Er homoreiser fremdeles trendy?


301

innlogget

41390

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Er homoreiser fremdeles trendy?

Foto: Trond Alexander Tune.

Trond Alexander Tune
11. jul 2017 11:00

Sommeren er full av fristende feriemål. Men hvor reiser du og hva anbefaler reiseekspertene?

Gaysir var invitert på reisekonferanse i Florida med 450 av dem som påvirker og tilrettelegger homoreiser. Vertskap var International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA).

Blant deltakerne var reisebyråer, turoperatører, hotellkjeder, destinasjoner og homomedier fra hele verden.

Skeive turister legger igjen penger på restauranter, barer og hoteller, noe reisebransjen har lagt merke til det. Hundrevis av feriemål arbeider for å få besøk av LHBTQ-personer.

Pridefestivaler er populære reisemål for mange homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Madrid var arrangør var World Pride i år. Foto: Trond Alexander Tune.

Mange destinasjoner ønsker å fremheve at de er liberale, for å tiltrekke seg vår «familie» med venner og allierte.

John Tanzella, sjef i IGLTA, fortalte til Gaysir at trendene er positive:

– Flere og flere destinasjoner omfavner LHBTQ-turisme. Vi opplever en økt interesse i markedet fra reisemål som er utenfor det typiske "gay-friendly". Til gjengjeld er LHBTQ personer i økende grad opptatt av å reise utenfor vante veier og reisemål.

John Tanzella (høyre) er President og CEO i IGLTA, her med svenske Christina Guggenberger som ble tildelt en pris under konferansen for å ha startet Stockholm Gay and Lesbian Network i 2005 og drev LHBT-prosjektet i Visit Stockholm inntil 2015. Foto: Trond Alexander Tune

Kjønn og generasjoner skiller

I rapporten «Second Global Report on LGBT Tourism», laget av IGLTA for FNs World Travel Organization UNWT, hevdes det at kjønn og generasjoner er det som skiller LHBTQ-reisende fra hverandre.

Forskning viser at LHBTQ-reisende bruker mer penger på sine reiser, og det gjelder spesielt homser og bifile menn. De reiser oftere alene eller sammen med andre voksne, og særlig mange bruker restauranter og uteliv.

Klassiske homodestinasjoner er, ifølge rapporten, mindre interessante for dem som betegnes som «millenniumsgenerasjonen».

De som er født etter 1980-årene er født inn i samfunn med aksept og inkludering, og tar det som en selvfølge at de blir anerkjent hvor hen de reiser.

Elsker homofester

To av dem som virkelig kjenner til dette, er reisebloggerne Stefan Arestis og Sebastien Chaneac.

Det gresk-franske paret er selv en trend som reisende homoblogger-par og står bak bloggen Nomadic boys.

Stefan Arestis og Sebastien Chaneac fra Nomadic Boys. St. Peterburg, Florida, i bakgrunnen. Foto: Trond Alexander Tune

Med over 100.000 følgere på ulike sosiale medier påvirker de reisetrender. De mener at Asia nå kan bli enda mer aktuelt.

– Selv om vi som «Millennials» stadig søker etter unike og romantiske opplevelser, vil vi alltid elske gay party-ferie, og vi tror ikke det kommer til å forandre seg. Nå som Taiwan leder arbeidet med å få innført homoekteskap, og i Bangkok gjenoppstår Gay Pride etter 10 års avbrekk, kan dette resultere i enda mer LHBT turisme i Asia.

Og Asias store folkerike land som India og Kina vil prege homoturismen i de kommende tiår, først i regionen og etter hvert til vesten.

Foreløpig kan du oppleve titusenvis av asiater på homoferie i Bangkok under de enorme «Circuit» dansefestene og gatefesten Songkran.

På IGLTA-konferansen fikk Tourism Authority of Thailand pris for å være pioneer innen homoturismen i Asia med kampanjen «Go Thai. Be Free».

Ekspertenes reisetips for 2017-2018

Disse er med å påvirke dine ferieplaner; fra høyre Sebastien (Nomadic Boys), Auston Matta (Two Bad Tourists og IGLTA), LoAnn Halden (IGLTA), Stefan (Nomadic Boys), Ravi Roth (Ravi Round The World). Foto: Trond Alexander Tune.

Forsøk nye byer i Sør Europa:

Det er mange flotte middelhavsbyer ved havet som også har homoliv og tilbyr et spennende kulturliv.  Malaga (med Torremolinos) og Valencia, Nice, Aten og Malta.

Lisboa ligger ved Atlanterhavet og er en flott turistby med masser av homobarer, noe titusenvis av homoturister vil oppleve under Eurovision 2018 i Lisboa.

Det finnes alternativer til tettpakkede strender i gode gamle Sitges i Spania. Foto: Trond Alexander Tune.

Sverige:

Reiseredaktøren i det britiske, lesbiske magasinet Diva, Bella Quist, anbefaler Sverige.

Stockholm er en fantastisk by for en LHBT-reisende, og i 2018 vil EuroPride arrangeres med en delt løsning mellom Stockholm og Göteborg. En annen bortgjemt skatt er Skåne. Det er en kul og queer atmosfære i Malmö i Skåne, med en sterk politisk og feministisk LHBTQ-bevegelse, sier Quist.

Stockholm har mye å by på både dag og natt. Foto: Trond Alexander Tune.

IGLTA anbefaler Havana og Tel Aviv

Undersøkelser fra IGLTA viser at Cuba, Israel og Italia kan være de neste homodestinasjonene.

– Selv om europeere allerede har reist til Tel Aviv og Havana, er det økende interesse for disse landene fra LHBTQ-reisende. Verdt å merke seg er at Italienske turistmyndighetene nylig har blitt medlem av IGLTA, forteller Tanzella til Gaysir.

Italia er tradisjonelt konservativt, men finnes flere steder som har vært liberale overfor LHBT-reisende i mange år.

– Mine tips er Torino i nord, og den lille byen Gallipoli i Puglia med idylliske strender, sier Tanzella.

Argentina legger nå ned et stort arbeide i å markedsføre landet som attraktiv homodestinasjon og tilbyr flotte Buenos Aires, fantastisk natur og lange strender. 

Japan er hypermoderne og Tokyo har et tilsvarende homoliv. Det er økende interesse fra turistindustrien i Tokyo om å lære om LHBTQ-segmentet, forteller IGLTA og nevner at innovatøren Granvia Hotel i Kyoto tilbyr buddhistisk bryllupseremoni for homofile og lesbiske.

Turoperatøren Asia Tours fra Tokyo (v) og redaktøren for det eksklusive reisemagasinet Outthere/Travel Uwern Jong (midten) anbefaler Asia. Foto: Trond Alexander Tune

Mange muligheter i USA med Norwegian

Norwegians store rutenettverk bringer deg til mange av USAs homodestinasjoner og mange storbyer. Du kommer deg til homobyen Provincetown i Massachusetts og til Florida flyr de på Fort Lauderdale som har homobyen Wilton Manors.

Skal du prøve noe nytt flyr du til Orlando, og tar til St. Petersburg med bil. Det er en rimeligere og deilig by ved Mexicogolfen og noen av USAS beste strender.

St. Petersburg var vertskapsby for IGLTAs konferanse og er en av søkerne til World Pride 2021.

Byen St. Petersburg ligger ved Floridas hovedstad Tampa mot Mexicogolfen og har en fin homostrand. Foto: Trond Alexander Tune.

 


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • ManScent

  11. jul 2017 12:29 Klarer å reise uten disse gode tipsene.
 • Genau

  11. jul 2017 14:31 Pinkwashing Israel.
 • ManScent

  11. jul 2017 16:33 Merkelig hvordan folk skal demonisere Israel. Men når en haug med muslimske land ikke wvner å forbedre seg så er det eneste våpnet de har å gå til angrep på Israel, slik at de får henge og steine homofile i fred og ellers drive på med alt idioti. Takke meg til Israel med alle sine feil.
 • fross

  11. jul 2017 18:29 "Homoreiser" er ok, men har aldri tenkt på dem som trendy. Og Tel Aviv har helt ok homoliv, men ikke mer spennende enn i en annen vestlig by av ca. samme størrelse.
 • SkormVolt

  12. jul 2017 08:19 Go Tokyo!

  Reiser tilbake om et par uker, trives veldig godt! :)