Twinkorama i årets Eurovision


314

innlogget

41390

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Twinkorama i årets Eurovision

Brendan fra Irland (t.v.) og Isaiah fra Australia er blant de yngste deltakerne i årets Eurovision Song Contest. Vi tok en prat med dem her i Kiev. Foto: Andreas Putting/EBU.


KIEV: I år er rekordmange unge artister med i Eurovision. Vi har snakket med de tre mest populære twinksa.


Kristian Kostov (17), Bulgaria - «Beautiful Mess»

«Han ser ut som en mini Morten Harket», er buzzet om Bulgarias Kristian Kostov (17) med «Beautiful mess» – en låt som ligger helt i tetsjiktet til å vinne årets Eurovision på pollene her i Kiev.

Italia er imidlertid årets soleklare favoritt og ligger noen solide spaghettilengder foran alle andre på pollene, men rett under dem troner altså Bulgaria.

Kristian tror det er så mange unge deltakere med i år fordi Eurovision generelt begynner å bli mer populært blant yngre grupper.

– Årets motto «Celebrate Diversity» føler jeg sier noe om at Europa endelig er klar for å vise at kjærligheten er lik for alle, sier Kristian Kostov. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

– Jeg tror stadig flere yngre folk i Europa er i ferd med å få opp øynene for hvilket fantastisk show Eurovision er, sier han til Gaysir.

– Jeg vet i hvert fall at stadig fler av mine venner har begynt å følge med. I 2014 var det nesten ingen på min alder som var interessert i Eurovision, men siden i fjor har alle fulgt med.

Water so deep, how do we breathe, how do we climb? synger Kristian Kostov fra Bulgaria. Han er nummer 15 ut i den andre delfinalen torsdag. Foto: Anders Putting/EBU.

Kristian tror Eurovision har blitt mer relevant for yngre mennesker, mye på grunn av sitt inkluderende budskap.

– Årets motto «Celebrate Diversity» føler jeg sier noe om at Europa endelig er klar for å vise at kjærligheten er lik for alle. Det er ikke hvem du elsker eller hvordan du elsker som er poenget, kjærligheten er alltid lik på innsiden.

Se Kristian Kostov i aksjon under prøvene:


Isaiah (17), Australia - «Don’t Come Easy»

Australia er med i Eurovision for tredje gang og kvalifiserte seg til finalen i første semi her i Kiev på tirsdag.

De årene Australia har vært med, har de gjort det meget bra. I Stockholm i fjor var de storfavoritter med Dami Im og «Sound of Silence», men endte på en knepen andreplass bak Ukrainska Jamala.

Den unge artisten heter egentlig Isaiah Firebrace og i fjor sang han seg til topps i australske the X Factor. Han har også rukket å gi ut en singel, "It's Gotta Be You", som klatret til en 15. plass i Sverige. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Men skulle Isaiah og Australia vinne i år, er det klart at neste års finale likevel blir avholdt på Europeisk jord, det er bare ikke bestemt nøyaktig hvor enda. De fleste holder en knapp på Tyskland.

– Jeg er takknemlig for at jeg er en ung person og er så heldig at jeg får være med på dette. Jeg ønsker å inspirere unge mennesker til å følge drømmene sine, sier Isaiah til Gaysir.

Isaiah er klar for finale. Foto: Thomas Hanses/EBU.

Han føler også at årets motto «Celebrating Diversity» snakker spesielt til de unge.

– Det handler om å komme sammen og feire hva som gjør en spesiell, hva som gjør deg til deg. Alle etnisiteter, legninger, kulturer og aldersgrupper. Eurovision representerer en enorm spennvidde, sier han, men innrømmer at skulle han datet noen av årets mannlige deltakere måtte det blitt Sveriges Robin Bengtsson.

– Jeg elsker både ham og sangen hans!

60 sekunder med Isaiah:


Brendan Murray (20), Irland -  «Dying to try»

Selv om Per Sundnes har skapt konflikt mellom Norge og Irland i år ved å påsta at Irland «totalt har mistet grepet», så stiller Brendan Murray smilende opp til et intervju med Gaysir.

– Det er helt topp at Eurovision har utviklet seg til å bli Europas største og skeiveste festival, smiler Murray.

– I Irland tillot de endelig samkjønnet ekteskap i 2015 og det skulle bare mangle, mener jeg.

Irland er representert med 20 år gamle Brendan Murray. Om hans lyse stemme når ut til Europa, gjenstår å se. Torsdag er han nummer 9 ut på scenen. Foto: Jørgen Lorentz Abrahamsen.

Brendan bærer ingen nag til Per Sundnes og Norge.

– Jeg møter så utrolig mye forskjellige og fantastiske folk gjennom å være med i Eurovision. Vi er alle forskjellige, har forskjellige meninger og ting vi liker, det må vi bare akseptere.

Irske EBU fikk altså likevel Sundnes sparket fra den Norske fagjuryen for sine uttalelser. Etter å ha sjekket dagens poll her på pressesenteret i Kiev, ser vi likevel ikke bort fra at Sundnes kan ha litt rett. Der ligger nemlig Irland i det nedre sjiktet.

Brendan øver på vokalen i forkant torsdagens delfinale:


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • Fritzzz

  10. mai 2017 17:49 Twinkorama? ??
 • Proxima

  10. mai 2017 18:35 Sikkert satt sammen av ordet "twink", som i følge Wikipedia er "a gay slang term used to describe young men in their late teens to early twenties, og "o-rama", et suffiks som blir brukt "to form, from one noun, a second meaning "wide view of" the first, or (with ironic reference to the preceding sense) "surfeit of", "overattention to", or "exaggerated praise of" the first."
 • oyvho

  10. mai 2017 18:54 Potensielt den mest uprofesjonelle overskrifta (og forøvrig tematikken) jeg har sett på lenge.
 • 73WR

  10. mai 2017 20:20 Jeg regner med at artikkelforfatterne her ikke innlemmer unge kvinnelige artister i sin tematikk.
  De har kanskje ingenting i ESC å gjøre?
  Eller er dette kun et eneste
  `Twinkorama`?
 • Cooler

  10. mai 2017 20:23 Skjønner at dette ikke er Morgenbladet, men hadde forventet litt mer seriøsitet selv på GS. Dette er knapt nok verdig en skoleavis.
 • Marco907

  10. mai 2017 21:38 Er det bare eg eller ligner ham fra Australia på Alexander Rybakk?
 • Archyan

  10. mai 2017 22:52 Så sutrete folk er, overskriften er vel bare en småtøysete spøk. De har bra stemmer, spesielt denne irsken.
 • xcelsior

  11. mai 2017 07:12 Skulle likt å se oppstyret hvis artiklen hadde handlet om unge jenter og omtalt dem som "lolilta-rama", "ungkvigeslipp" , eller et annet ladet uttrykk.
 • ManScent

  11. mai 2017 08:05 Det er flaut å lese. Skammelig.
 • Tante Grusom

  11. mai 2017 09:37 Kan den som smiler litt av denne reportasjen, har en litt laidback holdning, og føler at blodtrykket ikke har steget nevneverdig siste minuttene vennligst trykke LIKER? Jeg vil bare sjekke om sånne skeive finnes her inne :)
 • Søkt

  11. mai 2017 13:54 HURRA HURRA HURRA!!! Jeg ropte først HURRA!!!!