- Han var min reddende engel


1729

innlogget

41286

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Han var min reddende engel

Jahed Choudhury (24) og Sean Rogen (19) er trolig det første homofile muslimske paret i Storbritannia som har giftet seg. Les mer lenger ned i saken. Foto: Youtube.

Kristian Mendoza/redaksjonen
13. jul 2017 13:32

Utenriks sommer:
Storbritannias første muslimske homoekteskap har funnet sted | Gonorévaksine på vei? | Malta innfører likekjønnet ekteskap

Video: Her deler 13 og 78-åringen historier om det å være homofil.Malta: Ja til homoekteskap

Vi starter med en gladnyhet fra Middelhavet. Denne uken vedtok Maltas folkevalgte en ny felles ekteskapslov.

Kun én stemte imot i nasjonalforsamlingen i Valletta, melder NTB. Representanten oppga sin kristne tro som årsak.

Erklæringen "dere er nå mann og kone" endres dermed til "dere er nå ektefeller" i borgerlige ekteskapsseremonier.

Ekteskapsloven var et valgløfte fra arbeiderpartiregjeringen, men det største opposisjonspartiet støttet også den nye loven. Den katolske kirken på Malta er derimot sterkt kritisk.

Likestillingsminister Helena Dalli forklarer at formålet med loven er å modernisere ekteskapsinstituttet.

Malta ligger sør for Sicilia og består av seks øyer. De tre største, Malta, Gozo og Comino er alle bebodde - med til sammen 421 364 innbyggere.Historisk: Trolig Storbritannias første muslimske homoekteskap

Jahed Choudhury (24) og Sean Rogen (19) er trolig det første muslimske homofile paret i Storbritannia som gir hverandre sitt ja, melder BBC News.

Ekteskapsinngåelsen skjedde ved Walsall Register Office i nærheten av Birmingham forrige måned, men nyheten om giftemålet nådde ikke internasjonale medier før denne uken.

Choudhury og Rogan har vært kjærester i to år, men forholdet deres har en rekke ganger blitt satt på prøve.

Paret ble kjent under helt spesielle forhold. Jahed Choudhury hadde nettopp kommet ut av sykehuset etter å ha prøvd å ta livet sitt ved en overdose.

Choudhury satt gråtende på en benk da Rogan fikk øye på ham.

– Jeg visste jeg var homofil siden seksårsalderen, men har hele livet måttet skjule det, sier Choudhury  til BBC og forteller om et liv med mobbing på skolen og selvhat på grunn av legningen.

– Han fant meg utenfor Asda av alle steder (britisk supermarkedkjede red.anm). Han kom ut og spurte om jeg hadde det bra. Han var min reddende engel, erindrer 24-åringen som kom ut av skapet overfor familien i 2012.

For Choudhury ble møtet et vendepunkt. Etterhvert som vennskapet tok form, begynte følelsene å blusse opp for begge. Rogan ga ham tryggheten til å akseptere sin legning

– Rogan minnet meg på at jeg ikke var alene med disse følelsene og støttet meg gjennom vanskelighetene.

For Choudhury var det viktig å forene sin muslimske tro med det å være homofil.

– Min mor fortalte meg at Gud lagde meg slik. Min religion vil aldri endre seg. For jeg har kjærlighet til Gud, forklarer han.New Zealand: Gonorevaksine på vei?

Flere ytrer bekymring på grunn av økende tilfeller av gonoré blant gruppen menn som har sex med menn (MSM). I England har for eksempel andelen smittede med gonoré økt med 53 prosent mellom 2012 og 2015.

På grunn av faren for antibiotikaresistent gonoré, er mange redde for at spredningen kan komme ut av kontroll.

Men nå melder Gaystarnews at en mulig ny vaksine kan være på vei, etter at forskere på New Zealand har testet en vaksine som går under navnet MeNZB.

Kan en gonorevaksiné på vei? MeNZB var opprinnelig tiltenkt hjernehinnebetennelse, men nå ser det ut til at den også fungerer effektivt mot gonore.

For noen år siden fikk 14 000 mennesker mellom 14 og 30 år en vaksine som var tiltenkt hjernehinnebetennelse. Men forskere ser nå en nedgang av gonorétilfeller hos denne gruppen, med 31 prosent sammenlignet med befolkningen for øvrig.

Hvis dette stemmer er dette også første gangen en vaksine viser seg å være effektivt mot gonoré, melder Gaystarnews og the Guardian.

Nå etterlyser forskerne ytterligere studier og ønsker videreutvikling av denne vaksinen.65 år skiller mellom disse to guttene, hvordan oppfatter de sin legning?

Hvordan har homolivet endret seg de siste årene? Og hvordan oppfatter en 78-åring sin legning sammenlignet med ungdom i dag?

Dette var noen av svarene videoskaperne Trent and Luke ville finne ut av.

Det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i England og Wales, og youtube-paret inviterte Louis og Percy til en samtale om deres ut av-skapet opplevelse og hvordan de ble tatt imot av samfunnet.

13 år gamle Louis og 78 år gamle Percy i samtale. Se videoen under.

– Jeg husker jeg var 16 år, og da jeg innrømmet det overfor en homofil kompis, bestemte vi oss for å besøke et homoutested. Det var helt uvirkelig å dra et sted hvor flere var som oss, forklarer 78-årige Percy overfor 65 år yngre Louis.

Til tross for at begge levde under helt forskjellige samfunn, delte begge samme frykt for å stå fram for familien

Både Louis og Percy var redde for å ikke bli akseptert av sine foreldre, men forteller at de fikk støtte til tross for at sistnevntes far aldri erkjente sønnens legning.

Men de snakker også om hvordan det var å bli kriminalisert på grunn av legningen. 78-åringen avslutter også samtalen med å gi sin yngre venn flere gode råd om livet.

Se den inspirerende videoen her:


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Kaosjeger

  13. jul 2017 17:01 Seriøst, muslimsk homoekteskap? Nei, det er en muslim og en ikke-muslim som har giftet seg hos byfogden med tradisjonelle, bengalske drakter, verken mer eller mindre. Det hadde vært fint om man holdt seg til fakta.
 • aleks8888no

  13. jul 2017 20:04 Men likevel et muslimsk bryllup da den ene av de to faktisk er muslim.
 • clocks

  13. jul 2017 22:42 Istedenfor å tenke at dette er stort og ekstremt banebrytende, spesielt på tanke av hvordan folk i disse religionene og landene er behandlet, og heller se lyst på det og med gratulasjoner, så skal vi gå til angrep på hva de hadde på seg? For fuck's sake, skjerpings.
 • Kaosjeger

  14. jul 2017 18:40 Jeg går ikke til angrep på hva de hadde på seg. Jeg påpeker at et muslimsk brylølup er noe helt annet og at Gaysir har skrevet en ganske kunnskapsløs artikkel. Og nei, et muslimsk bryllup er en bestemt seremoni som forrettes av en imam, gjerne i en moske, og det er ikke det det er snakk om her. Det er snakk om en ganske vanlig vielse. Det er gledelig for paret, og det er kanskje, eller kanskje ikke, den første muslimske homsen i UK som gifter seg med en mann, og det er gledelig nok. Misforstå meg ikke, jeg synes draktene deres er kule, men de gjør ikke dette til et muslimsk bryllup. Dette blir på samme måte som at det ikke er et satanistisk bryllup hvis den ene i et brudepar som gifter seg på rådhuset spiller i et Black Metal Band.