Måtte late som han var homofil i 6 år


2457

innlogget

41433

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Uriks: Måtte late som han var homofil i 6 år

Heterofil og i skapet: I hele seks år levde han i et homofilt forhold. Nå deler Reddit bruker Nicaraguaa sin historie. Illustrasjonsfoto

Kritian Mendoza
3. aug 2017 12:57

Ukens utenriks: Måtte late som han var homofil i 6 år. Stadig flere tsjetsjenske ofre forteller om grusomhetene. Nå forteller forskningen hvorfor homofili eksisterer.

Se også: Ny kritikerrost homofilm på vei.

Ble presset av sin mor til å være homofil. Nå deler han sin historie

Noen ganger kan foreldrenes iver etter å få sitt avkom til å leve slik de ønsker være skadelig, og vi hører stadig historier om skeive barn som blir presset til å leve i heterofile forhold.

Imidlertid skiller Reddit-brukeren Nicaraguaas historie seg nevneverdig ut. I en tråd på forumnettstedet Reddit, deler han sin historie om hvordan han ble presset av sin mor til å være homofil, melder flere medier, blant annet Pinknews.

Han beskriver sin mor som meget liberal og progressiv. Og da hun mistenkte sin sønn for å være skeiv, startet hun å behandle han deretter.

- Jeg er faktisk ikke homofil. Jeg bare lot som for å gjøre min mor glad, skriver han.

I et 6 år langt homofilt forhold

Han forteller også at han kort tid etter ble introdusert for sønnen til en nær venninne av hans mor, som han innledet et intimt forhold til. I starten følte han at morens avgjørelse var riktig og levde i et forhold til en mann i hele seks år.

- Det var flere ting ved situasjonen jeg satte pris på. Som da min mor og hans foreldre tok oss med på ferieturer. Og jeg satte også pris på kjæresten min sin oppmerksomhet. Jeg hadde en god venn som var der for meg, erindrer han videre.

Samtidig følte han en tomhet når sex fant sted. Ikke minst ble det stadig vanskeligere å leve i en løgn når alle trodde han var noe han ikke var.

- Heldigvis har jeg kommet meg unna situasjonen og har begynt å date jenter, forklarer han og innrømmer at han synes det er vanskelig å komme ut av skapet overfor sin mor.

- Jeg vil snart fortelle henne det, men jeg kjenner henne godt og vet hun kommer til å bli skuffet.

Ny kritikerrost homofilm på vei

2017 er et år hvor filmer med skeive karakterer ser ut til å få en del oppmerksomhet. For et par uker siden kunne vi skrive om Gods Own Country, som av flere medier har blitt omtalt som den "nye Brokeback Mountain"

Nå er det kritikerroste og Sundance-utvalgte "Call Me By Your name" som står for tur. I filmen, som kommer ut i November i år, møter vi briten Oliver. 24-åringen er på reise i Italia og da han bor hos 17-årige Elios familie, begynner ting å skje for begge karakterene. Noe som etterhvert utvikler seg til en romanse.

Se traileren her:

Tsjetsjenia: Stadig flere vitnesbyrd om tortur og utpressing

Grusomhetene mot homofile i Tsjetsjenia ser ut til å ingen ende ta. Trigget av en lhbt-organisasjons ønske om å arrangere skeive demonstrasjoner i Russland, begynte forfølgelsen av homofile i den svært konservative russiske republikken å ta form.

Så langt har identiteten til 27 av de omkomne ofrene blitt kjent for offentligheten. Flere har flyktet fra republikken, mens andre har fått asyl i andre europeiske land.

Samtidig har flere av de løslatte ofrene begynt å dele historier om det som foregår I Tsjetsjenia. Flere medier melder om utpressing fra tsjetsjenske myndigheter overfor de homofiles familier. Budskapet er enkelt, familiene bør utføre æresdrap hvis de vil gå ustraffet for å ha "vanæret nasjonen".

- En dag ble hele min slekt informert om at jeg hadde blitt arrestert. "Herren", Magomed Daudov kom bort til oss, spurte meg og andre om vi var homofile, og vi måtte foran familiene våre svare "ja", erindrer et av ofrene som velger å stå frem anonymt.

Blir presset til æresdrap

- Så henvendte han seg til familiene våre og sa at vi hadde vanæret hele nasjonen og slekten. Og at dersom de hadde ære igjen måtte de drepe oss. Dermed kunne familien vår slippe å bli straffet hvis de gjorde det de ble fortalt, fortsetter han.

Familier blir utpresset: Etter løslatelsen, blir ofrenes familier oppsøkt med "krav om å utføre æresdrap". Nå forteller flere av ofrene hvordan dette skjer. Foto Wikipedia

Æresdrap er ikke uvanlig i Tsjetsjenia, og dette er en av grunnene til at flere av de arresterte har måttet flykte fra landet. Ofrene er rett og slett redde for å bli oppsøkt i andre russiske byer av familiemedlemmer eller andre fra det tsjetsjenske miljøet.

Til tross for økt press fra internasjonale organiasjoner, benekter både Putin og Kadyrov at forfølgelsen finner sted. Den tjetjenske lederen gikk så langt som å hevde at historiene er "funnet opp" i et nylig intervju med HBO, som Gaysir tidligere har skrevet om.

Homofili: Født sånn eller blitt sånn? Denne videoen forklarer hvordan

Søskenstudier viser en tydelig korrelasjon mellom familie og legning, noe som tyder på at "genet for homofili" er mer prevalent hos skeive enn heterofile. Men hvordan spiller miljøet inn på akkurat dette?

I denne videoen, fra Youtubeskaperne AsapScience, går man mer inn på hvordan gener påvirker legning.

Den går også inn på mulige årsaker til hvorfor naturen har dette genet til disposisjon. Svarene vil nok overraske deg.

Se den her:


Uriks fra forrige uke:

Bilde

 


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • kjetil1979

  3. aug 2017 15:39 Skeptisk til den anonyme Reddit-brukeren. Virker for meg som en som bare vil teste ut reaksjoner. På den annen side kan det nok være en utfordring for bifile vil jeg tro og gå fra en av samme kjønn til motsatt med de stigma det kanskje kan gi blant homofile venner.
 • 1978solstorm

  3. aug 2017 15:40 Reddit?
 • Odden

  3. aug 2017 15:51 Måtte være homofil pga at morens ønsket dette, aldri hørt noe dummere i hele mitt liv
 • Salinator

  3. aug 2017 17:23 For en hjertevarmende historie
 • markusfa1997

  3. aug 2017 18:30 Tror folk generelt er for opptatt av hvilke kjønn man liker. Blir man forelsket blir man forelsket. Men synd at han har en slik overliberal mor.
 • Bamsefar_55

  3. aug 2017 20:55 Dette høres mer ut som fiksjon! Presset til å være homo i seks år?
  Mer slik man leser om i romaner.
 • 73WR

  4. aug 2017 20:12 For en artig sammenblanding av plagiat av andre nettsteders useriøse artikler
  og svært relevant og viktig LHBT - tematikk som omhandler menneskerettigheter.