Mener Norge kan bli en «dark horse»


1728

innlogget

41286

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

I kveld avgjøres det

- Jeg har en veldig sterk følelse av at Portugal vil vinne i år, men jeg tar gjene feil, sier Morten Thomassen, leder i den Norske Grand Prix-klubben. I kveld avgjøres det. Først ut er Italias Francesco Gabbani (t.v.), som bidrag nummer 9. Portugal og Salvador Sobral skal ut som nummer 15. Foto: Andreas Putting/EBU.


Italia og Portugal er favorittene til å vinne kveldens Eurovision-finale, men eksperter mener Norge kan bli en «dark horse».

Selv om han synger på italiensk har teksten til det italienske bidraget «Occidentali's Karma» blitt kåret til årets beste av det populære Eurovision-nettstedet Wiwibloggs.

Teksten gjør narr av vestlig livsstil. Ifølge Gabbani selv er sangen et sarkastisk spark til vestlige som tror de kan velge og vrake i Østens religioner og kulturer og vestliggjøre dem.

Passert hundre millioner visninger

Musikkvideoen passerte også over 100 millioner visninger på YouTube 24. april, som den første Eurovision-sangen noen gang i historien. Francesco er strålende fornøyd.

– Det er jo veldig morsomt for oss, sier han når vi møter ham på det røde løperen.

– Rett og slett helt briljant, gliser han fra øre til øre.

Superstjerne: Francesco Gabbani har til nå fått over 113 millioner treff på Youtube med den offisielle musikkvideoen til «Occidentali's Karma». Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Francesco liker også veldig godt årets Eurovision-motto «Celebrate Diversity».

– Jeg liker det fordi det er så åpent. Det viser tydelig at Eurovision er for alle og at alle passer inn selv om vi er forskjellige, sier Francesco.

Må tilbake til Aleksander Rybak

– Vi må helt tilbake til Aleksander Rybak og Loreen for å se maken til slik ledelse på pollene før en finale, sier Morten Thomassen, leder i den Norske Grand Prix-klubben.

– Det er en irriterende fengende låt og selv om vi ikke skjønner hva han synger, er det denne dansen også som er veldig morsom og lett å lære.

Morten Thomassen i Norske Grand Prix-klubben tror enten Italia eller Portugal vinner årets Eurovision-finale. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Sommerkul

– Italia har rett og slett en fengende låt, Francesco er en sjarmerende kar med god scenepersonlighet. Litt harry, litt tøff og litt sommerkul. Han har hele pakka, mener Thomassen som likevel har registrert at Portugal har begynt å puste Italia i nakken de siste par dagene.

– Italia har ligget i en helt egen liga helt alene på pollene her i Kiev, men de siste dagene har faktisk Salvador Sobral med «Amar Pelos Dois» fra Portugal begynt å ta italienerne igjen, sier han.

Salvador Sobral og Portugal er klar for lørdagens store finale. Foto: Thomas Hanses.

Dødelig hjertesykdom

– Portugals Salvador var sånn passe favoritt, men når vi fikk se ham på scenen under prøvene her i Kiev, ble han storfavoritt. Han har kommet inn i hjertene til fansen rett og slett.

Salvador selv lider faktisk av en potensielt dødelig hjertesykdom og fikk ikke lov av legene å delta på prøvene i to uker slik som er vanlig. Derfor har søsteren hans gjennomført de første prøvene for ham her i Kiev.

Se Salvadors synge Amar Pelos Dois i første semi:

Norge kan være «dark horse»

Personlig tror Morten Thomassen at Portugal kommer til å ta innersvingen på Italia og vinne årets finale.

– Jeg har en veldig sterk følelse av at Portugal vil vinne i år, men jeg tar gjene feil, sier Thomassen som likevel mener vi bør være obs på Norge som en «dark horse» i kveldens finale.

JOWST har fått en stor fanskare her i Kiev. – Det å få reise på den turen her sammen er jo selveste guttedrømmen, sa de to til Gaysir tidligere i uka. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

– Vi må huske at Jowst var spådd åttende plass i den norske finalen og vant likevel, så jeg ser virkelig ikke bort fra at den maskerte mannen kommer bakfra og tar dem alle.

– Det er mye positivt buzz om Norge blant fansen her i Kiev, så i kveld blir det veldig spennende.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • ETV

  13. mai 2017 14:31 Heia Belgia :)
 • Daniel L

  13. mai 2017 15:55 Heia Åse Kleveland! :D
 • Ekpoo

  13. mai 2017 17:06 Heia sverige
 • Mirromurr

  14. mai 2017 13:18 Og han fikk helt rett. Så gøy at det endelig skjedde noe positivt for Portugal. Det fortjente de. :)