Felles europeisk opprop for homofile i Tsjetsjenia


2641

innlogget

41132

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Felles europeisk opprop for homofile i Tsjetsjenia

Åpne Høyres europeiske nettverk, European Centre Right LGBT Alliance: Fra venstre, Helge Ytterøy L'orange (leder i Åpne Høyre), Fredrik Saweståhl (leder, Öppna Moderater), Jani Seikkula (styremedlem, Kasary (Finland)) og Alexander Vogt (leder, LSU (Tyskland))

Redaksjonen
21. apr 2017 13:53

Situasjonen for homofile i Tsjetsjenia er fortsatt ikke løst. Åpne Høyres europeiske nettverk, European Centre Right LGBT Alliance, har derfor utarbeidet en felles uttalelse og oppfordring til ansvarlige europeiske politikere om ikke å akseptere drap på minoriteter på vår egen dørstokk, samt at Europa må bistå i ofrene på flukt.

«Uttalelsen og oppfordringen er sendt ansvarlige statsråder og presidenter der alliansens medlemsorganisasjoner har dette, og partilederne i land vi ikke er i posisjon», skriver Åpne Høyre i en pressemelding fredag.

Presidenten for Europaparlamentet vil også motta dette. I Norge er uttalelsen sendt utenriksminister Børge Brende og fungerende innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg.

«European Centre Right LGBT Alliance er glad for utenriksminister Brendes engasjement knyttet til situasjonen så langt. Samtidig er det avgjørende at de europeiske landende også videre er tydelig på at diskriminering og internering ikke er akseptabelt, samt at ofrene får hjelp og beskyttelse», skriver Åpne Høyre.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.