- Kom ut på sms. Pappa svarte: «Ok, middag klokka fire.»


2474

innlogget

41433

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Kom ut på sms. Pappa svarte: «Ok, middag klokka fire.»

Kathrine Nygård har kapret drømmejobben som programleder for NRK Supers program Skolefri. Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
5. aug 2017 10:00

Sommerslabberas:
Gaysir spør det skeive Norge ut om løst og fast. Nå: Tidligere Miss Gay Norway og programleder i NRK Supers Skolefri, Kathrine Nygård.


– Hva har vært høyde- og bunnpunktene i året som har gått?

– Høydepunktet har vært å få jobb som programleder. Bunnpunktene har egentlig vært alt det kjipe som har skjedd i verden. Det har vært et deppeår for menneskeheten, inkludert meg selv, på den måten.

– Hva ser du mest fram til i året som kommer?

– Programlederjobben er egentlig en drøm som har gått i oppfyllelse for meg, så jeg ser fram til å leve i den drømmen en stund. Jeg ser fram til å lære og oppleve mer og mer. Det er mitt fokus framover.

– Hva gjør du i sommer?

– Når været er fint, så bader jeg masse, og jeg spiser masse mat. Og så hadde det vært moro å reise til London en tur – jeg har så lyst dit.

– Hvordan var barndommens somre?

– Somrene er kanskje de beste minnene jeg har fra barndommen. Sommeren var lang og fin på Sunnmøre – vi var ute hele døgnet, løp barfot  i nyklippet gress, og det var masse lek og sport. Det var trygt og godt og helt fantastisk – å være ute i naturen har vært sentralt i min barndom.

– Hva er din drømmedestinasjon?

– Hadde jeg vært styrtrik, så hadde det vært dyr sneakers-shopping i Los Angeles. Uten å være styrtrik, må det være Norge. Det høres kanskje teit ut, men jeg elsker å være hjemme i Norge. Jeg ville reist til Nord-Norge. Man reiser så ofte ut i verden for å oppleve andre ting at man glemmer hvor vakkert det er her hjemme.

– Hva er ditt kjipeste ferieminne?

– Det må være en gang på familietur til Tyrkia. Jeg spiste dårlig pizza, og satt på do hele ferien. Eller – det var jo ingen ferie, for jeg ble kjempesyk. Veldig kjedelig.

Kathrine Nygård ble Miss Gay Norway 2014. Kåringen fant sted på Rockefeller under EuroPride. Arkivfoto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

– Du må være på en øde øy i et helt år. Hvilken annen skeiv person tar du med deg?

– Jeg har veldig lyst til å si Silje Nordnes – ikke romantisk altså. Men hun virker så kul og det virker som hun har tæl – jeg tror hun er en som kan redde oss ut av krisesituasjoner. Men det er litt flaut, for hun jobber på samme plass som meg, så jeg burde si noe annet…  Nei, vet du – jeg sier det, så får jeg ta det som det kommer, hehe.

– Når og hvordan kom du ut av skapet?

– Det skjedde da jeg var 13-14 år - jeg sendte en sms til mamma og pappa da jeg var på besøk hos ei venninne. Jeg følte det var så intimt, for da sa jeg liksom at var seksuelt interessert i et annet menneske, så på sms følte det litt tryggere. Pappa svarte: ”Ok, middag klokka fire.” Haha! Foreldrene mine har alltid vært åpne og fine, og aldri hatt fordommer mot noe som helst. De er smarte folk.

– Hva er det viktigste du har lært i livet?

– Det høres klisje ut, men det er at positivitet avler positivitet. Å være negativ fører ingen vei. Så jeg har tatt et valg om å være positiv, og mange tenker at jeg er naiv, men jeg føler det alltid fører godt med seg, selv om det koster av og til.

– Hvis du hadde en hjernevaskingsmaskin – hvem ville du brukt den på?

– I fjor, Vladimir Putin. I år, Donald Trump. Han er ikke frisk, det er noe galt med den mannen.

– Hvis du kunne vært en annen person for en dag – hvem ville du vært?

– Kronprins Haakon, for han er så populær og har mange kule folk rundt seg. Også virker det kult å ha folk som gjør ting for deg.

– Hva er din største guilty pleasure?

– Her må jeg si Markus og Martinus. Kanskje litt påvirket av jobben, men jeg synes de har så masse kule låter!

– Hva har du på/i nattbordet?

– En bok – Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Jeg har kun kommet til side én, men gleder meg til å lese den.

– Hva var det siste bildet du tok med mobilen din?

– Det var en skjermdump av en lyspære som jeg skal huske å kjøpe på IKEA til en kollega.

– Hvilken låt blir det ikke sommer uten?

– I år er det Despacito med Luis Fonsi og Daddy Yankee. Det er en landeplagelåt.

Følg Kathrine på Instagram: @kathrinenygaard.


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • Farinelli

  5. aug 2017 15:49 Seriøst, klokken fire?
 • Handy hints

  5. aug 2017 19:04 16:30 er middagstid
 • David Er

  6. aug 2017 07:25 BESTE Kathrine = hurra! ! ! <3 :D
 • 73WR

  6. aug 2017 08:29 Så koselig og positiv artikkel.

  Romanen Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold fikk jo strålende kritikker da den kom ut.

 • YellowBird

  6. aug 2017 09:01 Blir litt som min måte eg kom ut av skapet! Var på fest sendte melding og alle sendte gratulasjoner. Unntatt min nærmeste familie og dagen etterpå så satt vi å spiste middag og då spør far min stemte meldingen du sendte? Ja sier eg også eneste eg får tilbake er jaja sånn små sjokk som livet gir.
 • Bogota1969

  6. aug 2017 12:07 I am sure your parents expected that. Parents know.