Vet hvem han vil ta med seg på en øde øy...


327

innlogget

41390

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Vet hvem han vil ta med seg på en øde øy...

Arne Andreas Opheim begynte som kommunikasjonsrådgiver i FRI i januar. Med seg til en øde øy hadde han valgt Frank Ocean, fordi man forhåpentligvis kan få både god sex og gode samtaler ut av ham, så vel som fin musikk. Foto: Privat.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
9. jul 2017 11:30

Sommerslabberas:
Gaysir spør det skeive Norge ut om løst og fast. Nå: Kommunikasjonsrådgiver i FRI, Arne Andreas Opheim.


– Hva har vært høyde- og bunnpunktene i året som har gått?

– Et absolutt høydepunkt var kampanjeslippen av ”Hver grunn til å la være er en grunn til å delta”. Bunnpunktet må ha vært da nyheten om fengslingene i Tsjetsjenia kom. Det gikk virkelig inn på meg og jeg kjente et veldig ubehag i kroppen da vi først fikk vite om det. Heldigvis ble ubehaget til engasjement, og det kan man jo bruke til noe.

– På det personlige plan er et annet bunnpunkt da jeg fikk vite hvor mye jeg har mulighet til å få lån fra banken. Det var ingenting. Boligdrømmen ligger så mange år fram i tid, liksom.

– Hva ser du mest fram til i året som kommer?

– Noe jeg har gledet meg veldig mye til, er alle pridearrangementene i sommer. Nå gleder jeg meg videre til Skeive Sørlandsdager i slutten av august. Ellers leverer jeg masteren min den 31. juli. Bare det å komme meg gjennom juli gleder jeg meg til.

– Hva gjør du i sommer?

– Ja, nå i juli sitter jeg mye på et varmt bibliotek og skriver på masteren. Første uka i august reiser jeg til Amsterdam – og det blir selvfølgelig pride der også.

– Hvordan var barndommens somre?

– De var veldig fine. Vi var alltid i Danmark og Trøndelag der vi har familie. Det var idylliske bilturer enten nordover eller sørover.

– Hva er din drømmedestinasjon?

– Akkurat nå har jeg kjempelyst til å dra til Sør-Amerika. I tillegg flyttet jeg i år tilbake fra København, så da har jeg også lyst til å reise dit. Ellers synes jeg det er veldig fint å være i Norge. Jeg har vært på bilferie langs norskekysten som endte i Lofoten en gang, og det var flott. Det kunne jeg tenke meg å gjøre igjen.

Ut på tur – aldri sur! Men spørs hvor mange skogsturer det blir på Arne Andreas i sommer, siden han skal sitte inne og skrive ferdig masteren sin i retorikk. Foto: Privat.

– Hva er ditt kjipeste ferieminne?

– Jeg har bursdag 8. juli, så et år på bursdagen min spurte mamma om jeg kunne klippe plenen. Jeg prøvde å begynne å gråte for at hun skulle se hvor kjipt det var, og så klipte jeg plenen i bitterhet.

– Du må være på en øde øy i et helt år. Hvilken annen skeiv person tar du med deg?

– Skal man velge noen man kan ha bra sex eller bra samtaler med? Hmmm. Jeg sier Frank Ocean – da kan jeg kanskje få i pose og sekk, pluss fin musikk.

– Når og hvordan kom du ut av skapet?

– Det gjorde jeg da jeg flyttet til Oslo som 19-åring og fikk min første ordentlige kjæreste. Jeg sa det til mamma i kafeteriaen over Glassmagasinet på Stortorget i Oslo. Aldri vært der, hverken før eller etter. Husker ikke hvorfor jeg tenkte det var et egna sted?

– Hva er det viktigste du har lært i livet?

– Hm. Det er et veldig stort spørsmål. Men det må være det at de fleste folk man møter er gode mennesker med gode hjerter. Veldig ofte må man bare puste inn, ta seg en runde ekstra og snakke med folk – for de fleste er bra personer.

Arne Andreas Opheim (t.h.) gikk selvfølgelig Oslo Pride-paraden lørdag 1. juli. Her sammen med Vetle Gjevestad Agledahl. Foto: Hanne Berhardsen Nordvåg.

– Hvis du hadde en hjernevaskingsmaskin – hvem ville du brukt den på?

– Hm… Egentlig vil jeg ikke hjernevaske noen, for det høres så brutalt ut. Men det er mange jeg tenker det kunne vært fint å ha tatt en ordentlig prat med, fortalt noen historier og prøvd å endre verdenssynet til. Som for eksempel Donald Trump og Stephen Bannon.

– Hvis du kunne vært en annen person for en dag – hvem ville du vært?

– Tror jeg ville vært selveste Trump, jeg. Så ville jeg gjort alt godt jeg kunne fått til innenfor presidentembedets rammer den ene dagen. Og til sist ville jeg avsluttet dagen med å skrive ut nyvalg og oppfordret alle til å stemme på en snill, god og klok kandidat.

– Hva er din største guilty pleasure?

Paradise Hotel. Og Vodka RedBull. Det er så sykt trashy – hahaha! Vi har alle vært der, men jeg kommer aldri ut av det.

– Hva har du på/i nattbordet?

– Der har jeg briller, som regel en bok med faglitteratur – akkurat nå en som heter Online ethos, et glass vann…og noen kondomer.

– Hva var det siste bildet du tok med mobilen din?

– En skjermdump av mamma. Et bilde som hun hadde sendt på Snapchat. Jeg tar egentlig skjermdump av alt – det gjør livet så mye lettere.

– Hvilken låt blir det ikke sommer uten?

Club Tropicana av Wham! Hører jeg den får jeg umiddelbart lyst på kald øl, sommerbad og reker.

Følg Arne Andreas på Instagram: @arnebanderas:

 

Ikke noe er som å koble av fra masterskriving med ei litta gresk aften!

Et innlegg delt av @arnebanderas

 


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • Mirromurr

    9. jul 2017 12:25 Og resultatet er - trommevirvel - du er bittelitegrann homo <3 <3 <3 <3
  • chubbylicious

    9. jul 2017 17:31 Frank <3