- Dette kan potensielt endre noens liv


1717

innlogget

41286

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Dette kan potensielt endre noens liv

Maja Granli (t.v.) og Thisbe Verner-Carlsson er to av fem studenter ved Emergence School of Leadership som i disse dager gjennomfører et prosjekt for Skeiv Verden, hvor de kartlegger situasjonen til skeive kvinner og transpersoner med innvandrerbakgrunn. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
19. mai 2017 11:43

Skeiv Verden gjennomfører i disse dager et prosjekt for å kartlegge hvorfor skeive kvinner og transpersoner er underrepresenterte hos dem.

– Problemstillingen til prosjektet er: Hva er behovene til skeive kvinner og transpersoner med innvandrerbakgrunn i Norge, og hva kan Skeiv Verden gjøre for å møte disse, sier Maja Granli.

Sammen med Thisbe Verner-Carlsson og tre andre medelever ved Emergence School of Leadership, gjennomfører Granli i disse dager et prosjekt for Skeiv Verden. Målet er å kartlegge situasjonen for skeive kvinner og transpersoner med innvandrerbakgrunn.

– Grunnen til at vi vil gjøre nettopp denne kartleggingen, er fordi denne målgruppen er underrepresentert blant de som bruker Skeiv Verdens tilbud, sier Verner-Carlsson.

– Man vet at de finnes, men de kommer sjelden til de møteplassene organisasjonen legger til rette for. Man ser at miljøet er dominert av menn, og da blir spørsmålet hvorfor det er sånn og hva man eventuelt kan gjøre for at det ikke skal fortsette å være sånn.

Dette prosjektet er viktig fordi det kan hjelpe Skeiv Verden til å bli en enda mer inkluderende møteplass, og på den måten potensielt endre noens liv, sier prosjektgruppa. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Behov for å bli speilet

Gjennom dybdeintervjuer med personer i målgruppen, spørreundersøkelser og samtaler med personer som jobber i LHBTiQ-miljøet, har prosjektgruppen funnet fram til en rekke hypoteser for hvorfor kvinner og transpersoner er underrepresenterte.

Arbeidet deres nå går ut på å teste disse hypotesene tilbake på målgruppen, for så å forhåpentligvis kunne konkludere med noe som kan ta inkluderingsarbeidet til Skeiv Verden videre.

– Noe som har dukket opp flere ganger er at skeive personer har et stort behov for å bli speilet, sier Verner-Carlsson.

– Mange kjenner på skam og ensomhet, spesielt de med en religiøs bakgrunn eller de som kommer fra en kultur hvor det å være skeiv ikke er akseptert. Da er det viktig for dem å ha en møteplass hvor de kan finne sine like. Skeiv Verden ønsker å være denne møteplassen.

Fordel med utenfrablikk

– Denne kartleggingen er viktig fordi vi ikke får nok kontakt med personene i akkurat disse målgruppene, sier generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

Generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard, håper at man gjennom prosjektet kan utarbeide konkrete slagplaner for å utvikle organisasjonens arbeid. Arkivfoto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Hun påpeker at det er en stor fordel i det at prosjektgruppa fra Emergence er ekstern, da et utenfrablikk er nyttig med tanke på å vurdere Skeiv Verdens funksjon.

– Det blir spennende å se hva de finner ut av, og forhåpentligvis vil vi få en oversikt over hvilke barrierer vi står overfor – om det er noe vi kan gjøre bedre når det kommer til både kommunikasjon eller på et strukturelt nivå, sier hun.

– Vi ønsker gjerne å forbedre våre aktiviteter på bakgrunn av dette, slik at enda flere kan være med.

Akkurat dette med å inkludere flere i Skeiv Verdens tilbud er noe prosjektgruppa beskriver som livsviktig.

– Hvis vi gjennom dette prosjektet klarer å nå ut til noen personer som trenger det Skeiv Verden har å tilby, så kan vi potensielt endre noens liv, sier Granli.

Er du selv i målgruppen for prosjektet, eller kjenner du kanskje noen som er det? Klikk deg inn på prosjektets spørreskjema, slik at du kan bidra til å skape en bedre Skeiv Verden.


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • PoliticalLama

    26. mai 2017 07:45 Hva betyr skeive kvinner? Mener de lesbiske? Kaller man homofile menn for skeive menn? Bare lurer.