på HBONordic; Game of Thrones, Girls, Veep, The Handmaid’s Tale, True Detective (sesong 2), Angels in America, Masters of Sex, The Wire, True Blood, Six Feet Under, High Maintenance, The Good Fight, samt norske Øyevitne (2014) og den rumenske remaken The Silent Valley (2016).


Fra de øvrige mest kjente streamingaktørene, må det nevnes at Viaplay i disse dager starter eksklusiv visning av comebacksesongen av legendariske Will & Grace.

Her ligger også den prisvinnende transeserien Transparent, som til nå har 4 sesonger, samt den velkjente musikalserien Glee med alle dens 6 sesonger.

Will, Grace, Jack og Karen er tilbake på skjermen. 

På streamingtjenesten Hulu ligger lesbeklassikeren The L Word, den amerikanske versjonen av Queer as Folk (alle 5 sesonger), den overnaturlige dramaserien Dante’s Cove, samt de åtte opprinnelige sesongene av nevnte Will & Grace, bare for å nevne noe av hva det stadig voksende skeive serielandskapet har å tilby.

Jeffrey Tambor gjør sitt livs rolle som Maura i Transparent.

(Merk: Hulu kan i utgangspunktet ikke streames i Norge, da må du i så fall forandre VPN-identiteten din.)

Kilder: HBONordic, Netflix.com, Viaplay.no, Amazon.com, IMDB.com.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • markusfa1997

  10. okt 2017 17:22 Please like me anbefales sterkt ??
 • Håndarbeid

  10. okt 2017 21:46 Jeg fikk anbefalt Sense8 av min (heterofile) sjef og har ikke angret, selv om det tok lengre tid enn vanlig å forstå konseptet. Etter det var jeg hekta, serien er så intrikat, inkluderende, spenstig og har så likanes karakterer - spredt utover hele verden og noen ganger på samme sted eller i samme person. Om du forstår? Sense8 anbefales varmt!
 • agirlhasnoname

  11. okt 2017 20:37 The L Word finner du på HBO også
 • Mirromurr

  11. okt 2017 22:34 Ja, her var det ikke mange homofilerte menn med litt sideflesk. Blir man ekstra kul hvis man sitter i bobblern med bakvendt caps?
 • SplashBoy

  12. okt 2017 14:53 L Word og andre som er listet under Hulu kan ses på HBO eller Netflix. Flere av seriene som nevnes her har ingen skeive referanser, i tilfelle så dreier det seg om noen sekunder og har lite med handlingen å gjøre