Homofil 17-åring angivelig drept av onkelen


305

innlogget

41390

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homofil 17-åring angivelig drept av onkelen

Frykter æresdrap på homofile i Tsjetsjenia. En tenåring skal ha blitt drept av sin egen onkel.

Kristian Mendoza
11. mai 2017 13:35

Ukens utenriks:
Tenåring i Tsjetsjenia angivelig drept av familien | Farlig sextrend brer om seg i | Nå har Tom Daley giftet seg.

Se også: Denne videoserien skal inspirere.


Tsjetsjenia: Homofil gutt (17) trolig drept av familien

Situasjonen i Tsjetsjenia, hvor over 100 homofile menn har blitt arrestert og sendt til en fengselsleir, er fortsatt prekær. Det internasjonale presset mot Russland og Tsjetsjenia øker, men myndighetene nekter for leirens eksistens, melder flere medier.

Det som imidlertid ikke benektes hos tsjetsjenske myndigheter, er utbredelsen av æresdrap.

– Hvis slike mennesker fantes i Tsjetsjenia ville ikke politiet behøve å uroe seg for det, ettersom deres egne slektninger ville sendt dem et sted de aldri kunne returnere fra, skal en talsmann for republikkens president, Ramzan Kadyrov ha sagt.

Dette er en tydelig referanse til æresdrapskulturen i den muslimske republikken.

Både Russlands president Vladimir Putin og Tjetjenias leder Ramzan Kadyrov (bildet) mener fengselsleiren utenfor Grozny ikke finnes. Det som imidlertid bekreftes er bruken av æresdrap i den konservative republikken. Foto: Wikimedia.

Ifølge flere internasjonale medier, skal en 17 gammel gutt angivelig ha blitt kastet ut av en høy bygning av en av sine onkler. Årsak? Familien ville ikke akseptere hans homofile legning, skriver blant annet the Independent.

«Ifølge flere rapporter har det lokale politiet fortalt foreldrene til homofile å "finne ut av ting". Hvis ikke vil staten måtte involvere seg», melder nettavisen.Indonesia: Vil straffe to homofile menn med pisking

En shariadomstol i Ache i Indonesia ønsker å få to menn dømt for "homofile handlinger", melder blant andre Fox News på sine nettsider.

Mennene skal ha tilstått at de har et homofilt forhold. Sex mellom to menn er ulovlig i det sterkt konservative landet.

Om de blir funnet skyldige, risikerer mennene – som er 20 og 23 år gamle – opptil 80 piskeslag.

Hvis dommen fullbyrdes, vil dette bli første gang homofile dømmes til pisking etter at ny sharialov ble innført for to år siden. Sharia defineres som islamsk lov.USA: Farlig sextrend brer seg også i det homofile miljøet

De siste månedene har Yale Law School kunne avsløre bruken av det som karakteriseres som "stealthing" - sextrenden hvor menn i skjul tar av kondomet midt under sexakten, noe som setter kvinnen i fare for uønsket graviditet og kjønnssykdommer.

The Mirror melder at stealthing burde anses som en slags seksuell krenkelse og straffeforfølges på grunn av farene knyttet til praksisen.

Det som også er alarmerende, er bruken av stealthing i det homofile miljøet, noe flere ser på med bekymring tatt den høye andelen hiv og gonore-smittede hos MSM i betraktning, skriver avisen.

Stealthing brer om seg i det homofile miljøet, melder The Mirror. Illustrasjon: iStockphoto.

– Hvis stealthing er utbredt hos heterofile, er denne trenden ute av kontroll hos homofile, forteller homofile Adam i et intervju med The Mirror.

– Folk snakker aldri om regler/oppførsel blant homofile. Men det å passe på at personen man har sex med alltid har kondom på, er slitsomt. Flere ganger var jeg livredd for at personen jeg møtte ikke var ærlig, forteller han videre.

Flere menn oppgir å ha opplevd dette, skriver avisen videre, uten at det finnes konkrete tall.Nå har Tom Daley giftet seg

Tom Daley (22) har vunnet OL-bronsemedaljer i stuping både i London og Rio De Janeiro. Imidlertid er det i kjærligheten briten har funnet mest lykke.

Daley kom ut av skapet i en video på YouTube i 2013.

– Denne våren endret livet mitt seg totalt da jeg møtte noen som gjorde meg lykkelig og sikker. Alt føles bra. Og denne personen er faktisk en mann, sa han den gang.

Dustin Lance Black (t.v.) og Tom Daley giftet seg i helgen. Foto: Privat.

I helgen giftet han seg med sin utkårede, den amerikanske forfatteren, filmprodusenten og regissøren Dustin Lance Black (42).

Lance Black vant for øvrig Oscar for beste originale manus i 2009 for filmen Milk, som handlet om homoforkjemper Harvey Milk.

Bryllupet fant sted i Bovey Castle Hotel, i nærheten av Daleys hjemby Plymouth. Paret ga sitt ja foran sine 120 nærmeste venner og familie, kunne Daley melde på Instagram:


Videoserie skal inspirere

«Jeg vil aldri glemme at mennesker er viktigere enn bygninger. Jeg bruker ordet "jeg" fordi jeg er stolt. Jeg står foran dere, mine homofile brødre, søstre og venner, fordi jeg er stolt av dere».

Ordene tilhører den amerikanske homorettighetsforkjemperen Harvey Milk. Han ga håp for mange under San Francisco Gay Freedom Day Parade den 25. juni 1978, fem måneder før han selv ble brutalt skutt ned og drept.

Nå, nesten 40 år senere, kan du høre skuespiller Sir Ian McKellen fremfører sin versjon av talen i prosjektet Figures of Speech – i regi av London’s Almeida Theatre.

Prosjektet skal inspirere og påvirke seerne gjennom videoer av prominente skuespillere som leser opp kjente taler.

Hele talen vil bli publisert fredag 12. mai, Figures of Speech sine nettsider. Se en teaser av McKellens Milk-tale her:


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Chris1980

  11. mai 2017 21:14 Det er helt sykt det som skjer med homofil i Tsjetsjenia og andre steder i den arabiske verden. Jeg absolutt HATER alt det som Islam står for. La oss endelig kalle en spade for en spade. Og den sittende norske regjeringen legger alt til rette for at Norge skal ta imot mer "flyktninger". Nok er nok! Først må vi ta av oss våre egne. Norge kan ikke alltid være det første land som lissom skal hjelpe alle og alt.
 • moviemaker

  11. mai 2017 22:07 Man kan føle seg maktesløs i møte med slike nyheter fra Tjetsjenia. Dessto viktigere er det derfor å involvere seg på alle de arenane hvor man kan for kjempe for LHBT-personer rettigheter. Legg press på politikervenner, delta i Amnestys aksjoner, skriv leserinnlegg. Mye homohistorie og rettighteskamp viser at engasjement fører til forandring. Det å IKKE engasjere seg er feigt og egoistisk.
 • Chris_X_Badseed

  12. mai 2017 12:25 Fantastisk! Inter nytt under solen, så lenge det finnes mennesker i verden. Nå har vi altså en eksklusiv homo- Auswitzch i Tsjetsjenia hvis eksistens myndighetene nekter for. Til tross for at vi har andre verdenskrig relativt friskt i minne så "sover" den gjengse nordmann mens verden rundt ham bedras.
  Til dere som fremdeles ikke har skjønt noe; les og opplys dere! Islam er ikke verre enn kristendommen, det handler om hvordan fundamentalister misbruker religiøse skrifter og tolker det som de vil.
  Nasjonaldagen er bare 4 dager unna; en anledning til å se på oss sjøl og innse at vi kunne gjort mer for å bidra i verden. Vi er drøyt fem millioner innbyggere og vi har penger og ressurser opp ræva. Hvorfor skulle vi ikke kunne subsidiere mer til å hjelpe på verdenssituasjonen? Fordi vi ikke gidder. Det er mer behagelig å sitte og ruge på vårt og rope "Alt for Norge" hver føkkings 17 mai. Jeg er glad jeg ikke bor fast her lenger.
 • Bogota69

  12. mai 2017 14:49 Ramzan Kadyrov looks like a very scary type!