Send et brev til de usynlige


2457

innlogget

41433

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Send et brev til de usynlige

Lena Klimova og Ingvild Endestad

Jim Høyen
7. aug 2017 14:45

Ingvild Endestad kommer med en oppfordring på sin Facebook-side. Hun og FRI ber alle om en tjeneste.

- Jeg ber deg sende et brev, og her er hvorfor:

- I dag har vi hatt besøk av Lena Klimova som står bak prosjektet 404-barna, et prosjekt som gir skeive ungdommer i Russland en møteplass, en stemme og et fellesskap i en tid der de per definisjon er forbudte, forteller Endestad.

På grunn av propagandaloven er det forbudt å gi ungdommer nøytral eller positiv informasjon om lhbt. Det gjør at disse ungdommene på mange måter er usynlige, at det ikke er så lett å finne hverandre og at mange vegrer seg for å hjelpe dem.

- Gjennom nettverket 404 kan ungdommene dele sine historier, speile seg i hverandre, få snakke med postive voksne, få håp og troen på seg selv, fortsetter Endestad.

Prosjektet står hele tiden i fare både fra nazister og hatefulle andre som prøver å ødelegge, og myndighetene som vil straffeforfølge.

- Siden oppstarten i 2013 har Lena og hennes team mottatt over 6000 brev fra unge som trenger at verden vet at de finnes. Jeg spurte Lena hva vi kunne gjøre og hun svarte:

- Send oss brev fra utlandet. Det betyr så mye for oss og for ungdommene at noen forteller at de vet at de finnes, at noen bryr seg. Det gir dem håp.

- Så jeg skal gjøre det. Og jeg håper at du vil like siden til 404-barna og sende et brev du også til 404deti@gmail.com, oppfordrer Endestad.

Skriv på engelsk eller russisk.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.